Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4411 spørgsmål og givet 7011 svar de sidste 15 år
2022-08-04T00:30:03: 1

Brevkassespørgsmål

Fest feber

Indsendt af dreng17 år


Jeg har haft en periode Hele den her sommerferie hvor at jeg har jeg har lyst til at drikke og feste   hele tiden er det narturligt  og hvad kan jeg gøre ved det
dreng
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2022-08-14T08:03:26 1
Marissa

Hej med dig,

Det er ofte svært at sige med sikkerhed, hvad der er naturligt, og hvad der ikke er, fordi folks ideer om, hvad der er "naturligt" kan være meget forskellige. 

Det at du fester meget (eller meget ofte har lyst til det) kan skyldes mange ting. Ofte er det fordi, der er noget i ens liv, som man er vred eller ulykkelig over, og derfor prøver man at distrahere sig selv med fest, alkohol eller stoffer. Derudover kan det også komme af, at man er vokset op med en familie eller har venner, som drikker eller fester meget og derfor bliver man selv revet med. Nogle gange endda uden at man finder ud af, om man egentlig selv synes, at det er rart eller sjovt. 

At feste er i sig selv ikke skadeligt (med mindre man bruger så meget tid på det, at det går udover ens uddannelse, job eller familierelationer/venskaber). Det, der er skadeligt er, hvis der altid skal være alkohol involveret. Hvis man ikke gør det i moderate mængder, så kan det i længden være skadeligt både for dit helbred og generelt for, hvordan dit liv former sig (ISÆR hvis der er stoffer involveret). 

Hvis du ønsker at finde måder at sænke farten lidt og prøve at se, om du kan undgå at fest så meget, så kan du undersøge, om der er andre aktiviteter, som i stedet kunne underholde dig og give dig en god følelse. Det kunne være at starte en hobby, finde et frivilligt arbejde, gå i et fitness center, læse spændende bøger. Hvis vennerne skal involveres kan du prøve at foreslå at se en film (i biografen eller hjemme hos en), en gruppesport, en livemusik begivenhed, en tur i en forlystelsepark eller andre ikke-alkohol aktiviteter, man eventuelt kan søge sig frem til på google ;) 

Oftest kan man godt have en lyst eller en trang til et eller andet, som man kan være bekymret for er ved at tage overhånd. Men uanset om det er alkohol, usund mad eller noget helt tredje, så er det bedste, man kan gøre bare at minde sig selv om, at hvis gøre det med fornuft og i moderation, så det ikke ender med at gå udover ens helbred og fremtid. Så måske kan du fremadrettet erstatte tanken om noget er "naturligt" med om noget er godt eller sundt for dig.

Uanset hvad du vælger videre frem, så skal du i hvert fald bare vide, at det virkelig er modent, klogt og indsigtsfuldt af dig, at du rent faktisk stopper op, stiller nogle spørgsmål og endda rækker ud og spørger om råd om sådan et emne her :)

Forhåbentlig kan mit svar være til lidt hjælp for dig. Ellers så skal du endelig ikke tøve med at skrive ind igen. 

Med venlig hilsen,

Marissa
 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om alkohol og stoffer

Afhængig af alkohol som 12 årig?!

Hej ungzone jeg skriver til jer fordi min bror fester vildt meget (han bliver student til sommer og ...

Kan man bliver påvirket af et kys

Hej. Kan man blive påvirket af at kysse en fyr der har taget stoffer? Såsom Coke, hash og all...

En pille som jeg har fået, men jeg ved ikke hvad det er!

Jeg har fået nogle meget råhvide piller der står C 25 på og jeg fik at vide at det skulle være ...

Ender altid med at feste alene

Næsten hver gang jeg spørger mine venner om de vil med hen og feste hos mig eller hyggedrikke sige...

Påvirket pubertet grundet hash?

Hej jeg er en dreng på 16 årMit problem er at jeg er bange for at jeg har påvirket min vækst gru...

Snakken med forældrene

Hej,Jeg er en pige på 14 (snart 15), mine forældre er ekstremt strikte, men jeg kunne godt tænke ...

Elsker det

Hej Lige for tiden drikker jeg meget alkohol. Min mor siger jeg skal passe lidt på men jeg lyt...

Drikker for meget

Hej jeg er en mand  på tredive, og har siden en alder af sytten haft problemer med alkohol, da...

Deo

Jeg sniffer deo men gør det kun hvis jeg er ked af det for at få det bedre hvad kan jeg gøre i st...

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym