Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3481 spørgsmål og givet 6001 svar de sidste 12 år
2014-02-02T01:12:49: 2014-02-12T22:32:57: 1

Brevkassespørgsmål

jeg fortæller mig selv konstant at jeg ikke er god nok


Mit problem er at jeg hver dag, hvert minut, faktisk hele tiden siger til mig selv at jeg ikke er god nok. Det er ret svært at forklare, men jeg har hele tiden forestillinger i mit hoved hvor folk sviner mig til.. kalder mig lede ting, som so, luder og fortæller mig om alle de fejl de overhovedet kan finde omkring mit udseende. Jeg ved ikke hvorfor jeg altid forestiller mig folk svine mig til, men det er det eneste jeg kan tænke på. Jeg bliver hverken mobbet eller kaldt grimme ting til daglig. Jeg får tvært imod meget ros for mit udseende og sådan, men alligevel. Jeg kan sagtens se mig i spejlet og syntes at jeg er smuk. Nogle gange sider jeg og græder over hvor stolt jeg er over mig selv, da jeg har været rigtig meget igennem, og klaret det hele. Mit problem er bare at jeg ikke kan forstå hvorfor jeg bilder mig selv ind at jeg ikke er god nok. Hvad kan jeg gøre for at stoppe med alle de ''onde tanker''. Jeg er et meget sensitivt menneske, da jeg har været igennem en depression og overvundet social angst og en masse andet. På grund af alle de ting kan jeg ikke holde til ret meget mere. En dårlig dag kan gøre at jeg er nede i en måned, før jeg indser at jeg skal rejse mig op igen. Det er, som om at jeg ikke kan tillade mig selv, at have det godt, fordi jeg er så vant til at have det svært. Jeg ved jeg er god nok, men alligevel vil jeg gøre alt for at fortælle mig selv at jeg ikke er. Jeg har hele tiden billeder, videoer, og ord i hovedet der fortæller mig alle de ting jeg ikke syntes om mig selv og endda de ting jeg godt kan lide ved mig selv, fortæller jeg mig selv at jeg ikke kan lide.
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2014-02-10T16:00:43 1
Laura

Hej Lena.

Det lyder til du er meget usikker på dig selv og at du bilder dig selv ind du ikke er god nok. Men alligevel kan du kigge dig selv ind i spejlet og se du er smuk. Når folk roser dig, skal du forsøge at lytte mere til dig og tage det til dig. Det at du ser mange fejl ved dig selv kan være i forlængelse af at du har været igennem en depression og social angst. Prøv hver gang du stå foran spejlet at sige de ting du kan lide ved dig selv, ikke fokusere på de negative ting kun de positive og gode ting du ser i spejlet.

Alle skal have det godt og selvfølgelig skal du tillade dig at have det godt. Det at du har været igennem en depression og social angst har gjort dig stærkere. Lad være med at tænk på alt det negative, som hvordan du ser ud og om andre snakker om dig. Som sagt kan det skyldes at du er usikker på dig selv. Lav en regel med dig selv at hver dag skal du sige en god ting om dig selv, måske skriv dem ned og de skal selvfølgelige variere fra dag til dag.

Jeg håber du kunne bruge mit råd til noget :)

Søde hilsner,
Laura

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Tror jeg har autisme

Jeg ved ikke om i overhoved kan hjælpe, men jeg aner ikke hvor jeg skal søge hjælp eller hvad jeg...

Kan i hjælpe jeg trænger hjælp

HejDen seneste tiden har jeg ikke haft det så godt. Jeg føler det er på tide at forsøge at få n...

Har brug for validation af andre

Hej! Jeg er en 17-årlig fyr, der konstant føler at mit selvværd er baseret på andres forhold til...

Økonomiske bekymringer i forhold til efterskole

Hej Jeg skal starte på efterskole efter sommerferien. Altså LIGE om lidt. Herhjemme har tinge...

Dagdrømme

Ja goddag ungzoneJeg er begyndt at dagdrømme om at være far jeg vil så utrolig gerne være far je...

Ikke god nok

Hej.Jeg har skrevet til jer før og det er jeg glad for fordi i giver så gode råd.Men jeg føler i...

Dårlige tanker...

Ja goddag igen nu har jeg endnu flere problemerJeg er begyndt at få dårlige tanker om mig selv som...

Ingen lyst til at opleve fremtiden

HejJeg ved ikke hvad jeg skal gøre mere. Jeg har så længe tilbage jeg kan huske, haft angst, og i...

Opførsel og spiseforstyrelse

hej, jeg har i lang tid hadet migselv, og sidste år var jeg sikker på at jeg havde en form for spi...

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym