Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2014-06-21T15:36:48: 2014-06-22T17:13:31: 2

Brevkassespørgsmål

Er jeg asocial?


Hej TheLove

Er jeg asocial, hvis jeg misser en fest på et kommende universitet, fordi jeg gerne vil tilbringe den sidste weekend sammen med min nye kæreste (været sammen med ham siden marts) inden kan rejser 4 måneder til Afrika med Forsvaret. Er det asocialt, når jeg vil deltage introforløbet, hvor man bliver rystet sammen?

Jeg har hårdt brug for hjælp, da min søster (21 år) har ment jeg er blevet asocial efter jeg har fået en kæreste... Er det helt dumt af mig at tro, at sådan er det for stort set alle, som får sig en ny kæreste? Ved godt at det ikke bliver nemmere af, at jeg bor på Sjælland og han på Jylland, hvilket jo så indebærer, at jeg eller han er længere tid væk fra familien, men at dette ikke er er tilfældet i alle weekender?

Jeg håber, at der er nogle, som kan hjælpe mig, for det påvirker også min kærestes hverdag
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2014-06-22T15:16:29 1
Josefine
Kære anonyme

Selvfølgelig skal du have lov til at se din kæreste inden han rejser afsted i fire måneder. Det ville jeg også have gjort. Jeg synes kun du skal deltage i det, som du har lyst til at deltage i og som er en fornøjelse for dig. Andet ville jo være ærgerligt for både dig selv og de omkring dig. 

Nogle mennesker, som lige er kommet i et nyt forhold, har det med at trække sig ind i en kæresteboble, og det er helt normalt eftersom det er nyt og spændende, og man vil være sammen med den her person hvert sekund. Men jeg synes at man skal passe på at det ikke bliver for meget, for så trækker man sig væk fra sine venner og familie som pludselig kun kan bruges når kæresten ikke er der. Hvorvidt du er sådan en type kan jeg ikke sige noget om, for jeg kender dig ikke, men når din søster nævner det, kan det være der er noget om det. Jeg ved det ikke.

Nu kan jeg ikke regne ud hvor meget I ses, men hvis I kun ses i weekenderne kan jeg ikke se noget problem, for så har du jo 5 dage om ugen til at passe og pleje alle dine andre forhold. Du skal som sagt kun gøre det du har lyst til og som gør dig glad, men vær opmærksom på hvor meget tid du bruger på kæresten, så det ikke går over gevind :)

Knus, Josefine
2014-06-22T16:51:27 1
Lotte
Hej anonym,

Jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil tilbringe weekenden med din kæreste, når han nu skal være væk i fire måneder. Jeg ved ikke om man direkte kan sige, at det er asocialt. Uden tvivl går du glip af en vigtig del af det at starte et nyt sted. Det er især vigtigt, når man starter på nyt studie at være med til mange af de sociale aktiviteter, der sker i starten på et sådant sted. Det er virkelig svært at følge med, når man ikke lige har været sammen om alt det sociale, de andre har lavet i introweekenden. Det afhænger dog også meget af hvem du er som person. Hvis du har let ved at omgås nye mennesker og let finder ind i gruppen, så har det måske ikke lige så stor betydning for dig.

Det er helt normalt gerne at ville tilbringe tid med sin kæreste, det gælder forhåbentlig både nye og længere forhold. Mange venner, familie osv. vil måske nok opleve, at når man får en ny kæreste, så bliver der brugt mindre tid på dem. Det kan godt føles værre end det er og din søster føler sig måske lidt tilsidesat efter du har fået kæreste. Som du selv siger, hjælper afstanden ikke på det. Jeg synes dog, at det helt okay at prioritere din kæreste højere i den omtalte weekend, når du trods alt ikke ser ham fire måneder frem. Der har du jo så også de fire måneder til at finde dig til rette på studiet, hvor der ikke bliver helt så mange optagede weekender pga. kæresten. Du kan måske også prøve at finde en anden løsning, hvor du måske kan være sammen med din kæreste noget af tiden og være med til noget af introforløbet, hvis det kan lade sig gøre?

Det handler nok for dig om at finde en balance om hvordan du skal prioritere din tid mellem din kæreste, venner og studie. Selvfølgelig skal der være plads til det hele.

Kærlige hilsner fra
Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Kan ikke overskue det hele længere

Hej.Jeg har på det seneste haft det rigtig rigtig dårligt psykisk(igen), men jeg tør ikke åbne o...

Tør ikke at sige det

Hej jeg er en en pige på 12 Jeg tror snart i jeg for mens da jeg tit for det hvide men tør ik...

Selvmord og tanker og selvskade og har det svært

Er det normalt, at jeg ser en edderkop der går hen af gulvet og forsvinder bare sådan lige pludsel...

snus virker bedre end mine piller

prøvede snus for første gang  og jeg kunne  mærke at jeg blev mere rolig af det end min...

Jeg kan ikke gøre noget alene næsten…

Hej ungzone jeg er en pige på 15 jeg har aldrig prøvet at skrive til en brevkasse eller ligne. Men...

Hvem skal jeg snakke med

Hej jeg en pige på 13 år og har det problem at jeg hele tiden for børneorm men tør ikke sige det...

højde

hej jeg er en pige på 13 og 1,75 høj, jeg for konstant at hvide at jeg aldrig vil få en kæreste ...

Hvorfor overtænker jeg livet

Hejsa. Jeg overtænker alt på en dårlig måde. Jeg får slemme panikanfald ved små ting som at se...

Identitet?

HejJeg er begyndt at være mere og mere usikker på, hvem jeg er. Når jeg er i selskab med mine ven...

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym