Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3482 spørgsmål og givet 6003 svar de sidste 12 år
2013-09-27T17:23:49: 1

Brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre???


Kære theLove

Jeg har det rigtig svært med mit liv lige fortiden. Jeg føler mig ikke godt tilpas derhjemme, i skolen er der en lærer der flirter med mig, som jeg er virkelig tiltrukket af, men jeg ved at det er forkert og inden i er jeg bare ked af det hele tiden. Jeg vil ikke sige at jeg er selvmords truet men jeg er træt af livet, og jeg føler at alle overser mig og tror at jeg er så stærk, at jeg ikke har brug for hjælp. Især mine forældre. de tænker kun på min søster og hvordan hun har det. Det hele handler altid om hende. Men når det til gengæld handler om mig så er det fordi de skal hakke ned på de valg jeg træffer og de meninger jeg har. Jeg ved ikke hvordan jeg skal blive glad igen, få mere styr på mit liv, på ham læreren der gør min hverdag utrolig kompliceret og på mit forhold til mine forældre, som tror intet er galt andet end jeg har et problem med dem og tager mine valg for at træffe dem. Det gør jeg ikke, jeg vælger bare ud fra mine interesser og det er så fustrerende at hører at man gør det for at de skal blive såret.

Jeg håber at i kan hjælpe mig. På forhånd tak!

M.v.h. den fortvivlede
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2013-10-10T10:07:45 1
Charlotte
Hej,

Du er i en periode i din liv hvor alting synes som om det skal ramle ned over hovedet på dig. Og det er altså helt normalt. Jeg har selv oplevet at der kom en overgang hvor alting bare var dårligt, jeg gjorde alting galt og alle var sure på mig. Noget af det var rigtigt andet var noget jeg selv bildte mig ind. Desuden er du(og jeg var) teenager hvilket altså slet ikke gør tingene nemmere!
Du har selv en del af løsningen i det du skriver: "på mit forhold til mine forældre, som tror intet er galt andet end...". Dine forældre tror intet er galt. Du siger de ikke "ser" dig, men det kun handler om din søster. Vi mennesker kan ikke altid opfatte signaler, der sker så meget i vores liv at man ikke altid ser hvad der foregår rundt om en. Mit råd er altså først og fremmest at snakke med dine forældre. Fortæl dem at du er rigtig ked af det og hvordan du har det og at du altså ikke vælger de ting du gør for at ramme dem på nogen måde. Dine forældre vil helt sikkert kunne hjælpe og give dig den støtte du har brug for - men de har altså også brug for at vide at der rent faktisk er noget galt - og prøv så om du kan gøre det på en pæn måde ud at blive for "teenage agtig ;)"
Med hensyn til din lærer, så har du ret i at hvis han flirter så er det helt forkert og skal stoppes. Men prøv en gang at ligge mærke til om det kun er med dig han gør det eller måske også med de andre piger - for det kan jo bare være sådan han er? Hvis det nu ikke er tilfældet kan det være en mulighed at snakke med rektor om det, som så kan sige det videre til ham. Det nytter jo ikke noget at du ikke kan koncentrere dig i hans timer.
Held og lykke med det hele!

Charlotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Tror jeg har autisme

Jeg ved ikke om i overhoved kan hjælpe, men jeg aner ikke hvor jeg skal søge hjælp eller hvad jeg...

Kan i hjælpe jeg trænger hjælp

HejDen seneste tiden har jeg ikke haft det så godt. Jeg føler det er på tide at forsøge at få n...

Har brug for validation af andre

Hej! Jeg er en 17-årlig fyr, der konstant føler at mit selvværd er baseret på andres forhold til...

Økonomiske bekymringer i forhold til efterskole

Hej Jeg skal starte på efterskole efter sommerferien. Altså LIGE om lidt. Herhjemme har tinge...

Dagdrømme

Ja goddag ungzoneJeg er begyndt at dagdrømme om at være far jeg vil så utrolig gerne være far je...

Ikke god nok

Hej.Jeg har skrevet til jer før og det er jeg glad for fordi i giver så gode råd.Men jeg føler i...

Dårlige tanker...

Ja goddag igen nu har jeg endnu flere problemerJeg er begyndt at få dårlige tanker om mig selv som...

Ingen lyst til at opleve fremtiden

HejJeg ved ikke hvad jeg skal gøre mere. Jeg har så længe tilbage jeg kan huske, haft angst, og i...

Opførsel og spiseforstyrelse

hej, jeg har i lang tid hadet migselv, og sidste år var jeg sikker på at jeg havde en form for spi...

"tak for jeres store hjælp de andre gange jeg har indsendt et dilema til jer"

- Anonym