Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6598 svar de sidste 13 år
2014-07-03T18:55:44: 2

Brevkassespørgsmål

At flytte hjemmefra som 17 årig


hej jeg er en 15 årig pige der siden hun var 10 har ønske at flytte hjemmefra og jeg har tænkt meget over det og har besturt at flytte hjemmefra til næste år da jeg bliver 17 der (bliver 16 den 24/8) men ene jeg kommer med min spøremål så la mig lige forkalre hvorfor jeg vil flytte siden jeg var 10 11 år har jeg haft et meget sævet forhold til min mor fordi hun er/var syg sukkesyge og dempalre osv og fordi hun ikke rardit har git mig love til at eller forså at jeg er og var ved at bilve vosken men for at gøre det kort fik hun nok tog på hospitale var syg og komme ikke til bage til mig og min far men ned til siden foræder og det er ca en måde siden nu og mine foræder skal silkes hvad jeg er glad for MEN et er at vi er flytte her til en by langt væk fra alt tinge på sælande (fra taastrup til næstved) og jeg saver alle mine venider og skole og alt det noget andet er så vi ikke har rådt til at bor i en 6 væser nu mesker (mig min far og vos hunden altså) , godt la mig komme til sagen jeg har det okye her "hjemme" men jeg tro ikke det vil gå i længten med mig og min far ikke fordi vi ikke kan sammen men jeg tro det ikke helt og jeg synes heller ikke om byen (selvom vi nok skal flytte igen om et par måder ) ... ja det kort af det lange er jeg har det godt her sådan da min far gi mig mad og kælihed som foræder jo skal :) men når jeg bilver 17 er jeg gåt ud af skole og begyre nok på en HF eller noget det ved jeg nemilge og måske for jeg SU eller os må jeg få et job ved siden af må jeg finde ud af men penge skal jeg nok finde ud af med jeg vil bare høre sådan som tinge er tro de så jeg vile kunne flytte hjemmefra på det tides pångt skal om et år? og hvordan gøre det i det hele tage ? nu hvor min far ikke er så glad for iden? p.s det er kun min far der få forædermygiethenden over mig
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2014-07-06T12:22:40 1
Josefine
Hej Alexandra :)

Jeg er ked af at høre det med din mor, og har I har måtte flytte væk fra alt det du kender. Jeg kan godt forstå det er en stor omvæltning, men du har heldigvis en far, der som du selv siger giver dig mad og kærlighed. Til gengæld kan jeg høre at du rigtig gerne vil flytte ud, og jeg synes at du indtil videre skal forsøge at få et bedre forhold til din far, så det er til at holde ud at bo hjemme. Både fordi det ikke er lige let at få lov til at flytte ud når du er under 18, men også fordi man i første omgang vil forsøge at løse problemerne i hjemmet, hvis du skulle søge hjælp. I kan jo snakke sammen om hvordan du og han har det med jeres forhold, eller du kan skrive et brev til ham, hvis det er nemmere. 

Man kan ikke bare få lov til at flytte hjemmefra når man er under 18, for du er teknisk set stadig barn og dine forældre bestemmer stadig over dig. Hvis du er meget opsat på at flytte hjemmefra skal du først og fremmest kontakte socialforvaltningen, som skal bedømme dig egnet. Derudover skal din far give samtykke, dvs. give lov til at du flytter ud. Hvis ikke han giver samtykke vil du skulle ud i en længere proces, hvori det bedømmes hvorvidt du er egnet eller ej til at flytte hjemmefra. Jeg mener at det kun går igennem hvis der er større problemer i hjemmet, og ikke kun hvis du ikke enes med en forælder mere end normalt.

Hvis du beslutter dig for at gøre det, så kan du på google eller borger.dk søge efter socialforvaltningen for din kommune. Her er københavns kommunes socialforvaltning, som man kan tage kontakt til: https://www.kk.dk/da/om-kommunen/forvaltninger/socialforvaltningen


Knus, Josefine
2014-07-09T22:26:16 1
Lotte
Hej Alexandra,

Det lyder som lidt af en urolig barndom du har haft. Jeg er ked af at høre, at din mor er syg og at det påvirker jeres forhold. Men dejligt, at du oplever skilsmissen som en positiv ting.

Jeg kan godt forstå, at du synes det er hårdt, at flytte til en helt ny by, hvor man ikke kender nogen og man bliver hevet væk fra alle sine veninder og kendte omgivelser. Det er sikkert også en grund til at du ikke kan lide Næstved nu, du bliver i hvert fald nødt til at prøve at give det en chance og det hjælper måske med en mere positiv indstilling.

Det er forståeligt, at du gerne vil flytte hjemmefra og det burde også godt kunne lade sig gøre. Selvom du siger, at økonomien ikke bliver et problem, så kan det måske godt blive det alligevel. Huslejen afhænger selvfølgelig af hvor i landet du har tænkt dig at studere på HF, så det kan altså betyde, at det er meget dyrt. Som 17-årig kan du ikke få SU, da man først kan få det fra man fylder 18 år. Indtil du fylder 18 får du noget der hedder ungeydelse, hvor der bliver udbetalt ca. 890 kr., som din far får ind på sin konto, da han har forældremyndigheden. Du kan søge hos kommunen om at få disse penge overført til din konto i stedet for. Det er dog så lidt penge, at ingen kan leve for det. Selvfølgelig hvis det ikke er noget problem for dig at få arbejde, så kan du jo få penge derfra, men du sidder i et problem, hvis du en dag ikke har det arbejde mere og heller ikke kan få et nyt med det samme.

Det kan være, at du kan gå på et kompromis med din far, hvor du måske venter med at flytte hjemmefra til du fylder 18? Dog hvis du virkelig insisterer på, at det skal være om et år, så bliver du nødt til at kunne forsikre din far om, at du kan få din økonomi til at løbe rundt, hvilket du skal have et bevis på, at du kan, fx igennem et arbejde, du har fået inden du flytter. Jeg tror desværre ikke, at kommunen kan hjælpe dig med bolig, da du kan bo hos din far uden større problemer, men du kan jo altid gøre et forsøg og søge om bolighjælp hos kommunen også.

Jeg synes dog det er vigtigt, at dig og din far har en klar aftale om hvad der skal ske, hvilket i bedst får ved at tale om det. I kan måske prøve at lave en liste over positive og negative ting ved at du skulle flytte for dig selv som 17-årig?

Jeg håber, at dette var en lille hjælp :-)

Kærlige hilsner fra
Lotte  

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym