Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3557 spørgsmål og givet 6112 svar de sidste 12 år
2014-06-19T20:01:38: 2014-06-21T20:17:41: 2

Brevkassespørgsmål

Tyveri


Hej, jeg har stjålet en pung i en butik for nogle uger siden og da jeg gik ud af kassen bippede jeg, men de fandt den ik og jeg har haft det dårligt lige siden. 

Hvad skal jeg gøre?
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2014-06-19T22:54:27 1
Josefine
Hej kære anonyme :)

Når man er ung gør man nogle gange nogle rigtig dumme ting, f.eks. som at stjæle. Både fordi man afprøver grænser og synes det er spændende eller farligt. Der hvor det ikke er så godt, er når det går ud over andre mennesker eller andre menneskers ting. Jeg siger ikke at det er okay at stjæle, men jeg forstår det godt, for jeg har selv gjort det, da jeg var yngre. Jeg stjal fordi jeg følte et gruppepres, hvilket selvfølgelig ikke er en undskyldning, men jeg gjorde det og vi blev heldigvis opdaget af pædagogerne i fritidshjemmet og skulle derfor tilbage til butikken og undskylde, og aflevere tingene. Det var simpelthen så pinligt og jeg ringede tudende hjem til mor og far, og har altså ikke stjålet siden.

Jeg synes det er rigtig fint at du har skyldfølelse, for det er ikke okay at stjæle, og jeg synes du skal aflevere pungen tilbage. Du kan jo tage tilbage selv, med en forælder
 og aflevere den og håbe på at de ikke gør mere ud af det. Eller du kan lægge et brev i pungen, hvor du undskylder og placere den i butikken et sted. 

Så snart du har gjort det vil du føle dig lettet og jeg tvivler på du vil gøre det igen :)
Held og lykke

Knus og kram, Josefine
2014-06-21T12:30:45 1
Michala
Hej, 

Jeg forstår godt, du har det rigtig dårligt over det. Jeg tror, det bedste du kan gøre for at slippe for den dårlige samvittighed er at få afleveret pungen tilbage. Hvis du ikke selv tør gå ned i butikken med den, så få dine forældre eller en ven til at gøre det. De kan fortælle, at de kender den, der har stjålet pungen, og at personen fik dårlig samvittighed og derfor vil aflevere den tilbage. 

Håber du kan bruge mit råd.

Mange hilsner
Michala

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym