Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2014-02-01T23:24:19: 2014-02-09T16:49:40: 1

Brevkassespørgsmål

Hvorfor har jeg det sådan


Hej, jeg er en pige på fjorten år. De sidste par måneder har jeg følt mig virkelig ensom. Jeg ved ikke rigtig hvorfor. Altså jeg har ikke mange andre venner end dem fra min klasse. Men jeg føler mig tit bare rigtig alene, som om, at alle andre er i en bobbel, og jeg er den eneste der ikke er i den. Jeg bliver rigtig nemt sur på min familie for tiden, nok mest fordi at jeg er sur på mig selv. Jeg blivet også virkelig nemt ked af det, og der skal ingenting til at få mig til at græde. Jeg har prøvet at snakke med, den eneste af mine veninder jeg har, som jeg sådan kan fortælle mine følelser til. Og jeg har også snakket med skolens sundheds plejerske, og skrevet mine følelser ned i min dagbog. Men jeg synes ikke at noget hjælper. Jeg har også vildt dårlig selvtillid, altså jeg synes ikke rigtigt jeg er pæn, men jeg bryder mig faktisk heller ikke om den jeg er. De ting jeg siger og gør er altid de forkerte. Jeg vil bare have det godt, og være glad, men det ved jeg ikke rigtigt om kan lade sig gøre.
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2014-02-09T12:17:47 1
Michala
Hej du,

Det lyder virkelig ikke særlig rart, men det er meget normalt at føle sig ensom og forkert. Det er en del af det, at være teenager. Man føler ofte, at alle andre er bedre end en selv, og man tvivler ofte på sig selv og sine evner.

Det er rigtig godt, at du taler med din veninde og med skolens sundhedsplejerske. Det er også rigtig fint, at du skriver dine tanker i en dagbog, for det kan sommetider hjælpe med at få orden i en hel masse forvirrende tanker. Jeg synes, du skal prøve at snakke med dine forældre også. Du skriver, at du tit bliver sur på din familie, og hvis de ved, at du går og har det skidt, vil de sandsynligvis give dig lidt mere plads og forsøge at hjælpe dig.

Mit bedste råd er, at du forsøger at huske at lægge mærke til de små ting. Nogle gange trækker man sig selv ned i et mørkt hul og kan slet ikke se noget positivt. Det handler utrolig meget om ens indstilling. Prøv at beslutte dig for at være glad og få øje på de små gode ting i hverdagen.
En god øvelse kan være, at du hver dag, inden du går i seng, tænker på tre gode ting ved dagen. Det behøver ikke være noget stort. Det kan godt være, at det bare er nogle små ting, som at solen skinnede, og du fik god mad. Skriv tre gode ting i din dagbog hver dag. På den måde tvinger du dig selv til at tænke mere positivt, og efterhånden falder det dig mere og mere naturligt.

Jeg håber, du kan bruge mit råd.
Op med humøret, du :)

Masser af kærlige hilsner og varme knus
/Michala

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym