Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2020-07-07T17:35:46: 3

Brevkassespørgsmål

Jeg føler at jeg skal drikke for at havde venner

Indsendt af pige14 år


Hej. Jeg er kun 14 år men alligevel er mine venner begyndt at drikke, og de drikker meget, jeg plejer egentlig at være ret meget sammen med mine venner fra skolen, indtil de begyndte at drikke.

I starten var jeg med til de "fester" de havde hvor DE drak men jeg ikke gjorde, men efter hånden så blev jeg slet ikke inviteret, fordi jeg ikke drak som dem.

Grunden til jeg ikke drikker er fordi jeg er eliteudøver og derfor vil/må jeg ikke. Men jeg føler virkelig jeg skal drik for at havde venner, jeg skal nemlig til at i 8 på en ny skole men er bange for jeg bliver holdt udenfor fællesskabet fordi jeg ikke drikker og ikke har tid til at feste. 

Nogle råd til hvad jeg eventuelt kan gøre? Eller skal jeg bare få nogle nye venner som ikke drikker?

pige
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2020-07-08T02:39:21 1
Veenuha

Hej med dig

Jeg kan godt forstå, at du føler, at du skal drikke for at passe ind i fælleskabet, men på den anden side er det vigtigt at du reflekterer over hvad du gerne vil og har lyst til. Blot fordi de fleste gør noget, behøver det ikke at være det rigtige at gøre. Hvis de er dine rigtige venner, ville de accepterer dig som du er. Jeg synes derfor du evt. kunne forsøge at finde tid til at socialisere dig med nogle af dine klassekameratter uden for skolen og lære hinanden bedre at kende på den måde? På den måde vil de nok heller ikke dømme dig for ikke at drikke da de kender din livsstil i forvejen. Du nævner, at du skal til at starte på en ny skole, så det kan være at denne klasse bliver anderledes end den er du vant til. Overordnet skal du bestemme hvad der gavner dig mest og hvad du får mest ud af, da det er vigtigt at du ikke mister noget af dig selv i håb om at behage andre. 


Hilsen Veenuha

2020-07-09T01:45:22 1
Benedicte

 Hej du,

Tak for dit spørgsmål. Jeg tror desværre, at det er noget som mange unge mennesker føler i Danmark. Vi er et af de lande med den største drukkultur, og det er blevet meget almindeligt at drikke. Det betyder dog ikke, at man skal, og det er fedt at høre, at du holder fast ved dine principper pga. din sport. Du spørger, om du skal få nogle nye venner, som ikke drikker. Egentlig tænker jeg ikke, at det handler om, hvorvidt de drikker eller ej. Det vigtiste er, at de forstår dig og har empati med dine følelser og din situation. Hvis dine nuværende venner er stoppet med at invitere dig, fordi du ikke drikker, lyder de ikke som gode venner. Har du prøvet at fortælle dem, at du faktisk gerne vil være med, selvom du ikke drikker? Hvis ikke, synes jeg, at du skal prøve det, for måske tror de, at du ikke vil være med og hygger sig i deres selskab. Hvis de efter det, stadig ikke inviterer dig, så synes jeg, at du skal finde nogle nye venner. Har du ikke nogen i din sportsgren, som er i samme situation og dermed heller ikke drikker? Det er altid godt at finde en fælles interesse med sine venner, hvilket for dine nuværende venner måske er druk. Du siger også, at du skal skifte skole, hvilket jo lyder som en ny start. I det tilfælde synes jeg, at du skal fortælle dine nye venner om din situation, og at du stadig gerne vil være med til festerne, selvom du ikke drikker. Måske er det en helt anden situation, og du finder nogle vildt gode venner. Så længe du er ærlig om din situation og dine følelser, tænker jeg, at det hele nok skal gå. Jeg håber, at du finder ud af det hele - ellers er du naturligvis velkommen til at skrive et nyt spørgsmål til os.

- Benedicte

2020-07-11T04:08:56 1
Rebecca

 Hej

Der er meget mere i livet end bare at drikke alkohol og det burde der også for dine venner. Jeg har venner der drikker og nogle der aldrig har drukket før, men jeg fester med dem alle. Bare fordi man ikke drikker burde det ikke være en grund til at blive udelukket af et fælleskab. Jeg kan godt forstå, at det måske kan være sjovere som 14-årig at alle drikker sammen, men jeg vil give dig mine store respekt for at du respektere dig selv nok til ikke at gøre det fordi andre drikker og at du fokusere på det du kan lide at lave. Måske er de bare ikke dine venner, hvis de eneste grunde til de ikke invitere dig er fordi at du ikke drikker eller har tid. 

Det bliver spændende at du skal til at starte på en ny skole. Derfor vil jeg også fortælle dig, at du skal prøve at lade vær med at tage skudende på forhånd. For det kan jo være at de ikke er som dine tidligere venner? Måske respektere de dig for ikke at gøre det og måske er der selv nogle som ikke drikker. Vent med at tænk på det før du starter. 

Mine råd er at du bliver ved med at være dig selv. Du skal nok få og møde nye venner som forstår dig. Men jeg ved ikke om du skal få nye venner, fordi jeg ved ikke hvor tætte du er med dem der fester og drikker meget. Hvis ikke du ser dem som dine venner, så skal du måske bare holde dig væk fra dem (eftersom i ikke har noget tilfælles), men hvis i har noget tilfælles, så kan du altid fortælle dem hvad du føler og se om de tager det til sig eller ej. 

Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål og hvis ikke er du velkommen til at skrive igen. :-)

Vh. Rebecca

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om alkohol og stoffer

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym