Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2013-09-17T23:47:53: 2

Brevkassespørgsmål

Depression? (tilbagevendende)


Hey Thelove.

Jeg er en pige på 16 år, som mistænker lidt at jeg måske lider af en depression.

Jeg blev i 2011 indlagt for selvmordsforsøg, og gik derefter til psykolog i 5 måneder. Der var ingen der direkte konstaterede overfor mig, at jeg havde en depression, men jeg havde sådan set alle symptomerne på det.

Jeg har i ca 2- 2½ år haft det rigtig skidt. Ofte været udmattet, og træt, ked af det og har slet ingen livslyst haft.
Jeg gik på efterskole i 2012-2013 og fik nogenlunde styr på mit liv, men jeg elskede ikke efterskole, som andre gør. Jeg brugte det bare som en slags "hjælp" til at lære at gå i skole igen, hvilket var svært. Jeg havde nemlig ikke gået i skole næsten hele 7 og 8 klasse, fordi jeg HADEDE det. Hvorfor ved jeg ikke. Jeg havde ingen rigtig grund til det. Udover jeg var længere fremme end de andre i min klasse( både mentalt og fysisk) men det er jo ikke en rigtig grund til ikke at møde op.
Men jeg mildest talt HADEDE det, bare ved tanken om at skulle derover, gjorde jeg kunne begynde at græde.
Nu er jeg startet på gymnasiet, og det går faktisk fint. Jeg kan godt mærke, fagligt at tingene er lidt sværere, men det er stadig svært for mig, at stå op om morgen og komme afsted.
Når jeg kommer hjem, er jeg helt udmattet, og jeg er vildt sur. Jeg har lyst til bare at græde, og være sur. Jeg har lyst til at være sur på mine forældre hele tiden. Uden grund. Jeg har lyst til bare at sidde lukket inde på mit værelse, og bare græde og være asocial.
Derudover har jeg store selvværds problemer. Især mht. vægt. Hvilket sikkert også er en grund.

Men mit spørgsmål er, lider jeg af depression?, hvad skal jeg gøre?, er det farligt jeg har det sådan?.

Hilsen den meget meget fortvivlede.
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2013-10-05T19:53:32 1
Jesper
Hej Amalie.

Det kunne godt lyde lidt som om du måske har en Depression.
Depression er en ganske almindelig sygedom, og jeg har læst mig frem til at ca 500.000 danskere bliver ramt af sygedommen i løbet af deres liv.

De symptomer som du skriver du har, passer rigtig godt sammen med sygedommen og jeg syntes helt klart at du skal kontakte din læge som kan sende dig videre i systemet da det er vigtigt at du for den rette medicin alt efter hvor slem din Depression er.

vedlægger lige et link til dig så du kan gå ind og læse lidt om depression og så få bedre indsigt i hvad det betyder og hvordan man kan hjælpes :

http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/depression.htm

Krydser fingre for dig ! :)

Mvh
Jesper Holmegaard
2013-10-05T23:27:03 1
Victoria

Hej Amalie,

Jeg vil helt klart, med din baggrund med selvmordsforsøget, anbefale dig at søge egen læge eller psykolog, som du kan få en henvisning til. Det er svært for mig at sige, om du har en depression; men under alle omstændigheder tror jeg kun det kan være positivt for dig at snakke med en professionel omkring det. Her kan din familie evt. blive inddraget, så de kan få en bedre forståelse for din situation.

I din alder sker der mange ting, og alle de nye oplevelser kan til tider godt virke overvældende. Mht. dine problemer på din skole, anbefaler jeg du snakker med den tilknyttede studievejleder. Dengang jeg selv gik i gymnasiet og havde det svært ved at få lektier og det sociale aspekt til at hænge sammen, hjalp min studievejleder mig igennem den svære tid :-)

Held og lykke med det hele, og tak fordi du brugte TheLove som hjælp i den svære tid. Jeg er sikker på der er lyse stunder forude for dig!

Mvh Victoria

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym