Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2013-07-07T12:34:27: 3

Brevkassespørgsmål

Menstraution


Jeg fik min mens for 3 dage siden, jeg tør bare ik fortælle det til min mor.
Jeg har prøvet at sige det men ordene vil ik ud. jeg bruger min mors bind de er bare alt for tynde og jeg har allerede blødt igennem 6 gang og jer i nat blødt jeg igennem lagnet som jeg så måtte vaske i hånd. Jeg har sindssygt ondt i maven og i ryggen at det er lige til at besvime over. Jeg dyrker sport 2 - 3 timer hverdag i hverdagene hvad skal jeg gøre med min mens der?
Jeg skulke havde været til et danmarksstævne i dag men jeg sagde til min mor jeg var blevet syg, jeg skal nemlig ik dyrke sport før jeg har fået styr på det med ik at væde igennem hvad skal jeg gøre med min sport ? Det skal lige siges at jeg for det bare dårlig ved tanken om at bruge tampon, så det vil jeg helst undgå.

Om to måneder rejser jeg en måned til Australien, og på et tidpunkt i den måned får jeg jo mens hvad skal jeg gøre når der er varmt og man vil ud at bade?

Jeg er helt ude af den jeg kan slet ikke slappe af når jeg skal sove fordi er bange for at jeg bløder igennem, jeg for næsten ik sovet om natte. Og er bare helt træt ig ude at den!

Havd skal jeg stille op med det hele? Håber ik det var for mange sprøgsmål på en gang! Men tak på forhånd:)
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2013-07-09T14:37:31 1
Karen
Hej med dig. 

Jeg ved, det er svært men siger det til din mor eller en storesøster. Det er ikke noget at være pinligtberørt over, for alle piger skal igennem det. Hvis du ikke kan sige det, så prøv at skrive et brev til din mor. 

Mave og ryg smerter er normale. For smerten kan du tage to hovedpinespiller og en ipren. Ca. Hver 6 timer. Så stopper det smerten nogenlunde. 

I forhold til din sport. Du kan godt dyrke idræt, men pas på dig selv og mærk sig efter om det gør for ondt. Jeg vil foreslå at spise noget mad med jern i som broccoli og lever. Da du mangler blod når du har det røde, så er det godt med jern. Måske en jern tablet, når du har det røde.

En tampon er lidt ubehagelig at få med i starten, men de er rigtigt gode i forhold til at man dyrker sport og når man skal ud i vandet med familien. 

At bløde igennem trusser og indlæg er normalt for nogle kvinder. Men man kan købe nogle tykkere bind i de fleste butikker. Du kan godt spørger i butikken omkring hjælp til de rigtige bind for dig. 

Kram Karen :)

2013-07-09T18:26:18 1
Helene
Kære Anonyme

Alle kvinder for menstruation på et tidspunkt i deres liv, det er en helt naturlig del af det at være kvinde.
Jeg forstår godt du har svært ved at fortælle din mor det, er dog sikker på hun vil støtte dig igennem det og kan give en masse gode råd.
Der findes utrolig mange forskellige slags bind. Din mors er som du skriver for tynde, så det bedste vil være at købe nogle tykkere. Måske slå dig sammen med en veninde der har været igennem det du gennem går, og tage hende med ud i butikken..
Det kan godt lade sig gøre, at dyrke motion imens man han sin menstruation.  Nogle har dog mere ondt end andre, og kan gøre det svært med motionen. Imod smertene kan der tages ipren, det virker sommetider afhængigt af hvor ondt man har. Sådan som du beskriver det føles kunne det være godt være et læge besøg ville være godt.
Når man skal ud og bade imens man har sin menstruation er der desværre ingen anden udvej end tamponer... Heldigvis vare menstruationen ikke så mange dage.
Som nødløsning lige nu kan det hjælpe med to bind, eller toiletpapir som supplement.

Mit bedste råd er, at alliere dig med en veninde eller voksen du stoler på, som kan hjælpe dig med indkøb af bind og støtte dig igennem forandringen.

Jeg håber mit svar kan være til hjælp.
Mvh Helene :-)
2013-07-09T20:38:20 1
Cæcilie

Kære anonyme,

Det er helt naturligt at få sin menstruation, og din mor ved jo at turen også kommer til dig. Der er ikke andet for end at få sagt det til hende, så hun kan købe nogle bind med stor sugeevne, så du ikke bløder igennem når du dyrker sport, og når du sover.

Angående det med at bade når du har menstruation, er den eneste rigtige løsning faktisk en tampon. Det vil blive helt naturligt for dig når du vænner dig til det. Men start med bind, og undgå at tage ud at bade når du har din menstruation, hvis du ikke ønsker at bruge tampon. 

Din mor skal jo vide det på et tidspunkt, så det kan lige så godt være nu, Så du ikke skal gå med problemet alene.

Hun vil uden tvivl støtte dig. Angående smerterne, er Ipren rigtig gode. Det er lige som andre smertestillende. Og du skal ikke have recept for at få dem. Bed din mor om at købe nogen til dig, samt nogle tykkere bind.


Jeg håber for dig at du kan få det sagt i en fart, så du ikke skal gå med det problem i længere tid.

Venligt C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Vrede og alene

Hej brevkasse jeg er en dreng på 13 år som har vredesproblemer og en lidt for kort lunte til at mi...

Hjemmegående

Hej,Jeg blev smidt ud af min uddannelse for 2 måneder siden grundet højt fravær. Jeg har været i...

Hvad skal jeg gøre?

Hej ungzoneJeg skriver fordi jeg ikke føler jeg har det så godt, men jeg ved hvordan og hvornår j...

Hadder livet..

Hejj jeg er en pige på 12 år der har det svært både derhjemme og i skolen og ærlig talt over de...

Hvad skal jeg gøre ?

Hej ungzone. Jeg føler mig meget trist og deprimeret og det har jeg gjort i mange dage. Det ko...

Meget længe om svar

Jeg synes det tager meget lang tid før der kommer svar på spørgsmål i brevkassen. Et brev kan st...

Mentalt helbred, selvskade, diagnose?

Mor og mentalt helbred…(Undskyld det er lidt langt) Hej, jeg skriver det her fordi at jeg føler m...

Hvorfor virker mit hovet sådan her..?

Hej :)Jeg er en pige på 16, som for nyligt havde en slags overstimuleret episode? Det var det min v...

Hvordan skal jeg finde mig selv igen? (Depression og angst)

Hej UngZone,Jeg er en pige med svære mentale udfordringer, er hvertfald hvad jeg selv mener. Jeg er...

"først tak for en rigtig god side, I har hjulpet mig igennem mange ting bl.a. at stoppe en spiseforstyrrelse, så tusind tak for det"

- Anonym