Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2014-07-19T18:26:55: 2014-07-24T16:28:05: 1

Brevkassespørgsmål

Kan ikke finde en kæreste


Hej.

Jeg skriver fordi at jeg har ufatteligt svært ved at finde en kæreste, eller bare date / flirt. Jeg har kun haft 2 kæreste i mit 22 år lange liv og begge forhold var ikke særlig vellykket og varede ikke længe men det kan selvfølgelig være pga. vores tidlig alder og umodenhed dengang. Men nu er det 4,5 - 5 år siden jeg sidst har været i et forhold og jeg må indrømme at jeg savner en kæreste.

Mit problem er at jeg ikke er særlig god til at lede. Jeg går ikke særlig ofte i byen og når jeg gør, leder jeg ikke efter “en pige at score”, da jeg ikke bryder mig om de typer der er derinde og generelt ikke er så vild efter at gå i byen. Jeg vil sige at jeg ikke rigtig har gjort meget ud af at lede efter det, men mere har ventet på at det kom af sig selv ligesom min tidligere forhold. Men der sker ingenting og jeg frygter at hvis jeg bare fortsætter sådan her så finder jeg aldrig nogen.

Jeg er god til at være selv, og kan da også for det meste lide at være selv. Men det kan til tider godt være ensomt. Jeg laver stortset alt for mig selv, f.eks. indkøb og jeg tilbringer næsten ingen tid med mine klassekammerater. Jeg bliver ikke inviteret ud og jeg kan ikke selv finde på at invitere nogle herover da jeg somsagt ikke er den store dranker, og ikke kan finde på hvad vi skal lave. Men jeg kunne f.eks. godt tænke mig en tur med vennerne til legoland, men jeg er igen bare elendig til at spørge. Jeg bruger det meste af min tid på at spille computer, og mit fritidsarbejde.

Hertil skal det siges at jeg har mistet kontakten med mange tætte venner jeg havde pga. en stor depression jeg fik og vi endte med at komme op og skændes. Vi prøvede at tilgive hinanden og være sammen igen, men det var bare aldrig det samme. Så hver gang jeg tager fra midtjylland til sønderjylland for at besøge mine forældre så har jeg ingen jeg kan besøge og jeg tilbringer al min tid dernede hjemme hos mine forældre. Depression kom også af mit sidste mislykkede forhold, så jeg har det også som om at jeg er lidt bange for at blive skuffet igen.

Det skal siges at jeg ikke er en mand med særlig mange krav. Jeg går ikke særlig meget op i udseende, og jeg er meget fleksibel. Dermed ikke sagt at jeg ikke har en “drømmekæreste”.

Jeg har prøvet være på et dating site og det var bestemt ikke noget jeg var særlig imponeret over. Siden var fyldt med duller, og piger der har alle mulige krav til deres partner (højde, religion, bosted, interesser). Hertil var siden i sig selv også utrolig mangelfuld og overfladisk. Nederst har jeg indsat min anmeldelse af siden som jeg lavede på trustpilot hvis man vil have et bedre billede af min oplevelse derinde. Men i de 3 måneder jeg var derpå mødte jeg dog en enkelt pige som lige var noget for mig, men vi snakkede kun sammen via skype, og det blev ikke til noget pga. at vi boede for langt væk fra hinanden og hun mistede interessen efter vi ikke havde snakket sammen i noget tid hvilket jeg syntes er enormt ærgerligt da det er så sjældent at jeg finder en som kan lide mig.

Jeg syntes også at jeg har meget nemt ved at finde potentiale i en pige. I løbet af den 2 årige HF som jeg netop har afsluttet så jeg potentiale i 4 piger. De 2 af dem vil jeg næsten sige jeg var lidt småforelsket i, men det gik hurtigt over da jeg kunne se at interessen ikke var gengældt. Den sidste ser jeg stadig interesse i, og jeg skaffede hende sågar et arbejde ved den samme arbejdsplads som mig selv, fordi at jeg godt kan lide hende. Men jeg har meget nemt ved at give op når jeg kan se at interessen ikke er gengældt.

Jeg tror ikke de opdager min interesse, de ser mig nok bare som ven. Jeg er ikke god til at tage det første skridt og jeg venter nok lidt på at der er en eller anden som tager første skridt til mig ligesom tilfældet var ved mine andre forhold. Men når jeg bare sidder her og kun kommer ud når jeg af og til ser mine klassekammerater, lille bytur, eller går på indkøb så føler jeg bare at der ikke sker noget. Jeg ved ikke om det er fordi at jeg er bange pga. depressionen, eller fordi at jeg ikke klar. Men jeg kunne bare godt tænke mig at vide hvad jeg skal gøre?

Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2014-07-22T18:44:51 1
Josefine
Hej Jack

Du skal springe ud i det :) Så enkelt er det! Men det er selvfølgelig meget nemmere sagt end gjort. Jeg synes ikke det nytter at du bekymrer dig over hvorfor du ikke tør gribe chancen og hoppe ud i det, jeg synes du skal finde ud af hvordan du kan ændre det. Fordi du har haft depression en gang over et brud, behøver ikke betyde at du får det næste gang du oplever samme slags sorg. Og selvom du med sikkerhed vidste at du fik depression efter et forhold, ville du så ikke tage chancen alligevel?

Man behøver hverken drikke eller gå i byen, for at have venner eller finde sig en kæreste. Find på noget som du synes er sjovt og så spørg dine venner om de vil med. Det samme gælder piger, når du ser en du finder interessant, er det om at gribe chancen. Selvom vi er i 2014 og kønsrollerne har rykket på sig, så oplever jeg stadig at kvinder forventer at det er mændene, der kommer hen til dem, så det synes jeg du skal gøre. Ja, det kan være kikset og pinligt og vildt svært, men hvis ikke du gør det, så bliver det sværere at finde en kæreste. Det skal aldrig blive en desperat søgen, for det kan kvinder godt mærke, men når der er en du synes er sød, så lad hende ikke slippe væk. Du kan ikke gøre det samme som du har gjort, og forvente anderledes resultater.

Prøv, for det skader ikke :)

Knus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym