Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2014-01-13T23:56:41: 2014-01-23T23:15:33: 2

Brevkassespørgsmål

Tør Ikke fortælle om mens


Det lyder helt vildt åndssvagt det her men jeg har haft mens i 5-6 måneder ca. Jeg kan bare ik få det sagt til min mor. Indtil videre låner jeg bind, tager nogen fra min mor og køber nogen selv. Det er ik fordi min mor aldrig snakker med mig om det, hun spørg tit om jeg har fået det, hun spørg tit om hvad jeg vejer ( der er nemlig nogen der siger man får mens Når man ca. Vejer 47 kg) jeg siger altid bare jeg vejer 45 med et stort smil på læben, selv om jeg inderst inde skammer mig for at lyve for at jeg vejer 48 kg og har haft mens i ret lang tid. Jeg prøver næsten at sige det til hende hver dag jeg kan bare ik få ordene ud af min mund. I starten har det ik været noget problem, jeg tænkte bare jeg nok lige skulle ha højest et par uger til at lige samle mig igen efter et kæmpe Chock med blod i trussen. Nu er det begyndt at blive en ting som stresser mig og som jeg bliver meget ked af det over, jeg har nogen gange ik et bind til om natten hvor jeg så har brugt en hel masse toilet papir i stedet for. Jeg har blødt igennem mange ting jeg i starten vaskede og vaskede men nu smider jeg bare de underbukser jeg bløder igennem i skraldespanden.
Jeg er græder tit om aften og præker fra skole og siger jeg har det skidt selvom det vare er fordi jeg er bange for jeg bløder igennem midt i skole dagen.

Jeg tror jeg har sendt et brev ind før der fik jeg vidst bare af vide jeg måske skulle prøve at vise hende det her brev som jeg nu engang skrev, men det kan jeg ihvertfald ik så tror jeg det er nemmere bare at sige det, hun skal overhovedet ik vide jeg har haft det sø lang tid det skammer jeg mig meget over ikke ha sagt det før!
Jeg ved godt det en naturlig ting og det sker for alle piger, det også sket for hende en gang og hun skulle også sige det til sin mor engang, jeg kan simpelhen ik få det sagt og på hvilke tidspunkt på dagen skal jeg sige det på?

Hvordan skal jeg sige det?
Hvor henne?
Hvad tid på dagen?

Ved godt jeg pustet det op til et kæmpe problem og alle andre piger bare skriver en SMS til deres mor hvor der står jeg har fået mens og så svarer moren tillykke min store pige skal jeg komme og hente dig!
Men tal for hjælpen på forhånd håber jeg kan få nogen gode svar som som jeg kan bruge
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2014-01-15T18:42:13 1
Michala
Hej du,

Som du selv skriver, er menstruation en helt naturlig ting, og det gider jeg ikke bruge tid på at forklare dig, for det ændrer ikke på, at det er en ting, som er rigtig svær for dig at få fortalt om.

Uanset hvor ubehageligt det føles, bliver du dog nødt til at få det sagt til din mor, og jeg er sikker på, at når først du får fortalt det, bliver alting lettere. Hun kan købe bind til dig, og du behøver ikke længere smide dine trusser ud, hvis du bløder igennem. 

Jeg synes, du skal få det sagt hurtigst muligt, så du slipper for at gå og bruge så meget energi på det. Vælg en bestemt dag inden for den næste uge, hvor du vil sige det. Det er ligemeget, hvilken dag det er, bare du beslutter dig for, at du SKAL få det sagt den dag. På den måde presser du dig selv, og det tror jeg er nødvendigt i denne situation, for ellers bliver du ved med at gå og udskyde det. Du kan eventuelt sætte et klokkeslæt på for at presse dig selv yderligere. For eksempel: "Jeg SKAL have sagt det i morgen inden klokken 17.00"

Sørg for at sige det på et tidspunkt, hvor der er en god stemning, og hvor I ikke har travlt. Om du siger det i køkkenet, stuen eller soveværelset er ligemeget, men måske vil det være en fordel, hvis I er et sted, hvor I ikke risikerer at blive forstyrret af andre.

Du behøver ikke at sige andet, end at du har fået menstruation, og hvis ikke du har lyst til at fortælle hende, at du har haft menstruation i 5-6 måneder, så lad være med det.

Beslut dig for at gøre det, og gør det så. Tit er det meget værre at gå og forestille sig situationen, end det egentlig er i virkeligheden, så skynd dig at få det overstået.

Jeg ønsker dig held og lykke og sender dig varme tanker
/Michala
2014-01-22T19:47:02 1
Camilla
Hej Anonym

Hvis du synes det er svært at sige det i virkeligheden, hvorfor skriver du så ikke bare en sms til hende imens du er i skole, hvor du skriver: "Hej mor. Jeg har fået min mens. Vil du købe nogle bind med hjem, tak?" Så er du fri for at ordene skal ud af din mund. Det kan ikke være så svært. Alle piger får det jo, og din mor er jo opmærksom på, at du snart får det. Bare skriv en sms uden at sidde og spekulere alt for længe over om du nu skal gøre det. Skriv beskeden og tryk send med det samme. Du kan godt! 

Held og lykke med det!

Med venlig hilsen
Camilla

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Kan ikke overskue det hele længere

Hej.Jeg har på det seneste haft det rigtig rigtig dårligt psykisk(igen), men jeg tør ikke åbne o...

Tør ikke at sige det

Hej jeg er en en pige på 12 Jeg tror snart i jeg for mens da jeg tit for det hvide men tør ik...

Selvmord og tanker og selvskade og har det svært

Er det normalt, at jeg ser en edderkop der går hen af gulvet og forsvinder bare sådan lige pludsel...

snus virker bedre end mine piller

prøvede snus for første gang  og jeg kunne  mærke at jeg blev mere rolig af det end min...

Jeg kan ikke gøre noget alene næsten…

Hej ungzone jeg er en pige på 15 jeg har aldrig prøvet at skrive til en brevkasse eller ligne. Men...

Hvem skal jeg snakke med

Hej jeg en pige på 13 år og har det problem at jeg hele tiden for børneorm men tør ikke sige det...

højde

hej jeg er en pige på 13 og 1,75 høj, jeg for konstant at hvide at jeg aldrig vil få en kæreste ...

Hvorfor overtænker jeg livet

Hejsa. Jeg overtænker alt på en dårlig måde. Jeg får slemme panikanfald ved små ting som at se...

Identitet?

HejJeg er begyndt at være mere og mere usikker på, hvem jeg er. Når jeg er i selskab med mine ven...

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym