Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3484 spørgsmål og givet 6007 svar de sidste 12 år
2013-09-20T20:22:17: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg kan ikke mere.


Hej The Love. Som overskriften siger kan jeg bare ikke mere. Jeg har ikke lyst til at leve længere, jeg er bare så træt af det hele. Både psykisk og fysisk. Det er ikke fordi jeg bliver mobbet, men jeg har det bare rigtig dårligt. Jeg går kun i 8. klasse, men det hele er bare for meget. Jeg græder hver gang jeg tænker på mit liv. Jeg har et elendigt selvværd og hader mig selv. Jeg dur ikke til noget som helst. Jeg har "venner", men jeg er altid tredjehjulet. Jeg tænker tit på: hvorfor lever jeg? Det ville være langt bedre hvis jeg var død. Jeg ville ønske min mor ikke havde født mig. Desuden kan hun bedst lide min søster. Jeg er bare træt af, at være ked af det, stresset og udmattet. Jeg kan ikke klare mere, jeg er bare færdig. En normal person ville bare sige at jeg overreagerer og har en vær piges drømmeliv, men de ved ikke hvordan jeg har det. Jeg er egentlig ikke bange for at dø, men jeg er bange for hvad folk tænker om mig. Om de overhovedet kommer til at savne mig. Mit liv er bare et stort rod og jeg vil ikke mere. Jeg har tit siddet med kniven i håndren, men jeg har aldrig gjort det. Der er alligevel ingen som oprigtigt kan lide mig. Jeg ved heller ikke hvad jeg skal gøre senere i livet, leve på egen hånd? Det stresser mig en del. Jeg kan bare ikke mere. Jeg vil ikke mere. Hvis jeg begik selvmord, ville det være selvisk. Men ærligt talt, tror jeg ikke at nogen kommer til at blive kede af det. Jeg havde brug for at komme ud med det her. Jeg ved ikke hvorfor. Men jeg ville alligevel ikke blive til noget. Jeg passer ikke ind nogen steder og jeg har ikke lyst til at passe ind. Men alligevel, er jeg bare brugt op...
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2013-09-21T21:15:44 1
Cecilie
Hej fortvivlede, jeg vil ikke kalde dig ubrugelig, for det tror jeg på ingen måde du er!

Det lyder til du virkelig har det hårdt og sådan skal livet på ingen måder være. De tanker er hverken rare eller normale. Derfor mener jeg at det er vigtigt du søger professionel hjælp. 
Vi, inde på TheLove, kan kun rådgive, men ikke gøre noget i praksis, det kan kun du selv. Men det er hårdt at stå med det hele selv. Derfor vil jeg anbefale dig til først at snakke med en du har tæt på dig. Måske er din mor dig nært, en veninde eller et andet familiemedlem? En du føler du har tiltro til, og så sammen med den person finde en løsning. Men umiddelbart synes jeg du har brug for professionel hjælp. For eksempel kan du i samarbejde med din tætte person opsøge din læge, herigennem kan du blive henvist til en psykolog som kan få dig til at føle bedre og få livsglæden igen.

En anden vigtig ting at fortælle dig er, at du ER noget værd! Og der er helt sikkert nogle der vil savne dig hvis du stopper dit liv her! Nogle gange kan livet føles meget hårdt og uoverskueligt og man vil bare gerne væk fra det hele. Men er døden den rigtige vej? Jeg tror du bare ønsker en bedre tilværelse og det ved jeg du kan få gennem hjælp!

Jeg håber virkelig du tager rådene til dig om at søge hjælp, og du får din livsglæde tilbage.
Al held og lykke herfra!

Kram fra Cecilie
2013-09-21T22:28:46 1
Charlotte
Hej,

Hvor er jeg bare ked af at du har det sådan! Ingen burde have det sådan!
Der kan jo være flere grunde til at du lige pludselig får det sådan - og en hver som siger du overreagere ved ikke hvad de snakker om for de kan jo ikke føle hvad du føler.
Jeg synes du skal snakke med nogen om det. Det behøver ikke være dine forældre - men måske en lærer som du har det godt med eller en anden person som kan hjælpe dig videre. Måske din læge? Du har brug for hjælp, så selv om det er svært, så bliver du nødt til at snakke med nogen om hvordan du går og har det. Det er jo ikke sikkert de ved at du har det rigtig skidt og er derfor ikke opmærksomme på at du har brug for støtte og hjælp.
Jeg er ret sikker på at det ikke er sådan at alle bare er ligeglade med dig, men sådan kan det føles når det hele kommer ind i en ond cirkel. Altså: tal med nogen om det! Hvis du ikke tør tale med nogen du kender, så ring til børnetelefonen http://www.bornetelefonen.dk/ - de er til for at hjælpe dig, helt anonymt og de er rigtig søde og gode til at hjælpe - og ikke mindst professionelle!
Skriv endelig igen hvis der er noget!

Knus fra Charlotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Tror jeg har autisme

Jeg ved ikke om i overhoved kan hjælpe, men jeg aner ikke hvor jeg skal søge hjælp eller hvad jeg...

Kan i hjælpe jeg trænger hjælp

HejDen seneste tiden har jeg ikke haft det så godt. Jeg føler det er på tide at forsøge at få n...

Har brug for validation af andre

Hej! Jeg er en 17-årlig fyr, der konstant føler at mit selvværd er baseret på andres forhold til...

Økonomiske bekymringer i forhold til efterskole

Hej Jeg skal starte på efterskole efter sommerferien. Altså LIGE om lidt. Herhjemme har tinge...

Dagdrømme

Ja goddag ungzoneJeg er begyndt at dagdrømme om at være far jeg vil så utrolig gerne være far je...

Ikke god nok

Hej.Jeg har skrevet til jer før og det er jeg glad for fordi i giver så gode råd.Men jeg føler i...

Dårlige tanker...

Ja goddag igen nu har jeg endnu flere problemerJeg er begyndt at få dårlige tanker om mig selv som...

Ingen lyst til at opleve fremtiden

HejJeg ved ikke hvad jeg skal gøre mere. Jeg har så længe tilbage jeg kan huske, haft angst, og i...

Opførsel og spiseforstyrelse

hej, jeg har i lang tid hadet migselv, og sidste år var jeg sikker på at jeg havde en form for spi...

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym