Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2020-02-26T17:55:40: 2020-03-04T13:04:02: 3

Brevkassespørgsmål

Svært ved at sige fra

Indsendt af pige18 år


Hej ungzone. 

Jeg er en pige på 18 år, som har en kæreste på 20. Vi har været sammen i godt vel 9 mdr. jeg er rigtig glad for ham osv, men der har været meget modgang. Han har taget kokain op til flere gange, men har lover at stoppe nu, fordi jeg sagde, at vi ikke kunne forblive sammen, hvis han fortsatte. Jeg synes det er sygt svært at stole på at han overholder det, hvis han fx er til fest eller andet med sine venner. 

Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal gøre. Har aldrig selv taget stoffer, men tolerer det på ingen måde. 

Har I nogen gode råd til at få tilliden tilbage? 

Mvh pige med trust issues 

pige
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2020-02-28T11:36:52 1
Michelle

 Hej med dig og tak for dit spørgsmål. 

Jeg kan godt forstå at det er svært at skulle stole på at din kæreste stopper. Jeg tænker det bedste du kan gøre er at snakke med ham om at det er svært for dig, måske har han nogle forslag til hvordan han kan hjælpe dig med at stole på ham. 
Jeg tænker at der desværre ikke er så meget at gøre udover at forsøge at stole på ham og så holde øje med om han virker påvirket når han har været til fest. Forhåbentligt vil der ikke være noget og komme efter og så tænker jeg at tilliden lige så stille vil vende tilbage, jo mere han viser at han ikke gør det mere. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar og du er altid velkommen til at skrive her ind igen.

De bedste hilsner 

Michelle :-)

2020-03-02T01:18:43 1
Regitze

 Hej med dig,


Det lyder som en frustrerende situation, og jeg kan godt forstå, at du er bange for, om han kan lade være. nervøs for, hvad der kommer til at ske. Jeg tænker det handler meget om tillid, som du også selv beskriver, og det er lidt svært at svare på, hvad du kan gøre, for at få den tilbage. Du har fortalt ham helt klart, hvordan du har det med det, og du har sagt, at du har behov for at det stopper, og så er det egentlig op til ham at tage stilling til, om han er villig til at indgå i den aftale med dig. Det lyder som om, han har valgt at lade være, fordi han ikke ønsker at miste dig, og derfor tænker jeg du bør stole på det. Hvis du kan mærke, at du slet ikke kan stole på ham eller har svært ved at slippe det, kan det være du skal overveje, om du egentlig kan være i det forhold. Han kan ikke rigtigt gøre så meget andet end at love dig at lade være, og du kan derfor blot forsøge at stole på det. 

Begynder han at udvise adfærd, som fortæller dig, at han har taget noget igen, kan du tage en snak med ham igen, men hvis du vælger at fortsætte og udvise ham tillid, skal du også forsøge at slippe det og undgå at ånde ham i nakken, hver gang han skal ud. 

Det er en ret svær situation, og jeg ved godt det ikke er nemt "bare at stole på ham", men hvis du elsker ham og ønsker at være sammen med ham, så må du virkelig forsøge at stole på ham, når han siger han vil stoppe. 

Jeg håber I finder ud af det, og at du kunne bruge svaret. Du er altid velkommen til at skrive herind igen :-) 

Mange hilsner fra Regitze 

2020-03-03T01:40:29 1
Veenuha

Hej med dig

Ingen forholde er perfekte, men jeg synes også du skal vide hvor dine grænser ligger. Jeg håber at din kæreste forstår, at det ikke er kun for din skyld at han skal stoppe med at tage kokain men mest for hans egen skyld. Hvis han har taget det op til flere gange er der store chancer for at han er blevet afhængig af det. Det er derfor ikke let at stoppe lige pludselig. Du betyder sikkert meget for ham og derfor har han lovet at han ikke gør det, men trangen og lysten til at tage stoffet vil højst sandsynligt være der. Derfor kan din holdning muligvis ikke være nok til at stoppe hans stofindtag og jeg forstår udemærket godt at du har svært ved at stole på ham. Blot synet af stoffet kan være nok til at udløse en stor trang. Du må derfor forklare ham at du stoler på ham, men det er stoffets påvirkning og måden den kan kontrollere ham på, du ikke stoler på. Jeg vil derfor observere hvordan han har det efter fester og hvis du kan mærke at han har taget det igen, vil jeg sige at du skal fortælle ham at du ikke kan indgå i et forhold med ham mere indtil han søger hjælp og får løst hans problem. På den måde ved han, at du virkelig mener det og at du ikke blot siger det. Det er selvfølgelig en vanskelig situation, men jeg synes det er den mest hensigtmæssig måde at få løst problemet på. 


Håber denne besvarelse kan hjælpe :)

Hilsen VeenuhaVær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om alkohol og stoffer

Kan kokain overføres via en kys?

Hej jeg er en 18 pige, som var på klub en aften med mine venner. Jeg møder en fyr, som jeg så væ...

Afhængig af alkohol som 12 årig?!

Hej ungzone jeg skriver til jer fordi min bror fester vildt meget (han bliver student til sommer og ...

Kan man bliver påvirket af et kys

Hej. Kan man blive påvirket af at kysse en fyr der har taget stoffer? Såsom Coke, hash og all...

En pille som jeg har fået, men jeg ved ikke hvad det er!

Jeg har fået nogle meget råhvide piller der står C 25 på og jeg fik at vide at det skulle være ...

Fest feber

Jeg har haft en periode Hele den her sommerferie hvor at jeg har jeg har lyst til at drikke og feste...

Ender altid med at feste alene

Næsten hver gang jeg spørger mine venner om de vil med hen og feste hos mig eller hyggedrikke sige...

Påvirket pubertet grundet hash?

Hej jeg er en dreng på 16 årMit problem er at jeg er bange for at jeg har påvirket min vækst gru...

Snakken med forældrene

Hej,Jeg er en pige på 14 (snart 15), mine forældre er ekstremt strikte, men jeg kunne godt tænke ...

Elsker det

Hej Lige for tiden drikker jeg meget alkohol. Min mor siger jeg skal passe lidt på men jeg lyt...

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym