Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2021-09-09T12:52:21: 1

Brevkassespørgsmål

Påvirket pubertet grundet hash?

Indsendt af dreng16 år


Hej jeg er en dreng på 16 år

Mit problem er at jeg er bange for at jeg har påvirket min vækst grundet rygning

Jeg var nok omrking 14 da jeg for første gang prøvede hash og har derfra prøvet hash en masse gange siden og holdt pauser men er så nu begyndt her igen

Har også røget smøger næsten hver dag i omrking 1,5 år

Jeg har minimalt hår under armene men hår alle andre steder

Mit spørgsmål er så om det kunne have påvirket min vækst og om hvis jeg nu stopper med disse ting ville kunne forsætte min vækst


dreng
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2021-09-14T10:25:07 1
Ida

Hej med dig, 

Tak for at skrive ind til os. Først og fremmest, er det rigtig sejt og modent af dig at skrive ind her til os. 

Der er en del unge som prøver at ryge hash en enkel gang, fordi de er nysgerrige. Og det er der som sådan ikke noget i vejen med, for det er godt at være nysgerrig. Men at fortsætte med hash, kan komme til at påvirke dig rigtig meget på længere sigt. Selvom du måske lige nu føler dig "udødelig", så husk på, at du har et langt og godt liv foran dig, hvor du jo gerne skal have det godt. Hash er noget man bliver rigtig hurtig afhængig af, så jeg vil råde dig til at stoppe, før det går galt og før det bliver en afhængig for dig. For hvis det først bliver det, kræver det enormt meget at komme ud af. Du siger at du har holdt pauser med det før, og det er rigtig godt og viser at du sagtens kan lade vær med det, så det synes jeg helt bestemt du skal overveje at gøre igen. 

Det skal jo ikke være nogen hemmelighed at hash er rigtig skidt sådan helt generelt - og især som ung. Hash påvirker din hjerne rigtig meget og især som ung. Din hjerne er ikke ordentligt udviklet endnu og er det først når du er 25 år. Hvis man ryger hash, kan det påvirke en på længere sigt. Blandt andet kan det føre til sløvhed, koncentrationsbesvær, dårlig indlæringsevne og nedtrykthed. I værste tilfælde kan man få psykiske problemer, som blandt andet kan være en hash psykose. Derudover er hash jo også dårligt for lunger og luftveje - ligesom din rygning med cigaretter. 

Jeg ved ikke om hash påvirker hårvækst. Umiddelbart vil jeg ikke sige at det kun er det som har betydning. Men hash er jo dårligt for kroppen, så kan det kan sagtens tænkes at det kan påvirke det. Men jeg tror ikke at det har den store betydning alene. Du er ung og ikke udviklet helt endnu, så din hårvækst kan sagtens komme på et senere tidspunkt. 

Mit råd til dig er, at jeg helt bestemt synes du skal overveje at stoppe helt med hash. Måske synes du det er sejt og fedt nu, men det synes du ikke om nogle år, når det kan have store konsekvenser for dig. Det er slet ikke for sent at stoppe og du kan sagtens stoppe den dårlige udvikling i din krop - for det er ikke for sent. 


Jeg håber mit svar kunne hjælpe dig og ellers er du altid velkommen til at skrive herind igen, hvis du får brug for det. Enten til opfølgning af dette, eller hvis du står overfor andre udfordringer i dit liv. 


Mange hilsner Ida Marie 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om alkohol og stoffer

"Tak for jeres hjælp så utroligt mange gange før!"

- Anonym