Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2013-12-12T19:37:50: 2

Brevkassespørgsmål

Det var en fejl


Hej jeg er en pige på 14 år som har gjort noget dumt.. Det startede med jeg ville flytte skole, ikke fordi jeg ikke havde venner eller der var noget med lærene men jeg ville lære mere, og jeg ville ud fordres.. Så jeg plagede mine forældre i flere måneder og jeg fik endelig lov til at flytte skole.. Men var nød til at vente 3 uger med at flytte. Da der var ca. 2 uger tilbage blev det offentliggjort og alle vidste det, jeg havde været til møde på den nye skole og alt var klart. Men da der var 1 uge tilbage blev jeg forelskede i en dreng fra min klasse, jeg begyndte at snakke med flere piger fra min klasse og jeg fik det faktisk meget bedre! :-) ''men kunne ikke nå at skifte mening'' Min sidste dag på skolen havde jeg kage med og vi hyggede os alle.. Og jeg glædet mig til at flytte skole, men slf. ville jeg komme til at savne de andre. Da jeg så kom ud på den anden skole fik jeg lige pludselig det dårligt og jeg er en pige der virkelig ikke kan klare mange mennesker! Og derude er alle bare efter mig, jeg er mest til at bare være sammen med et par enkelte ''både drenge og piger'' Men derude vil de bare ikke lade mig være og der er så meget larm og undervisningen er det samme som på den gamle skole! Og nu har jeg været der ude en uge og det er bare ikke mig! Jeg har snakket med min mor om det, og hun vil ikke flytte mig tilbage på den gamle skole, selv om jeg har vist hende hvor meget jeg ikke kan lide at være der.. Hun tror bare det er fordi på den nye skole er der flere lektier og jeg ikke ville lave dem.. Men jeg sidder på toilettet og græder i hvert frikvater fordi jeg har det så dårligt med at være der.. Hvordan kan jeg overbevise min mor om at JEG VIRKELIG IKKE VIL VÆRE DER! Hun tror ikke på mig ligemeget hvad jeg siger hun siger bare jeg skal give det en chance.. og jeg har virkelig prøvet!!! Vær sød at hjælpe mig
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2013-12-16T08:49:24 1
Michala

Hej C-pigen,

Det er ikke altid let at flytte skole, og der sker rigtig mange ting i starten. Man bliver bombarderet med nye indtryk, og det er hårdt at skulle møde så mange nye mennesker.
Jeg bliver nødt til at give din mor ret. Jeg synes helt bestemt, at du skal give den nye skole en chance. En uge er ikke ret længe, og der vil gå noget tid, før du falder til og får en rigtig fornemmelse af, hvordan den nye skole egentlig er. Med tiden kommer der nok mere ro over det hele, og når de andre lærer dig at kende, er de nok ikke så meget efter dig.
Jeg forstår godt, at det kan være fristende at tage tilbage til den gamle skole, fordi det er mere trygt, men du må huske på, at der jo var en grund til, at du flyttede skole.
Du skal selvfølgelig ikke sidde og være ked af det i hvert frikvarter, men prøv at give skolen en chance. Måske kan du tale med din lærer om det og fortælle, at du synes, det er lidt svært at skifte skole. Så kan han/hun forhåbentlig hjælpe dig lidt.


Jeg håber, du kan bruge mit råd til noget.

Masser af hilsner,
Michala

2013-12-16T11:42:11 1
Camilla
Hej C pigen

Din mor er nok forvirret, fordi du starter med at plage flere måneder om at skifte skole, og når hun så har givet dig lov, vil du skifte tilbage igen. Hun tænker nok, at du skal give det en chance, fordi det var din egen beslutning. Hun tænker nok også, at der må have været en grund til, at du ville skifte skole i første omgang, og synes derfor at du skal blive på den nye skole. En uge på den nye skole er jo heller ikke særlig lang tid. Der er ingen, der føler sig "hjemme" eller trygge et nyt sted på kun en uge. Men hvad med din trang til at få nye udfordringer? Er den trang væk? 
Jeg kan godt forstå, at det kan være lidt skræmmende at starte på en ny skole, hvor man måske ikke kender nogen. Og alting er anderledes end der, hvor du gik før. Er du helt sikker på, at du ikke vil give den nye skole lidt længere tid? Der er jo mange mennesker på de fleste skoler. Undervisningen vil også være næsten den samme i alle folkeskoler. 
Hvis du er helt sikker på, at du gerne vil tilbage, må du ligge alle kortene på bordet for din mor. Fortæl hende at du sidder og græder på toilettet på den nye skole, at du fik det meget bedre på den gamle skole i de sidste uger, og at det er gået op for dig, at du meget hellere vil gå på den gamle skole. Sig til hende at du troede du var klar til nye udfordringer, men at du tog fejl. Alle kan begå en fejl. Jeg er sikker på, at din mor kun vil dig det bedste, og at hun vil hjælpe dig, hvis du virkelig er ked af det. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig, og at i finder ud af det!

Med venlig hilsen 
Camilla

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Jeg tror jeg måske er ved at få depression

HejJeg er en pige på 14 år og jeg tror jeg er ved at få en depression. I de sidste 5 dage har jeg...

Det er mor der er problemet.

Hej Ungzone.Jeg er en pige på 13 år, der er godt inde i puberteten. Jeg har det her problem med, a...

Er jeg god nok

Kære brevkasseHer på det sidste er jeg blevet super usikker på mig selv. Jeg har været usik...

Kan ikke overskue det hele længere

Hej.Jeg har på det seneste haft det rigtig rigtig dårligt psykisk(igen), men jeg tør ikke åbne o...

Tør ikke at sige det

Hej jeg er en en pige på 12 Jeg tror snart i jeg for mens da jeg tit for det hvide men tør ik...

Selvmord og tanker og selvskade og har det svært

Er det normalt, at jeg ser en edderkop der går hen af gulvet og forsvinder bare sådan lige pludsel...

snus virker bedre end mine piller

prøvede snus for første gang  og jeg kunne  mærke at jeg blev mere rolig af det end min...

Jeg kan ikke gøre noget alene næsten…

Hej ungzone jeg er en pige på 15 jeg har aldrig prøvet at skrive til en brevkasse eller ligne. Men...

Hvem skal jeg snakke med

Hej jeg en pige på 13 år og har det problem at jeg hele tiden for børneorm men tør ikke sige det...

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym