Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2013-11-14T14:08:54: 2

Brevkassespørgsmål

Deprimeret


Hej TheLove

Jeg er en pige på 13, og jeg føler selv jeg at jeg er meget deprimeret, og jeg bliver ked af det i tide og utide. Når jeg bliver deprimeret, bliver jeg ofte meget indelukkets og gider ikke tale med nogen. Hvis jeg bliver deprimeret i skoletiden går det ofte også udover mine opgaver og lærerne samt mine kammerater. 

Ikke for ikke så kort tid siden, er jeg lige blevet "droppet" af min bedste veninde. Hun stoppede bare med at tale til mig. Og med hende røg alle de andre også. Hun har gjort det en gang før men der snakkede vi det igennem og blev gode venner igen. Det kan meget vel være på grund af det. 

En anden årsag kan være at der er et gruppe i min klasse som går specielt efter mig og en anden pige. En dag ringede de til alle drengene i klassen og udgav sig for at være mig. Og ikke senere end igår mobbede de hende den anden over facebook.

Jeg har snakket med begge mine forældre om det. Min mor siger at drengene har super meget respekt for mig, men idag fik jeg to lussinger af den samme dreng. Det skal lige siges at jeg ikke havde gjort ham noget!

Jeg har ikke direkte selvmordstanker men jeg kan da ikke skjule at jeg en gang imellem tænker på at det ville være ret hvis jeg bare kunne forsvinde forevigt. Jeg kan sagtnes begynde og græde, bare ud af det blå, fordi det simpelthen bare bliver for meget. 

Jeg har også flere gange tænkt på at skifte skole, men dropper det tit fordi at jeg godt kan lide skolen og lærerne. Har i nogle gode råd til mig?

Venlig hilsen mig...?
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2013-11-15T00:41:15 1
Karen
Hej Anonym,
Det lyder som om, at du har meget oppe i dit hoved. 

Jeg har selv prøvet det med at være trist og græde uden grund, men jeg valgt til sidst at gå til min klasselærer, for at tale om hvordan jeg havde det og hvordan jeg følte de andre i klassen var i mod mig. 

Alle tænker på selvmord. Ikke for at dø, men for at komme væk fra det her tidspunkt i sit liv. Det bedste bud, som jeg kan give dig er at gå til din lærer. Hun/han kan løse hvad der er ske imellem dig og din veninde, samt resten af klassen, for det er ikke i orden, at de bruger fysisk vold i mod dig. Din lærer kan få det til at stoppe!

Jeg håber, at det her kunne hjælpe dig :) 


Et kærligt kram,
Karen
2013-11-17T02:30:11 1
Martin
Hej Anonym,

Det lyder godt nok som noget værre noget, du er havnet i. Jeg vil helt klart kalde det for grov mobning, det som du er udsat for lige for tiden, og det skal du ikke finde dig i.

Normalt ville jeg foreslå, at du snakker med dine forældre om det, men hvis du virkelig har foklaret dem ALT der er sket, og jeg mener virkelig ALT, så er det selvfølgelig lidt svært, hvis de så ikke gør mere ved det. Formentlig er det ikke fordi, at de ikke vil hjælpe dig, men blot fordi, at de ikke forstår, at det er så galt som det faktisk er.

Jeg vil derfor i stedet foreslå dig, at snakke med hende den anden pige, som de også mobber. Find ud af om hun vil være med til at snakke med jeres klasselære og/eller med inspektøren på skolen. Jo flere i er, jo bedre og jo nemmere bliver det, at fortælle alt hvad der sker. Men hvis hun ikke vil, så må du gøre det selv.

Det er virkelig vigtigt, at du får det stoppet meget hurtigt, og det kan du kun ved at snakke med nogle af de voksne på skolen.

At dine tidligere veninder ikke snakker med dig lige nu, kan skyldes at de er bange for selv at blive mobbet. Det kan måske lyde fejt og svagt af dem, men det kan være svært for dem, at vide at de måske også ender med at blive mobbet, hvis de snakker med dig. Så hvis mobningen bliver stoppet, så vil de formentlig også turde snakke med dig igen. Om du så vil tilgive dem, må være op til dig selv at finde ud af på det tidspunkt.

Hvis skolen ikke gør mere ved sagen eller ikke vil hjælpe dig, vil du så ikke sende os et spørgsmål igen, hvor du skriver hvilken skole du går på og i hvilken klasse? Så skal vi nok gøre alt hvad vi kan, for at få det stoppet. Skriv også gerne igen, og fortæl os hvordan det går, hvis det bliver løst.


Alt held og lykke til dig,
Martin

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Vrede og alene

Hej brevkasse jeg er en dreng på 13 år som har vredesproblemer og en lidt for kort lunte til at mi...

Hjemmegående

Hej,Jeg blev smidt ud af min uddannelse for 2 måneder siden grundet højt fravær. Jeg har været i...

Hvad skal jeg gøre?

Hej ungzoneJeg skriver fordi jeg ikke føler jeg har det så godt, men jeg ved hvordan og hvornår j...

Hadder livet..

Hejj jeg er en pige på 12 år der har det svært både derhjemme og i skolen og ærlig talt over de...

Hvad skal jeg gøre ?

Hej ungzone. Jeg føler mig meget trist og deprimeret og det har jeg gjort i mange dage. Det ko...

Meget længe om svar

Jeg synes det tager meget lang tid før der kommer svar på spørgsmål i brevkassen. Et brev kan st...

Mentalt helbred, selvskade, diagnose?

Mor og mentalt helbred…(Undskyld det er lidt langt) Hej, jeg skriver det her fordi at jeg føler m...

Hvorfor virker mit hovet sådan her..?

Hej :)Jeg er en pige på 16, som for nyligt havde en slags overstimuleret episode? Det var det min v...

Hvordan skal jeg finde mig selv igen? (Depression og angst)

Hej UngZone,Jeg er en pige med svære mentale udfordringer, er hvertfald hvad jeg selv mener. Jeg er...

"Tak for en super dejlig brevkasse"

- Anonym