Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2013-05-10T23:03:04: 2

Brevkassespørgsmål

Voldsomt blufærdig


Jeg er 1,67 høj, vejer 46 kg, spinkel bygget. Jeg skal i gymnasiet efter sommerferien, og der er en ting som jeg slet ikke kan holde ud at tænke på. Det er at jeg skal vise mig nøgen i badet efter idræt. Det lyder så dumt, men jeg er så blufærdig, og jeg har det elendigt med min krop. Mine bryster er noget værre rod. Det venstre er en 70 A, men det højre er der ligesom slet ikke. Jeg er så pinligt berørt over det, og jeg føler ikke rigtig at der overhovedet sker noget, altså det vokser slet ikke. Det gør virkelig ondt bare at skrive det her selvom det er anonymt. Ingen har set mig nøgen i flere år. Jeg tænker virkelig meget på det, kan ikke holde det ud. Tanken om hvordan de vil kigge på mig, får mig til at væmmes. Hjælp
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2013-05-13T20:01:17 1
Charlotte
Hej "den blufærdige"

Først vil jeg sige at jeg slet ikke tror du har noget at være bekymret for. Jeg er ret sikker på at der ikke er nogen der vil kigge på dig, og hvis de gør er det nok slet ikke for at kigge på dig, men fordi du nu engang var lige der. For det andet så er du jo "kun" 16 år, så du skal huske at der er mange år hvor du kan vokse endnu :) 

Men, det kan jeg jo sagtens sige, for det vil jo nok ikke ændre for meget på hvordan du føler. Jeg tror du skal prøve at snakke med nogen om det, og fortælle dem hvordan du har det, så du kan få de bearbejdet. Prøv at øve dig lidt i at stå foran spejlet og se på din krop når du er alene, fokuser ikke på de ting du ikke kan lide men start med de ting du kan lide. Du kan jo bruge sommeren på at øve dig lidt. Og så må du bare springe ud i det når du starter på gymnasiet, for du skal vel i bad efter idræt? 

Jeg håber det vil gå godt!


Venlig Hilsen,
Charlotte
2013-05-14T21:16:53 1
Cæcilie

Kære den blufærdige,

Når du sidder og forestiller dig hvordan det vil være at vise sig nøgen foran nye mennesker, skal du huske på en ting; disse nye mennesker bliver dine venner, og de vil være lige glade, for de kommer til at være dine venner for den du er, og ikke hvordan dine bryster ser ud.

Der er mange der har problemer med deres krop, af en eller anden årsag, så du er bestemt ikke alene.

Men det lyder som at dine brysters størrelser, går dig meget på, og der er heldigvis råd for dette. Hvis dine bryster bliver ved med at have meget forskellige størrelser, så kan du tage til egen læge, og snakke med ham om det. Det er nemlig sådan, at man kan få et gratis og naturligt indgreb, hvis ens bryster har meget forskellige størrelser. Det er et indgreb hvor de tager fedt fra et andet sted på din krop og ligger det ind i det bryst der er mindst. Det er meget muligt at de først vil gøre dette når du er fyldt 18 år. Derfor ville jeg lige vente et år eller to før du tager til lægen, for at se om de ikke selv udvikler sig som de skal (kroppen udvikler sig jo trods alt helt indtil du er 21). Hvis de stadig ikke har udviklet sig som de skal, så tage en tur til lægen og snak med ham om hvad der kan gøres.


Jeg håber at du kunne bruge mit svar, og at du får det bedre med din krop, og får styr på din blufærdighed.
 

- C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym