Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2021-08-02T13:03:16: 2

Brevkassespørgsmål

Elsker det

Indsendt af pige12 år


Hej 

Lige for tiden drikker jeg meget alkohol. Min mor siger jeg skal passe lidt på men jeg lytter ik, men har ikke endnu været fuld *heldivis* 

Hvad gør jeg.

pige
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2021-08-08T11:10:43 1
Marissa

Hej med dig,

Alkohol kan være en farlig størrelse, især hvis man er så ung, som du er, så derfor er det kun rigtig godt, at du rækker ud og spørger nogen til råds. Og det er meget modent af dig, at du indser, at det muligvis kan være et problem. 

Som det første kunne det måske være en god ide at tænke over, hvorfor du ikke lytter til din mor. Hun har jo egentlig ret i, at det er en god ide at passe på, når det kommer til alkohol, og hun vil jo højst sandsynligt for alt i verden ikke have, at der sker dig noget. Der er selvfølgelig ingen garanti for, at mødre altid har ret eller altid ved bedst, men ofte så vil de jo mere end noget andet gerne passe på deres børn, og de har meget mere livserfaring, som gør dem klogere på mange ting. Din mor har garanteret også en masse livserfaring, som gør hende klog på emnet, og derfor er hendes råd måske en meget god ide at lytte lidt til.

Udover hvad din mor siger, så kan det måske også være godt for dig at tænke over, hvorfor du føler behovet for at drikke. Er det fordi alle dine venner gør det? Føler du dig presset til det? Er det den eneste måde, du føler, du kan have det sjovt på? Hvis dette er nogle spørgsmål, som egentlig godt kunne være gældende for dig, så kunne det måske være en god ide at snakke med nogen om det. Det kan være nogen i din familie eller en god ven. Eller du kan gå ind på nogle andre hjemmesider, hvor der er nogle super søde folk, som sidder klar til at snakke med dig enten via telefonopkald eller chat, helt anonymt. 
https://headspace.dk/tal-med-os/
https://bornetelefonen.dk/

Men uanset hvad du gør fremadrettet, uanset om du lytter til din mors råd, eller om du vælger at snakke med nogen om dine tanker og bekymringer, så er det absolut vigtigste bare, at du passer på dig selv, hvis du drikker:
Vær omkring nogle du stoler på og er tryg ved.
Du bør ikke drikke ting, hvis du ikke ved, hvad der er i det.
Du bør altid passe på med at drikke for meget, for ellers kan du komme til skade.
Altid husk på, at du har helt og aldeles ret til at sige nej, hvis du føler dig presset!

Jeg håber, mit svar kan være til en smule hjælp. Tøv endelig ikke med at skrive ind igen, hvis du får lyst til det :)

Med venlig hilsen,

Marissa
2021-08-08T01:33:04 1
Ida

Hej med dig,

Dejligt at du har lyst og mod på at skrive ind til os. Det er modigt og sejt.

Alkohol kan være en sjov ting, men alkohol kan også være en farlig ting. Jeg synes personligt, at det er meget tidligt at du begynder at drikke. 

Man skal passe på med, at starte for tidligt, da hjernen ikke er ordenligt udviklet i din alder. Du er i puberteten lige nu, og her har hjernen brug for at kunne udvikle sig ordenligt. Denne udvikling kan blive forstyrret for livstid, ved at drikke alkohol. Anbefalingerne fra læger og sundhedsstyrrelsen er at man ikke skal drikke alkohol når man er under 16 år. Det er desuden også først her, man kan købe det. Derudover kan du få dårlige vaner senere hen i livet, hvis du starter tidligt med at drikke alkohol - fx. alkoholisme. 

Hvis det er fordi du drikker alene, er det måske fordi du har nogle tanker eller nogle bekymringer, der går dig på. De er helt normale og især i din pubertetsalder. Men det er altid en god ide at finde ud af hvilke tanker og bekymringer der går dig på, så du kan få det bedre (og få stoppet din alkoholtrang). Du skriver at det er "lige for tiden" at du drikker. Hvorfor gør du det "lige for tiden?". Hvis du har nogle tanker, bekymringer eller problemer som er svære, så synes jeg det er en god ide at tale med din mor om det - både om at du "lige for tiden drikker meget alkohol" og måske også din grund, hvis du kender den. Hvis ikke du kender grunden, er det måske en ide, at finde ud af den, ved at tale om mulige ting, der kan gå dig på. Her kan du også tale med din mor, men hvis det er for svært for dig, kan du også tale med en veninde, en moster, din læge eller en lærer på din skole. Du kan også snakke med sundhedsplejersken, som der sikkert er på din skole. 

Jeg synes du skal passe godt på dig selv, for du har hele livet foran dig og har ikke travlt med noget som helst. Du skal nyde din alder og nyde at din krop og hjerne udvikler sig meget lige nu, selvom det også kan være meget hårdt til tider. Men mit bedste råd til dig er: lad vær med at drikke alkohol nu, snak åbent med din mor eller en anden som kan hjælpe, få hjælp hvis du har behov for det og overvej altid dine skridt nøje her i livet - for det er sundt at være velovervejet/bevidst om de ting du gør. 

Jeg håber du finder ud af det hele og at mit svar kunne hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive herind igen, hvis du får brug for det!

Mange kærlige hilsner Ida Marie 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om alkohol og stoffer

Afhængig af alkohol som 12 årig?!

Hej ungzone jeg skriver til jer fordi min bror fester vildt meget (han bliver student til sommer og ...

Kan man bliver påvirket af et kys

Hej. Kan man blive påvirket af at kysse en fyr der har taget stoffer? Såsom Coke, hash og all...

En pille som jeg har fået, men jeg ved ikke hvad det er!

Jeg har fået nogle meget råhvide piller der står C 25 på og jeg fik at vide at det skulle være ...

Fest feber

Jeg har haft en periode Hele den her sommerferie hvor at jeg har jeg har lyst til at drikke og feste...

Ender altid med at feste alene

Næsten hver gang jeg spørger mine venner om de vil med hen og feste hos mig eller hyggedrikke sige...

Påvirket pubertet grundet hash?

Hej jeg er en dreng på 16 årMit problem er at jeg er bange for at jeg har påvirket min vækst gru...

Snakken med forældrene

Hej,Jeg er en pige på 14 (snart 15), mine forældre er ekstremt strikte, men jeg kunne godt tænke ...

Drikker for meget

Hej jeg er en mand  på tredive, og har siden en alder af sytten haft problemer med alkohol, da...

Deo

Jeg sniffer deo men gør det kun hvis jeg er ked af det for at få det bedre hvad kan jeg gøre i st...

"først tak for en rigtig god side, I har hjulpet mig igennem mange ting bl.a. at stoppe en spiseforstyrrelse, så tusind tak for det"

- Anonym