Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2014-01-07T16:54:03: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg fortryder!


Hej brevkasse jeg har et meget slemt problem jeg er startede på en ny skole på grund af den anden ikke fungerede så godt for mig men det har intet at gøre med mine venner! Så nu har jeg gået på skolen i tre dage og det er gået godt men her på den tredje dag blev jeg virkelig trist og begyndte at græde fordi at jeg savner mine gamle venner og jeg gik på den gamle skole i 8 år så der har jeg jo fået mine bedste veninder men jeg føler mig ikke godt tilpas på den nye skole mine klassekammerater er søde mod mig men jeg har det som om jeg har hjemve hele tiden jeg prøvede at tænke på noget andet men tårene randte bare ned af mine kinder... Jeg sagde til min lære at jeg havde kvalme og min mor kom og hentede mig men nu tør jeg hverken at gå i skole næste dag i frygt for at jeg bryder sammen eller at sige det til mine forældre fordi at de har jo arbejdet så hårdt for at jeg skulle komme ind i klassen.. Please hjælp hvad skal jeg gøre mod min "hjemve"?
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2014-01-08T09:34:10 1
Victoria

Hej,

En ny skolestart er altid svær, især når du er bekendt med de samme venner, lærer og rutiner fra din gamle skole. Jeg er sikker på du vænner dig til dine nye omgivelser inden længe, du skal bare give det til :-) Det er helt ok og ganske normalt er føle som du gør, og det kan være det hjælper at snakke med en lærer eller dine forældre om det - de forstår!

Hold kontakten ved lige med vennerne fra din gamle skole, så du ikke har alt for meget "hjemve", men sørg samtidig for at give dine nye klassekammerater en fair chance.

Held og lykke!

Mvh VicRic

2014-01-08T21:55:00 1
Michala

Hej,

Det kan være svært at skifte skole, og det er helt normalt at have ”hjemve” i starten. Du er flyttet fra alt det, du kender, og naturligvis savner du det, du er vant til. Det er hårdt at være ny, og der er en masse ting, man skal vænne sig til – og det tager tid.

Du skriver, at du kun har gået på den nye skole tre dage. Det er ikke ret længe, og jeg synes uden tvivl, at du skal give det en chance. Giv dig selv tid til at falde til. Lige nu er alt nyt, og du kender ikke de andre ret godt endnu, og derfor savner du selvfølgelig dine venner og den tryghed, du havde på den gamle skole. Med tiden får du nye venner, og så forsvinder ”hjemveen" nok.

Jeg synes, du skal fortælle dine forældre, at det er hårdt at skifte skole. Det tror jeg på ingen måde, de bliver sure over, og måske hjælper det at tale lidt med dem om det. Husk også, at selvom du har skiftet skole, betyder det jo ikke, at du ikke kan se dine gamle venner mere. 


Jeg håber på det bedste!

Masser af varme hilsner
/ Michala

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym