Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2021-05-23T13:24:38: 1

Brevkassespørgsmål

Drikker for meget

Indsendt af dreng30 år


Hej jeg er en mand  på tredive, og har siden en alder af sytten haft problemer med alkohol, da jeg blev nitten blev en af de piger jeg havde haft sex med gravid, men hun ville ikke have mig i deres system. Alligevel endte min datter hjemme hos mig en dag om ugen. Kumunen har givet mig en chance mere for ikke at få hende taget. På grund af mine alkohols problemer. Men elsker min datter og vil ikke have hende fjernet. 

Hjælp mig

dreng
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2021-05-30T10:35:25 2
Marissa

Hej,

Alkoholproblemer kan være svære at forholde sig til, især fordi der ofte er en følelse af, at man ikke har nogen kontrol eller indflydelse på problemet. To af de største skridt man dog kan tage for at få det bedre, er netop det, som du gør nu; indrømme at man har et problem og række ud efter hjælp. Dette er den absolut bedste retning, som du fortsat kan gå i.

Problemer med alkohol kan på mange måder anses som en decideret sygdom (hvilket der også er mange lande, der efterhånden gør), og derfor er der ingen tvivl om, at den bedste måde at blive rask igen, det er at søge hjælp. Den type hjælp, der ville være den bedste for dig er den professionelle slags. Ligesom at du ville søge hjælp hos din læge eller gå på hospitalet, hvis du havde andre helbredsmæssige problemer, så er det ligeledes det bedste svar her. Og der er glædeligvis både god og gratis rådgivning og behandling at finde i alle kommuner.
Du kan enten finde adressen på det behandlingstilbud, der er i din kommune ved at gå ind på kommunens hjemmeside (dette er f.eks. Odenses https://www.odense.dk/borger/sundhed-og-sygdom/sundhedstilbud/alkohol). Eller du kan ringe til Alko-linjen på 80 200 500 (eller gå ind på deres hjemmeside https://alkohologsamfund.dk/alkolinjen), hvor du så kan få råd og vejledning. 

Når du har fundet det behandlingssted, der er i din kommune, så kan du enten selv henvende dig direkte til stedet, eller du kan gå til din læge og fortælle dem, at du bekymre dig om dit alkoholforbrug, så kan de specifikt kan rådgive dig til, hvor du kan søge hen for at få mere specialiseret hjælp. Det er helt op til dig, hvad du tænker, du er mest behagelig tilpas med.

Det at du ønsker at få det bedre og rækker ud efter hjælp er en meget stor ting, og du kan være meget stolt over det. Jeg håber virkelig, at du tager imod rådet om at søge professionel hjælp, da det absolut er det, der vil tjene dig bedst. Jeg kender selv tilfælde, hvor folk har fået et langt bedre forhold til deres forældre, fordi forældrene fik den hjælp, der skulle til for at bekæmpe deres alkoholproblemer.
Din datter fortjener det samme, hun fortjener at have en far, som hun kan regne med og se op til. Og DU fortjener at blive rask og få det godt.

Jeg håber mit råd kan hjælpe. Skrive endelig ind igen, hvis du får brug for det!

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om alkohol og stoffer

Kan kokain overføres via en kys?

Hej jeg er en 18 pige, som var på klub en aften med mine venner. Jeg møder en fyr, som jeg så væ...

Afhængig af alkohol som 12 årig?!

Hej ungzone jeg skriver til jer fordi min bror fester vildt meget (han bliver student til sommer og ...

Kan man bliver påvirket af et kys

Hej. Kan man blive påvirket af at kysse en fyr der har taget stoffer? Såsom Coke, hash og all...

En pille som jeg har fået, men jeg ved ikke hvad det er!

Jeg har fået nogle meget råhvide piller der står C 25 på og jeg fik at vide at det skulle være ...

Fest feber

Jeg har haft en periode Hele den her sommerferie hvor at jeg har jeg har lyst til at drikke og feste...

Ender altid med at feste alene

Næsten hver gang jeg spørger mine venner om de vil med hen og feste hos mig eller hyggedrikke sige...

Påvirket pubertet grundet hash?

Hej jeg er en dreng på 16 årMit problem er at jeg er bange for at jeg har påvirket min vækst gru...

Snakken med forældrene

Hej,Jeg er en pige på 14 (snart 15), mine forældre er ekstremt strikte, men jeg kunne godt tænke ...

Elsker det

Hej Lige for tiden drikker jeg meget alkohol. Min mor siger jeg skal passe lidt på men jeg lyt...

"tak for jeres store hjælp de andre gange jeg har indsendt et dilema til jer"

- Anonym