Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2013-12-23T18:19:57: 2

Brevkassespørgsmål

Min far er hele tiden efter mig


Hej Thelove! Jeg har et lille problem med min far.. Jeg føler at han hele tiden er efter mig og er sur på mig, nogle gange har jeg det som om han ikke kan lide mig. Han kommer med stødene kommentare som får hele min familie til at grine af mig og de ser slet ikke at det virkelig såre mig.. Han siger som eksempel at jeg hele tiden snakker, at jeg altid roder mig ud i dårlige situationer, at jeg altid vælger de forkerte veninder og at jeg har dårlig smag i drenge. Når jeg snakker om at jeg har rigtig dårlig selvtillid og at jeg gerne vil have hjælp så griner han bare af det.. Jeg har ikke på grund af min far men min rigtig dårlige selvtillid cuttet rigtig tit og grædt mig selv i søvn. Min veninde ved det godt men hun cutter også selv så hun kan ikke rigtig hjælpe mig.. Jeg har virkelig brug for et godt råd både med min dårlige selvtillid og min far please hjælp.
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2013-12-26T19:16:08 1
Michala

Hej du,

Det lyder virkelig ikke særlig rart!

Jeg synes, du skal tage en snak med din far, for han ved sikkert ikke, hvor ked af det hans kommentarer gør dig. For mig lyder det som om, han bare prøver på at være sjov, og han er nok ikke klar over, hvor meget det påvirker dig. Tag en snak med ham om det, og fortæl ham, at det altså gør dig rigtig ked af det. Når han får det at vide, vil han forhåbentlig indse, at hans kommentarer ikke er fair, og han vil forhåbentlig holde op.

Med hensyn til cutting, synes jeg helt bestemt, at du skal søge hjælp. Jeg ved ikke, om du har talt med dine forældre om det, men hvis ikke du har det, bør du gøre det, så de kan hjælpe dig.
Du kan for eksempel søge hjælp her: http://www.lmsselvskade.dk/.  Der er både mulighed for at få forskellige former for rådgivning og for at tilmelde sig en støttegrupper, og det er muligt at være anonym.

Jeg ønsker dig alt det bedste!

Mange hilsner
Michala

2013-12-27T14:38:36 1
Amalie
Hej med dig,

Hvor er det godt at du skriver til os her på Thelove.dk. Dit problem omkring din far virker, som du skriver i starten, ikke til at være et lille problem, men snarere et meget væsenligt punkt i dit liv og din dagligdag. Det er klart ikke behageligt at blive gjort grin med, og især ikke af sin egen far. 

Det lyder til at du før har forsøgt dig frem med at snakke seriøst med din far, men at det ikke rigtigt har lykkes dig. Derfor er næste skridt nu, at du virkelig skal have skåret ud i pap overfor din far, at han sårer dig og at det på ingen måder er okay at han ikke lytter til dig når du er ked af det, over noget som han faktisk er skyld i eller i hvert fald har en stor del af skylden for.

Jeg tror det kunne være godt for dig, hvis du havde en person du kunne snakke fortroligt med. Jeg ved ikke, hvor godt du snakker med din mor, da det ikke fremstår i dit brev, men i så fald kan det være du har en anden person i dit liv. Fx. din skolelærer eller hvis du har en skolelæge/psykolog tilknyttet til din skole. Disse personer har tavshedpligt og er der derfor netop så du kan snakke med dem. Jeg tror det kunne være det næste skridt, nu hvor det ikke har lykkes dig at trænge i gennem til din far.

Jeg ønsker dig et rigtigt godt nytår. Håber meget at du får en løsning på nogle af de her ting i de nye år, ellers må du til enhver tid skrive her til TheLove.dk igen.


Med venlig hilsen
Camilla Petersen :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym