Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2014-02-03T14:55:27: 2014-02-09T15:55:25: 3

Brevkassespørgsmål

Hader min lærer


Det startede efter sommerferien, hvor vi fik en række nye lærer, og hermed "lære 1", som jeg vil kalde personen. Alt gik fint i starten, og skolen forsatte som sædvanligt.
Vi gik igennem emnet funktioner (matematik) og afsluttede med en prøve. Det var herefter problemet opstod, da jeg endte med at få et 00 i prøven, og blev smidt ned på 4/4 i standpunkts karakter. Efter den dag, har jeg bare ikke kunnet fordrage "lære 1", og det skyldet adskillige årsager, som jeg er kommet frem til. Den ene er at læren efter prøven fortæller ud til klassen hvor skuffet han er over os alle. Det er alt i alt meget fint, men hvorfor skal læren være skuffet over stort set alle i klassen, når det lige så godt kan være hans fejl. Sidste år havde vi som sagt en anden lærer og alle klarede sig meget bedre, og afsluttede sommerferien med et fint snit. Så sker der det at efterfølgende fortæller han at han vil give os karakter ud fra vores prøver og ikke de afleveringer vi laver. Hvilket i princippet er fint nok, men stadig må de have bare en smule indflydelse. Den tredje ting er at han ikke er uddannet lære og derfor ikke ved hvordan man skal give karakter korrekt. Det er ligesom han stiller alt for høje krav til os, hvilket ikke er iorden. Grunden til at han blev ansat var at skolen pludselig havde brug for en ny lære, da den tidligere sagde op en uge før vi startede igen. Jeg er sikker på at de ikke valgte ham fordi han var god, men fordi skolen var desperate. Den fjerde ting, er, at han går ud fra bogen trin for trin, og hvis man spørger ham om noget uden for bogen kan han absolut ikke svare korrekt på det. Vi kunne lige så godt selv læse i bogen, da alle hans eksempler og forklaringer er PRÆCIS efter bogen, hvilket irritere mig, da bogen kun burde være supplement til undervisningen. Der mangler noget kvalitet og jeg føler at jeg er blevet en klovn til matematik og at jeg vil dumpe min eksamen til sommer. For lige at runde af, pisser det mig også konstant af, at han ikke kan udtale og sommetider ikke fomulerer sig korrekt på dansk, hvilket er træls når det er et fag som man i for vejen ikke er specielt glad for. Jeg har snakket med mine forældre om det et par gange og min studievejleder, men føler bare de siger det samme "så må du snakke med ham om det", men nej det vil ikke hjælpe overhovedet, men tværtimod bare gøre det værrer. Jeg har ikke brug for at fortælle ham alt det her, da jeg ved at han som lærer har magten. Udover det er det nogle åndsvage grunde til at hade ham, men sket er sket, jeg kan ikke fordrage ham, desværre.
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2014-02-03T21:54:35 1
Majbrit
Hej. 

Jeg kan godt se at det er rigtig rigtig surt at have en lærer, som lige pludselig går ud fra helt andre ting end den tidligere lærer i havde. Jeg kan også godt forstå du ikke vil fortælle til ham hvad du føler, da det er muligt at han bare vil gøre det værre for dig. 

Jeg står selv i en situation lige nu, med en lærer som ikke kan tale dansk, og man får ikke så meget ud af undervisningen. Men hvad du kan gøre er at tale med dine klasse kammerater, også kan i fx. alle sammen aftale at i går sammen ned på kontoret, og fortæller hvordan det er med jeres matematik lærer. Jo flere i er, jo bedre. 

Hvis du føler du er blevet dårligere til matematik, kan du så evt. ikke tale med en anden matematik lærer på skolen som måske ville kunne hjælpe dig på vej? 

Jeg håber du kan bruge mit råd, og held og lykke! 

Kh. Majbrit
2014-02-05T09:23:50 1
Victoria

Hej,

Det lyder som et problem, der nager dig meget, hvilket er helt forståeligt! De første skridt har du taget på egen hånd, da du snakkede med din vejleder; flot! Men eftersom du ikke har fået noget nyttigt ud af det besøg, bør du tage dine bekymringer til "Lære 1" eller "højere magter".. Som dine forældre siger tror jeg ikke det vil gøre det "værre", hvis du bare fortæller ham, hvordan du har det med hans (formoder det er en han?) undervisning og karaktergivning. Hvis han ender med at bruge det imod dig eller jeres spændinger bliver værre, SÅ bør du gå til Rektor, som i princippet er den eneste der kan gøre noget konkret ved situationen.

Dog er jeg rimelig sikker på Rektor ikke vil gøre noget, før du selv har snakket med din lære om problemerne.. I sidste ende vil I jo alle det samme; have en velfungerende og fair undervisning. Derfor tror jeg kommunikation er nøglen til dit problem! :-)

Mvh VicRic

2014-02-09T15:54:49 1
Rikke

kære "NOT GOOD"

Jeg kan følge alt for godt med dig. har selv haft denne oplevelse med et par lærer. så jeg ved hvordan du har det lige nu. det der rigtig godt du har snakke med dine forældre og studievejlederen om det. Jeg er til dels også enig med dem, du burde gå direkte til problemet (din matematik lære). du kunne eventuelt kommunikere med ham på "ros, ris og ros" metoden. denne metode går ud på du først sige noget positivt, her efter det negative og så det positive igen. jeg ved godt du ikke har meget positivt at finde på til ham, men prøv alligevel.

derudover kunne du prøve at høre om der er andre i klassen, der har det sådan med hans undervisning. i kunne sammen går ned på enten studievejlederens kontor, snakke med klasselæren eller går til jeres inspektøren med problemet. MEN før i gør dette, syntes jeg det er vigtigt i snakker med læren selv og se om det hjælper. Derudover er det vigtigt i få formuleret jer korrekt overfor studievejlederen / klasselæren / inspektøren, da det oftest bliver taget useriøst, hvis elever fx sige "han lugter af ost og derfor er han en dårlig lære". Derfor, husk at formulere jer ordentligt.

Hvad angår karaktererne har lærerne et skema, der stå hvilken karakter man skal have, i forhold til hvor mange procent man havde rigtigt i prøven. Så lige dette punkt behøver man ikke være så uddannet.

Held og lykke med din lære, håber jeg kunne hjælpe.

Kærlig hilsen Rikke 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Vrede og alene

Hej brevkasse jeg er en dreng på 13 år som har vredesproblemer og en lidt for kort lunte til at mi...

Hjemmegående

Hej,Jeg blev smidt ud af min uddannelse for 2 måneder siden grundet højt fravær. Jeg har været i...

Hvad skal jeg gøre?

Hej ungzoneJeg skriver fordi jeg ikke føler jeg har det så godt, men jeg ved hvordan og hvornår j...

Hadder livet..

Hejj jeg er en pige på 12 år der har det svært både derhjemme og i skolen og ærlig talt over de...

Hvad skal jeg gøre ?

Hej ungzone. Jeg føler mig meget trist og deprimeret og det har jeg gjort i mange dage. Det ko...

Meget længe om svar

Jeg synes det tager meget lang tid før der kommer svar på spørgsmål i brevkassen. Et brev kan st...

Mentalt helbred, selvskade, diagnose?

Mor og mentalt helbred…(Undskyld det er lidt langt) Hej, jeg skriver det her fordi at jeg føler m...

Hvorfor virker mit hovet sådan her..?

Hej :)Jeg er en pige på 16, som for nyligt havde en slags overstimuleret episode? Det var det min v...

Hvordan skal jeg finde mig selv igen? (Depression og angst)

Hej UngZone,Jeg er en pige med svære mentale udfordringer, er hvertfald hvad jeg selv mener. Jeg er...

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym