Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2019-04-09T13:33:19: 2019-04-12T18:29:16: 3

Brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre?

Indsendt af pige13 år


Hej brevkasse jeg er en pige på 13 år.

Jeg har det problem med at hver gang tingene (problemer i skolen, med mine falske venner og herhjemme) bliver alt for uoverskueligt er jeg tit ved at tage mit eget liv, men stopper op og siger til mig selv at jeg skal få detbedre også ender jeg op med at drikke indtil jeg har det sådan nogen lunde. Og jeg ved bare ikke hvad jeg skal gøre for at stoppe med at drikke så jeg får det bedre.pige
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2019-04-12T00:47:45 1
Zhino

Kære du,


Først og fremmest skal du vide, at det er så modigt af dig at skrive ind og erkende, hvordan du virkelig har det. Selvmord er aldrig svaret ligemeget, hvor hårdt og uoverskueligt livet virker. Du har nemlig ret - tingene bliver altid bedre, og der er altid en løsning, også selvom du ikke kan se det for dig lige nu. De problemer, du beskriver såsom falske venner, problemer i skolen og derhjemme er noget, der kan ændres. Med det mener jeg, at du faktisk selv kan ændre det, du ikke bryder dig om i dit liv. Dette kan du eksempelvis gøre ved at tage nogle aktive valg, om hvem der skal være en del af dit liv, hvad angår dine venner. Hvis du ved, at dine venner ikke vil dig det bedste, så fortjener de heller ikke dit venskab eller din kærlighed. Med hensyn til de problemer du har derhjemme, så tænker jeg, at det kan være en god idé at få snakket med dine forældre, således de ved, hvordan du har det. 


Alkoholindtag og selvmordstanker bør tages alvorligt, da dette ikke er den rigtige måde at håndtere dine udfordringer eller problemer på. Jeg tænker, at det kan være godt for dig at tale med en psykolog. Det kan fx være, at din skole har en skolepsykolog, du kan tale med? Ellers kan du tage kontakt til din læge, så han/hun kan henvise dig til en psykolog. Jeg tænker under alle omstændigheder, at du vil få gavn af at dele dine tanker med et andet menneske, så du ikke går og føler dig alene. Derudover er det vigtigt at huske på, at dine problemer kun er midlertidige. Du er 13 år og har hele livet til at finde gode venner, der vil dig det bedste. 


Jeg håber det hjalp lidt, ellers er du mere end velkommen til at skrive ind igen :)


De venligste hilsner

Zhino

2019-04-12T12:06:01 2
Gustav

Hey du!

Først og fremmest, hvor er det godt, at du rækker hånden ud efter hjælp ved at skrive herind.
Nogle gange kan ens problemer vokse sig så store, at de virker helt uoverskuelige, men det er ikke noget, som du skal gå med alene.

Du skriver, at du bruger alkoholen til at få det bedre. Det er ikke den rette løsning, men jeg forstår godt dit valg. Alkohol er en form for quick fix, der går en og bedøver hjernen. Dermed kan man for en tid glemme sine problemer, og hvordan man egentlig har det. Men dels er det ikke godt for sin krop, men derudover er det også som at tisse i bukserne. Lige nu føles det måske godt, men dine problemer er der stadigt, når alkoholens virkning er ovre.

Jeg vil i stedet råde dig til at gøre det, som du allerede har gjort med dit brev: række hånden ud efter hjælp.
Du skriver ikke, hvad dine problemer konkret går ud på, men jeg gætter på, at det både er noget i skolen, med dine venner og i dit eget hjem. Men hvis du virkelig skal tænke dig om, er der så ikke en voksen eller person, som du stoler på og som du kan snakke med? Det kunne være en lærer, en voksen i din familie, en nabo eller lignende? Dels tænker jeg, at det vil være rart for dig ikke længere at gå med det alene, og dels vil den person kunne hjælpe dig til at finde ud af, hvordan dine problemer kan bedst blive løst.

Hvis du i mellemtiden bliver ramt af selvmordstanker, så vil jeg stærkt anbefale dig at prøve at kontakte livslinien. De har viden og erfaring indenfor det område, så de vil kunne hjælpe dig mere direkte til, hvad du kan gøre. Du kan finde kontaktoplysninger her: https://www.livslinien.dk/raadgivning

Så for at opsummere, så er det bedste, som du kan gøre er, at du får snakket højt om, at du ikke har det godt. Det kan være grænseoverskridende, men du kan og skal ikke gå med det alene.

Håber du kan bruge mit svar :) al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

2019-04-12T17:44:21 1
Anne

Hej 

Puha, det lyder til at være hårdt. Men husk på, at livet altid er værd at leve - uanset hvor mørkt livet ser ud! Når du får det hårdt, kan du tænke på de personer, som elsker eller holder af dig - det kan være familie, venner, omgangskreds, trænere, undervisere osv. Derudover kan du tænke på de gode ting ved livet for at få tankerne lidt væk fra dine problemer.

Jeg vil anbefale dig, at du tager til læge og fortæller, hvordan du har det. Du skal både fortælle om dine selvmordsforsøg og dit alkoholindtag. Så kan din læge hjælpe dig eller henvise dig til en psykolog e.l., som kan hjælpe dig med dine problemer. Her kan du også lære at få det bedre efter et problem uden alkohol. Det vil nemlig være rigtig godt for dig at få snakket dine problemer igennem med nogen. Derfor vil jeg anbefale dig, at du bestiller tid til din læge hurtigst muligt. 

Derudover tror jeg, du vil have godt af at snakke med en ven, en fra din familie eller en helt tredje om dine problemer. Det hjælper altid at få sagt det højt, når man har det hårdt. Og så kan denne person forhåbentlig give dig støtte og hjælpe dig igennem det.

Hvis du en anden gang overvejer selvmord, kan du ringe til livslinjen på 70 201 201, hvor du kan få rådgivning og hjælp

Jeg håber, du snart får det bedre - jeg ønsker alt det bedste for dig 

Mvh Anne

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om alkohol og stoffer

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym