Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2014-04-24T20:14:56: 3

Brevkassespørgsmål

Ser jeg almindelig ud dernede?


Hej, jeg er en pige på 15 år og i denne alder begynder sex at være et hyppigt taleemne. Men noget et spørgsmål der hurtigt kommer frem er "ser jeg rigtig ud dernede?" og det er jeg så kommet frem til at jeg ikke gør.
Mine kønslæber er meget større og "hænger" mere ud fra skridtet end f.eks mine veninders. Også min klitoris hænger udenfor.
Dette fører til at jeg finder det ubehageligt at have underbukser på, da min klitoris jo er, meget udsat i det at den hænger uden for mine kønslæber uden beskyttelse.
I modsætning til andre piger kan jeg ikke have gamacher på, da jeg får det man kalder en "kameltoe".

Hvad kan jeg gøre? Hvem skal jeg kontakte? Er dette normalt? Hvor skal jeg søge hjælp?

Det med at se anderledes ud, gør at min selvværd er meget lavt og jeg ikke tør vise mig i undertøj, hverken over for forældre eller veninder.... Please hjælp
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2014-04-25T17:38:40 1
Kamille
Hej pige på 15 år

Som du måske har tænkt dig frem til, er der ikke rigtig e måde at ændre den måde man ser ud på for neden, og creme eller øvelser kan ikke ændre på det man er født med. 

Det er lettere sagt end gjordt, men prøv at fokuser på det vigtigste: du har en velfungerende og sund krop, hvilket mange desværre ikke har. Hvordan du ser ud for neden er muligvis noget som gør dig ked af det, men at tænke negativt om den måde man ser ud på vil ikke ændre ens udseende.

Den gode nyhed er, at alle kvinder ser forskellige ud forneden, så forskellige, at der faktisk ikke rigtigt er nogen "normal" måde at se ud på, på trods af hvad du tidligere har troet. At sammenligne dig selv med dine venner er en meget normal ting at gøre, men det er ikke løsningen. Så længe at din krop fungerer som den skal er der intet behov for at søge hjælp eller kontakte nogen, for hvordan du ser ud forneden ikke et problem, der skal fikses, bare rolig :) 
2014-04-25T21:26:14 1
Rikke

Kære pigen med dårligt selvværd

Du ser helt normal ud dernede. Det er fuldkommen normalt at nogle kvindes kønslæber, hænger mere ud end andres. Derfor syntes jeg ikke du skal sammenligne dig med dine veninder. Kvinder er unikke og vi kan derfor ikke sammenligne os 100% med andre kvinder. Du har bare større kønslæber end dine veninder og sådan er du skabt. Dette er ikke unormalt og du må aldrig blive ked af den måde du ser ud på. Især ikke når det er en helt naturlig ting.

Jeg kan forstå du har problemer med at gå med gamacher. Du kunne eventuelt prøve at ligge et bind i dine trusser, så det glatter trusserne ud. Der er nemlig ikke noget værre, end at føle sig grim i ens tøj. Men prøv at se om det ikke kan hjælpe dig.

Så bare rolig, du er helt normal. Håber mit svar kunne hjælpe dig til at blive "pigen med det gode selvværd", for dette skal du ikke være ked af!

Kærlig Hilsen Rikke  

2014-04-26T03:58:45 1
Martin
Hej pige med dårligt selværd,

Vi ser alle sammen forskellige ud, forskellige steder på kroppen. Dette gælder både kvinder og mænd. Især når det kommer til hvordan man ser ud dernede, så sammenligner mange sig desværre med de kvinder, som man ser i pornofilm og de falske skønheds idealer, som samfundet har skabt.

Vi er ALLE forskellige, og vi burde ALLE være glade for det. Jo mere vi lærer at blive glad for den vi er og den måde vi ser ud på, jo mere vil dette smitte af på andre, så vi faktisk fremstår endnu pænere.

Mit råd til dig vil nok være, at acceptere at du ser ud som du gør, og at dette slet ikke er unormalt. Ligesom det ikke er unormalt at være i tvivl om man nu ser godt nok ud, er høj nok, vejer lidt for meget osv. osv. osv.

Inde på KvindeKendDinKrop.Dk, har de haft en boks ude rundt omkring i Danmark, hvor flere kvinder har deltager i at få taget et billede af deres underliv, for netop at vise hvor forskellige vi alle ser ud. Hvis du har mod på det, så kan det måske hjælpe at se at alle er forskellige: 
Billederne kan ses her - Tryk nede på "klik her for at komme videre" og vær opmærksom på, at der er meget grafiske billeder.

Du skriver dog også, at du føler et ubehag når du har underbukser på, hvilket er et helt andet problem. Her vil jeg råde dig til at ringe til din læge, hvilket kan gøres uden dine forældre får noget af vide. Snak med lægen om problemet og hør hvad hun(/han) foreslår. Måske skal det undersøger, eller måske er det normalt og kan løses ved at have andre typer af underbukser på. Om ikke andet så start med et opkald, det er altid nemmest :)


Held og lykke med det hele og døm nu ikke dig selv for hårdt, 
Vi er alle sammen forskellige,

_Martin

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym