Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2014-07-16T15:05:40: 2014-07-17T20:34:31: 2

Brevkassespørgsmål

Bange for at tale i offentligheden


Hej TheLove

Jeg har et problem, som jeg håber I kan hjælpe mig med.
Jeg har boet i Danmark i omkring 5 år, så jeg kan ikke tale flydende dansk, da dansksproget ikke er mit modersmål. Når jeg skal holde fremlæggelse med min gruppe, vælger jeg tit at ikke stå foran hele klassen uden at sige noget, hvilket er ret ydmygende. Når der er en, der snakker med mig, så svarer jeg tit med kropssprog, f.eks. ved at nikke. Hvorfor er jeg så bange for at tale med nogen? Og hvad gør jeg for at være mere selvsikker?
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2014-07-16T22:24:37 1
Josefine
Hej Lisa :)

Det er helt normalt at undgå at tale når dansk ikke et dit modersmål, og du ikke taler flydende dansk, men det skal selvfølgelig ikke hæmme dig, og det lyder det lidt som om det gør. Du undlader jo ikke at tale fordi du taler dårligere dansk end andre, men fordi du er bange for hvad folk tænker om dig. Du kan kun blive bedre til et sprog ved at tale det, så hvis du kan synes jeg du skal udfordre dig selv, og glemme alle andre, og bare tale løs. Start langsomt, ved at fremlægge 30 sekunder, eller svar ja istedet for at nikke. Det kan kun blive bedre af at du gør det, for så lærer du at det ikke er farligt.

Jeg er sikker på at det er super charmerende og de fleste egentlig bare er nysgerrige over hvor du kommer fra og synes du er spændende, fordi du har noget andre etniske danskere ikke har.

På et tidspunkt vil du slet ikke tænke over det, men det kræver at du tør springe ud i det.

Knus, Josefine
2014-07-17T12:50:27 1
Mariane
Hej Lisa,
Du skal prøve at ændre dit tankemønster lidt, selvom det er lettere sagt end gjort. Når du siger noget, kan folk rette dig i dine fejl, og du kan blive bedre til sproget. Du skal ikke tage det som kritik, hvis folk retter dig, men som en stor hjælp. Selv indfødte laver sproglige fejl. 
Mht. at fremlægge på klassen kan du starte lige så stille ud med at sige en lille smule og efterhånden, som du bliver mere tryg, kan du begynde at sige lidt mere. Lidt ad gangen. 

Du bliver kun bedre, hvis du hopper ud i tingene, tager rettelserne til dig og øver dig. 

Hav det godt :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym