Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2013-06-05T12:38:30: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg har socialfobi


Kort sagt er jeg bange for mennesker. Det har jeg altid været, og det ødelægger mit liv. Jeg kan ikke tænke ordenligt når jeg skal se en anden person i øjnene, og jeg begynder at svede.
Jeg kan sammenlignes med Sven (Sved) fra De Grønne Slagtere, da han heller ikke kan tænke klart hver eneste gang han bliver stillet et spørgsmål, dog gjorde de grin med det i filmen.
Jeg vil så gerne væk fra alt dette angst, da jeg sagtens kan arbejde med mit fag alene, men når andre sidder ved siden af mig, mister jeg koncentrationen, begynder at svede og kan ikke sidde stille med ansigt, hænder eller fødder.

Jeg har altid været den stille i klassen, som bare sad i et hjørne og følte mig utilpas sammen med andre.

Min generthed giver mig hovedpine og jeg bliver ofte træt tidligt på dagen, da jeg bruger en masse energi på alle disse anspændelser i kroppen.

Det eneste tidspunkt jeg føler mig godt tilpas er hvis jeg drikker mig fuld, tager solbriller på, eller tygger på noget tyggegummi. Jeg kan pludselig snakke med mennesker og se dem i øjnene.

Grunden til at jeg skriver nu er fordi, jeg trods min generthed har afsluttet en uddannelse og har fået arbejde ude i en virksom som er i vækst. Jeg vil bare give et godt indtryk fra start og ikke vise at jeg ikke tør se andre mennesker i øjnene uden at svede, ryste og generelt være bange, for det fører kun til en gruesom ting.

Jeg håber virkelig at der er nogen her på dette forum, som kan hjælpe, eller bare skrive hvem og hvor jeg skal henvenne mig for andre folk som muligvis har samme problem.
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2013-06-09T01:34:11 1
Karen
Hej dgs.

Jeg har desværre ikke prøvet social angst
men jeg er vokset på med en mor, som der havde social angst. 

Så har jeg fundet lidt siderne, som måske har kunne hjælp dig.

http://www.elisabethaarup.dk/angst/?gclid=CMKv_IbP1bcCFaR4cAodeHIAnA
(Angst behandling og hvad andre har oplevet) 

http://www.angstforeningen.dk/
(Mulighed for at kunne tale med andre) 

http://www.netpsykiater.dk/htmsgd/socialfobi.htm

(Fortæller om hvordan man kan opleve social angst) 
2013-06-09T19:55:56 1
Cæcilie

Kære "Dgs", 

Jeg kan høre at du har det rigtig svært, men at du dog alligevel har fundet dine smutveje. Nemlig det med solbriller eller tyggegummi.

Det er klart at du gerne vil give et godt indtryk på din nye arbejdsplads, da det jo er dér du skal tilbrige meget af din tid, med de samme mennesker. Jeg kender ikke ret meget til socialfobi, så jeg vil henvise dig til følgende link: http://www.slipangsten.dk/socialfobi-social-angst/ 

Jeg håber at det kan hjælpe dig til at komme videre med din socialfobi, så du kan komme til at trives på din nye arbejdsplads.

Al mulig held og lykke herfra.


- Venligst C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym