Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2020-03-25T14:41:36: 2020-03-30T15:51:06: 2

Brevkassespørgsmål

Hvordan

Indsendt af pige15 år


hej jeg har det meget blandet med at fortælle mine forældre at jeg er begyndt at drikke, jeg ved at jeg skal sige det -de vil jo hellere vide det, end selv at finde ud af det. Jeg har bare meget svært ved at skulle formulere det, så jeg ikke lyder dum. Jeg er også lidt nervøs for hvordan de vil reagere.

knus fra mig

pige
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2020-03-27T01:57:46 1
Rebecca

Hej,

Den første gang er altid svær når man skal fortælle sine forældre noget som man gør og ikke helt ved hvordan de vil reagere på det. Efter egen personlig erfaring så er det vigtigt at berolige dem når de hører en nyhed de måske ikke bryder sig om. Det kan fx være at sige, at du har kontrol over situationen og tænker over hvor meget du drikker og hvad det er du drikker. At du er påpasselig med hvem du får alkohol fra hvis du er til fester. Mit råd er, at du fortæller dem det på en stille og rolig måde og fortæller dem sandheden. Jeg synes det sejt at du ved at du skal fortælle dem det for det at holde hemmeligheder for sine forældre og de så finder ud af det selv, det er ikke en særlig fed situation at havne i. Jeg er sikker på, at når du har fortalt dem det, så vil dine frustrationer omkring det forsvinde og man vil have en følelse af at man ikke går og lyver for sine forældre eller holder hemmeligheder inde. Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål og ellers skriver du bare igen 

Vh. Rebecca

2020-03-29T03:10:32 2
Benedicte

Hej du,

Det er dejligt at høre, at du gerne vil fortælle dine forældre om situationen. Jeg synes bestemt, at det er det rigtige at gøre, for det er jo heller ikke fedt at skulle gå bagom deres ryg. Jeg forstår godt, at det er svært lige at formulere det, for det er ret grænseoverskridende. Du kan trække dem hen til spisebordet eller i sofaen, og sige, at du har noget, som du gerne vil snakke om. Derfra er det vigtigste, at du er ærlig og du kan måske starte med at fortælle dine forældre, at det faktisk er svært for dig at åbne op om. På den måde sørger du for, at de åbne og klar til at lytte til dig, uden at fordømme det du har at sige. Du kan sige, at det er noget du gerne vil dele med dem, fordi det betyder meget for dig, at I er ærlige overfor hinanden. Det er faktisk ikke så vigtigt hvordan du siger det, for de vil helt sikkert gerne lytte til dig. Jeg prøver bare at komme med nogle bud på, hvad du kan sige. Jeg forstår også godt, at du er nervøs for, hvordan de reagerer - det kender jeg udmærket selv. Jeg tror dog, at du kan være helt rolig, så længe du forklarer dem situationen. De vil måske spørge dig hvorfor du er begyndt at drikke, og om det mon er en god idé - så måske kunne du tænke over svar på den slags spørgsmål. Jeg håber, at det går godt for dig, og at du kunne bruge mit svar til noget.

- Benedicte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om alkohol og stoffer

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym