Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2013-11-27T15:26:25: 1

Brevkassespørgsmål

Seksualitet


Hej jeg er en pige på 15 år. jeg er rimelig ny på denne side. Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal få det her ud.

Jeg har i lidt længere tid vidst at jeg ikke er til drenge, men piger. Altså er jeg homoseksuel.
Jeg er ikke kommet ud til nogen endnu, ingen af mine venner ved det. Der er nogle få af mine venner jeg har fortalt at jeg er Biseksuel, men det er jeg ikke. Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal fortælle dem det og jeg har det virkelig dårligt over jeg ikke kan være ærlig overfor hverken mine familie eller venner. Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal fortælle dem det. Mine familie er bestemt ikke imod homoseksuelle, dog kan min familie godt lide at komme med nogle kommentarer når vi kommer ind på emnet og det gør det kun værre. Jeg ønsker ikke at skuffe min forældre, men jeg vil gerne være åben omkring hvem jeg er og det er jeg ikke. Jeg ved heller ikke hvilke holdninger mange af mine venner har omkring det emne. Vi havde en samtale en gang da vi fandt ud af at vores idræts lærer var homoseksuel og mange af pigerne sagde at de syntes det var klamt at skulle klæde om når hun var der. Jeg undgår idræt i skolen netop pga. disse kommentarer, men det føltes bare forkert? Jeg har besluttet at jeg vil fortælle det til min bedsteveninde, problemet er bare at jeg ikke ved hvordan jeg skal gøre det. Vi snakkede faktisk om det den anden dag og hun sagde at hun altid ville støtte sine venner trods deres seksualitet. Jeg er bare bekymret for om vi stadig vil være lige tætte?

Jeg kunne virkelig godt tænke mig at høre fra nogle der har haft de samme problemer og hvordan de kom igennem det :)
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2013-12-01T17:00:17 1
Emilie
Hej Anonyme,

Jeg er ked af at høre, at du ikke føler du kan være ærlig overfor dine nærmeste. Det er netop de mennesker, som er der for dig og derfor også de mennesker, som du burde åbne dig for. Alle folk reagerer forskelligt - og nogle skal lige komme sig over det.

Selv har jeg en veninde, som er lesbisk. Da hun fortalte mig det, var jeg mundlam, men jeg accepterede hende som hun var, for der er jo absolut intet forkert i din seksualitet. 
Hvis dine venner ikke accepterer dig, så er de vel i sidste ende ikke særlig ægte, er de vel? Rigtige venner vil altid være der for dig, så spring ud - det er hårdt, men det vil lette op på så mange ting. 
Med hensyn til din familie, er "kommentarer" relativt normalt. Når man ikke ved, at sådanne kommentarer kan gå et andet menneske på, bliver ting sagt uden nogen betydning. Jeg synes bestemt du skal sætte dig ned og fortælle din familie dig det. Finder du det svært at skulle sige til dem, kan det også være en rigtig god idé at skrive et brev til dem. På den måde kan du få udtrykket alle dine følelser, og komme ud med alt hvad du har, således de ved hvordan du har det med det.

Jeg håber det hjalp, ellers er du velkommen til at henvende dig igen.

Mvh,
Emilie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym