Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3483 spørgsmål og givet 6003 svar de sidste 12 år
2014-02-17T23:43:19: 2014-02-27T22:56:18: 1

Brevkassespørgsmål

Erfaring med depression?


Hej TheLove

Jeg er en pige på 22 år der er rigtig træt og ked af det konstant. Jeg kan begynde at græde over ingen ting når jeg er alene, græder aldrig overfor andre. Jeg er træt, glemsom, har svært ved at træffe afgørelser og koncentrere mig. Jeg føler at lige meget hvad jeg gør er det aldrig godt nok, og jeg føler det eneste mine klassekammerater kan bruge mig til er at læsse alle deres problemer ud over mig, men når jeg prøver at fortælle hvordan jeg har det er de fuldstændig ligeglade. Jeg har overvejet at droppe ud for jeg orker det snart ikke mere. Jeg føler ikke jeg har nogen jeg kan snakke med om hvordan jeg har det da alle kun ser mig som hende den glade og sjove pige, der altid er klar på ballade, men egenlig har jeg slet ikke lyst til alle de ting jeg laver, det er bare en facade. 

Jeg føler mig meget deprimeret og jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre.
Jeg har taget en test online, ved godt at man ikke kan stole 100% på dem, der siger at jeg har en svær depression og bør søge hjælp omgående. De anbefaler at jeg går til læge og får en henvisning til en psykiater eller en psykolog. Problemet er bare at jeg ikke kan lide at skulle gå til lægen, eller andre, og snakke om det da jeg føler at jeg fejler ved ikke at have styr på mit liv og så er jeg bare virkelig ikke god til at snakke om min følelser. 

Kunne godt tænke mig at vide om der er nogen af jer det har prøvet det samme, eller kender nogen der har, hvad gjorde du/de? Og vil det ikke blive mega dyrt hvis jeg vælger at begynde at gå til psykolog? Eller er det anderledes hvis man får en henvisning fra lægen?

På forhånd tusind tak for hjælpen.
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2014-02-19T17:12:48 1
Charlotte
Kære "deprimerede", 

Jeg skal først sige, at jeg kun har været i forstadiet til en depression, i forlængelse af en spiseforstyrrelse, hvilket selvfølgelig ikke er helt det samme, men mange af følelserne og tankerne er nogle gennemgående. Derudover har jeg en bedste veninde, der er begyndt at komme ovenpå igen, efter et langt depressionsforløb, så jeg har både selv set det og følt det på egen krop. Bare så du ved at jeg selv har noget erfaring på dette område og ikke bare siger et eller andet pladder. 
Men jeg synes det lyder meget som om at du har enten noget forstadie eller at du har en depression og jeg ved godt at det er ekstremt hårdt at skulle fortælle andre om det, da man netop på en måde føler sig som en fiasko fordi man burde have styr på sit liv. Men når man er i sådan en situation som din er man simpelthen nødt til at indse at man ikke kan klare alting selv og at man har brug for hjælp. Og at der er folk dig kan hjælpe dig, fordi det er ikke rimeligt at der er nogen der skal have det som du har det og det er muligt at få det bedre igen, selvom du sikkert ikke føler det lige nu. Men desværre er det jeg vil forslå dig og som både jeg og min veninde og andre jeg kender startede ud med at gøre, var at gå til lægen. Jeg ved godt det er rigtig hårdt, men det er simpelthen den bedste måde at komme i gang med et behandlingsforløb på og de vil meget gerne hjælpe dig. Hvis du føler det er lettere at tage din mor eller veninde eller en anden du stoler på med, så gør det. Og tro mig, når du har fået snakket med nogle om det, så hjælper det en smule, du skal ikke gå med det hele selv. Og det med lægen er også det mest hensigtsmæssige, i forhold til at gå til psykolog, fordi det er vidst omkring halv pris mener jeg, hvis du får en henvisning fra lægen og det gør en stor forskel. Derudover kan lægen eventuelt også fortæller dig om andre tilbud til unge med depressioner i dit område. Både min veninde og jeg begyndte til psykolog efter en henvisning fra lægen, samt at jeg blev tilknyttet center for spiseforstyrrelse og hun blev tilknyttet psykiatrien hvor hun også begyndte ved en psykiater, hvor hun fik medicin for sin depression. Men dette kan lægen forklare dig meget mere om! Men i hvert fald, tag til lægen hurtigst muligt og meget gerne tage en person du føler dig tryg ved med. Og hvis du kan også fortæl det til dine forældre, tingene bliver meget nemmere, når man ikke føler man skal skjule alting fra dem der står en nær. 

Jeg håber virkelig du kan bruge dette til noget og du må meget gerne skrive tilbage til mig, enten med nye spørgsmål eller bare med updateringer, men jeg ønsker dig virkelig alt muligt held og lykke!

Hilsen 
Charlotteamalie 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Tror jeg har autisme

Jeg ved ikke om i overhoved kan hjælpe, men jeg aner ikke hvor jeg skal søge hjælp eller hvad jeg...

Kan i hjælpe jeg trænger hjælp

HejDen seneste tiden har jeg ikke haft det så godt. Jeg føler det er på tide at forsøge at få n...

Har brug for validation af andre

Hej! Jeg er en 17-årlig fyr, der konstant føler at mit selvværd er baseret på andres forhold til...

Økonomiske bekymringer i forhold til efterskole

Hej Jeg skal starte på efterskole efter sommerferien. Altså LIGE om lidt. Herhjemme har tinge...

Dagdrømme

Ja goddag ungzoneJeg er begyndt at dagdrømme om at være far jeg vil så utrolig gerne være far je...

Ikke god nok

Hej.Jeg har skrevet til jer før og det er jeg glad for fordi i giver så gode råd.Men jeg føler i...

Dårlige tanker...

Ja goddag igen nu har jeg endnu flere problemerJeg er begyndt at få dårlige tanker om mig selv som...

Ingen lyst til at opleve fremtiden

HejJeg ved ikke hvad jeg skal gøre mere. Jeg har så længe tilbage jeg kan huske, haft angst, og i...

Opførsel og spiseforstyrelse

hej, jeg har i lang tid hadet migselv, og sidste år var jeg sikker på at jeg havde en form for spi...

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd"

- Anonym