Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2020-12-24T18:46:38: 1

Brevkassespørgsmål

Mine brødre ryger hash for meget

Indsendt af dreng19 år


Hejsa 

Jeg står i den situation, at jeg har to brødre. Den ene er min pap bror, og den anden er min biologiske bror. 

Jeg tror at de begge to ryger for meget hash, jeg tror ca. at de begge to ryger hash hver dag. Og det bekymre mig ret meget. Førhen har jeg sagt ting til vores forældre, fordi jeg var bekymret for dem. Men efter det har de hadet mig for det, og ikke stolede på mig. Men nu er vi nået til at de begge stoler på mig, og jeg vil ikke bryde den tillid igen. Men jeg er bare rigtig bekymret, og kan ikke lade vær at tænke på at hvis de ender i et alvorligt misbrug og jeg ikke har gjort noget. 

Hvis jeg fortæller det til mine forældre, vil begge mine brødre hade mig, og de vil aldrig stole på mig. Og jeg har endelig fået et godt forhold til dem, så det ville jeg synes var noget rod. 

Et andet problem er også at jeg selv har røget hash med min pap bror, fordi jeg havde en mørkt periode og ikke tænkte klart. Så hvis jeg fortæller at de ryger, bliver jeg også nød til at fortælle at jeg har røget hash med den ene. Og det ville mine forældre aldrig tilgive mig for, og slet ikke hans mor. Så jeg ved simpelthen, ikke hvordan jeg redder dem. Uden at det ødelægger en hel masse. Jeg synes også det er svært at tage en snak med dem, fordi de synes ikke selv de har et problem. 

Jeg har overvejet at sige til dem, at hvis de ikke stopper så siger jeg det til de voksne, hvis de ikke selv gør. Men min biologiske bror, han bor ikke sammen med os, så han har ikke et godt forhold til min far. Så hvis min far blander sig, tror jeg at han slet ikke vil snakke med hverken mig eller min far mere. Så ja det er lidt kompliceret, og jeg ved slet ikke hvad der er at stille op. 

dreng
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2020-12-26T09:34:10 1
Rebecca

 Hej. 

Jeg kan godt forstå at du er bekymret for dine brødre og jeg forstår også godt at du ikke vil ødelægge det tillidsbånd i har skabt til hinanden. Men hvis jeg skal give min ærlige mening, så tror jeg ikke at de stopper eller ændre deres vane selv hvis du indeblander jeres forældre. En afhængighed kommer fra en selv og der er kun en der kan stoppe det og det er en selv. Du skriver selv, at du nok ikke kan tage snakken med dem fordi de ikke selv vil mene at de ryger for meget, men det er jo en individuel mening. Jeg tror ikke der er så meget, du kan gøre andet end at prøve at tale med dem og prøve at forstå hvorfor de ryger. 

Om det er for hyggens skyld eller om der ligger noget mere i det. Der er mange der ryger hash for eksempel fordi de har svært ved at falde i søvn, andre gør det fordi det er sjovt og nogle gør det af andre årsager. Men det at de ryger hash er deres eget valg og det er ikke noget hverken du eller andre kan ændre på udover dem selv. Du kan selvfølgelig godt sige det til dine forældre, men du ved også godt hvad udfaldet er når du skriver at de så aldrig vil stole på dig igen, så det er desværre din beslutning at tage. 

Men igen så tror jeg ikke at det vil hjælpe at involverer andre ind i det her, fordi det i sidste ende kun er dem selv der kan stoppe eller ryge mindre. Jeg synes personligt at du skal tale med dine brødre, men på en måde hvor du sætter dig ind i deres sted og ikke "angriber" eller "truer" dem ved at sige det videre eller give dem dårlig samvittighed. Grunden til at jeg skriver de her ting til dig, er fordi jeg kender til din situation og af ren erfaring så hjælper det ikke at inddrage sine forældre ind i billedet. Det kan skabe en større skade end gavn. Noget andet er selvfølgelig hvis dine forældre selv kan se / mærke på dem at de er påvirket og tager snakken med dem. Men nu ved jeg jo heller ikke hvor gamle dine brødre er, så hvis de selvfølgelig er under 18 år, så skal du 100 % sige det, men hvis de er over 18 så er de voksne nok til selv at kunne se det en dag. Håber du fik svar på dit spørgsmål og hvis ikke er du velkommen til at skrive herind igen. 

Vh. Rebecca

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om alkohol og stoffer

Kan kokain overføres via en kys?

Hej jeg er en 18 pige, som var på klub en aften med mine venner. Jeg møder en fyr, som jeg så væ...

Afhængig af alkohol som 12 årig?!

Hej ungzone jeg skriver til jer fordi min bror fester vildt meget (han bliver student til sommer og ...

Kan man bliver påvirket af et kys

Hej. Kan man blive påvirket af at kysse en fyr der har taget stoffer? Såsom Coke, hash og all...

En pille som jeg har fået, men jeg ved ikke hvad det er!

Jeg har fået nogle meget råhvide piller der står C 25 på og jeg fik at vide at det skulle være ...

Fest feber

Jeg har haft en periode Hele den her sommerferie hvor at jeg har jeg har lyst til at drikke og feste...

Ender altid med at feste alene

Næsten hver gang jeg spørger mine venner om de vil med hen og feste hos mig eller hyggedrikke sige...

Påvirket pubertet grundet hash?

Hej jeg er en dreng på 16 årMit problem er at jeg er bange for at jeg har påvirket min vækst gru...

Snakken med forældrene

Hej,Jeg er en pige på 14 (snart 15), mine forældre er ekstremt strikte, men jeg kunne godt tænke ...

Elsker det

Hej Lige for tiden drikker jeg meget alkohol. Min mor siger jeg skal passe lidt på men jeg lyt...

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym