Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2021-08-19T22:37:03: 1

Brevkassespørgsmål

Snakken med forældrene

Indsendt af pige14 år


Hej,

Jeg er en pige på 14 (snart 15), mine forældre er ekstremt strikte, men jeg kunne godt tænke mig at have en fantastik aften med alkohol til elevfest. Jeg kan kun snakke med mine forældre igennem nettet af visse andre grunde og kunne rigtig godt tænke mig at overtale dem til at lade mig drikke til elevfest og have en fantastik aften med mine med-elever. Hvordan fortæller jeg dem at jeg er ikke længere et lille barn og at jeg er ansvarlig nok igennem nettet? Jeg spørger da jeg ikke er sikker på hvad jeg skal sige til dem og da det er en ekstremt svært samtale.

pige
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2021-08-25T10:46:26 1
Marissa

Hej,

Sådan en samtale kan absolut være svær at have med sine forældre. I dette tilfælde kan det især være svært, fordi det drejer sig om alkohol, hvilket er et emne, der kan være meget besværligt at navigere i. 

Nogle forældre er mere strikse end andre med om deres børn må drikke alkohol, og det er der god grund til. Alkohol er ikke altid så let en ting at omgås, som det nogle gange kan virke til, og det kan endda være farligt for dig. Når man drikker løsnes ens hæmninger, og derfor kan der ske ting, der ikke normalt ville ske, og man kan finde på at gøre ting, som man ikke normalt ville gøre. For mange forældre er det disse aspekter af at lade deres børn drikke alkohol, som er bekymrende. Forældre ønsker for alt i verden ikke. at deres børn kommer til skade, og eftersom alkohol øger risikoen for at noget kan gå galt, så vil de gerne forhindre, at deres børn kommer i nærheden af det. 

Hvis du virkelig gerne vil snakke med dine forældre om det, så kan du prøve at forsikre dem om, at du nok skal være meget forsigtig og kun drikke meget lidt. For hvis de er meget modstridende ift. ideen om, at du må drikke, så er den bedste måde frem for dig at prøve at "forhandle" med dem. Altså prøve at få dem til at give sig lidt ved at love dem, at du selv kun har tænkt dig at tage et lille skridt i den retning, de ikke kan lide. Derudover kan du også spørge dem, om der er noget, du kan gøre for at vise dem, at de godt kan stole på dig, og at du er moden nok til at håndtere det. Du kan også minde dem om at det trods alt er til en elevfest du gerne vil prøve det, så det er i relativ trygge rammer med folk, som du kender. 

Eftersom du kun er 14 år (snart 15), så vil jeg dog opmuntre dig til ikke at have alt for travlt med at afprøve alkohol, især ikke i for store mængder. Man kan nemlig sagtens have en vildt skøn og fantastisk aften eller fest uden, at man behøver at drikke. Hvis du dog ender med at afprøve alkohol, så vil jeg råde dig til at starte ud småt, så du lige så langsomt kan finde ud af, hvilken effekt alkohol specifikt har på dig og altid holde dig sammen med nogen, du kender og stoler på. 

Jeg håber mit svar kan være til en smule hjælp, og hvis du vælger at tage samtalen med dine forældre, så håber jeg at det kommer til at gå godt. Skrive gerne ind igen, hvis du får lyst til det :)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om alkohol og stoffer

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym