Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6525 svar de sidste 13 år
2014-08-31T13:41:31: 2014-09-01T19:57:58: 2

Brevkassespørgsmål

Har truffet det forkerte valg, og nu er det for sent...


Hej brevkasse,

Jeg har begået en kæmpe fejl. Har valgt det helt forkerte gymnasium, og er kommet i en klasse der fra dag 1 er stemplet som den dårligste på hele skolen. Jeg bliver udelukket fra alting, jeg hader at være der. Jeg græder hver dag jeg kommer hjem fra skole. Jeg vil gerne skifte gymnasium - men det jeg vil skifte til har næsten ikke plads. Jeg er så bange for at jeg ikke kan skifte til det.

I folkeskolen gik jeg meget op i mit skolearbejde og at få gode karakterer. At jeg er blevet placeret i den her klasse gør at jeg virkelig ikke er motiveret til at lave mine lektier eller mine afleveringer. Jeg har fuldstændig mistet smag på livet og går konstant rundt og ved ikke hvordan jeg slipper af med alle de bekymringer og triste tanker. Det presser mig konstant. Jeg tror jeg er ved at blive deprimeret.

Jeg vil bare gerne være glad. Er det for meget at forlange?
Jeg er ikke i tvivl om, at jeg skal væk fra det gymnasium. Men hvis jeg ikke kan komme ind på det andet gymnasium, ved jeg simpelthen ikke hvad jeg gør. Jeg bliver sønderknust hvis det sker.

Jeg drømmer om at glæde mig til at komme i skole.

Hjælp mig
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2014-08-31T16:24:50 1
Josefine
Hej Cecilie

Hvor er det dejligt at du er glad for at gå i skole, når altså ikke du lige sidder fast i en dum klasse. Jeg synes du skal dele dine tanker med dine forældre og evt. en skolepsykolog, hvis du går og har det rigtig dårligt, for du skal ikke gå med det alene.

Mht. til din klasse, så kunne du jo evt. skifte over i en anden klasse? Og hvis ikke det dur, eller du kan komme på dit andet gymnasie så må du jo prøve et tredje. Du må huske på at der er forhindringer i livet og bare fordi det er den første forhindring du møder, må du ikke give op med det samme. Du kan sagtens få gode karakterer og aflevere dine opgaver i en klasse du ikke er glad for, det kræver bare ekstra arbejde at få overskud, men det er muligt. Og måske ville det være endnu nemmere at ændre dit syn på klassen og glemme hvad alle andre siger om den, og måske gøre lidt ekstra for at komme ind på livet af de andre i din klasse? Nogle gange skal man give ting en chance, som man ikke umiddelbart synes er noget for en, for det kan ende med at blive det. Og hvis du har gjort det og det stadig ikke er noget for dig, så bliver du i hvert fald ikke ked af at du ikke har prøvet.

At være glad er dit eget ansvar, og du er herre over din egen lykke, så det kan du sagtens blive ved egen kraft :)

Det hjælper selvfølgelig ikke dig særlig meget, men der findes mange børn i verden som ikke har mulighed for at studere og gå på gymnasiet. Det er et privilegium, som vi skal sætte pris på og udnytte til fulde!

Knus, Josefine
2014-08-31T22:50:21 1
Anja

Kære Cecilie.

Det er rigtig godt du skriver alle de her tanker ned, jeg tænker, at det må være en lille lettelse at få det hele lidt ud, da det lyder som en rigtig ubehagelig situation du står i.

Jeg kan ikke lade være med, at tænke på om du mon går med det her alene, eller om du har nogen, at snakke med - veninder, familie eller lign. så du ikke går med det hele selv? - Jeg vil gerne anbefale dig, at du vender dine tanker med en af dine undervisere. Det behøver ikke nødvendigvis være din klasse lærer, men måske den underviser du sådan lige umiddelbart synes bedst om at snakke med? Hvis ikke der er en underviser du føler du kan snakke med så er det her faktisk en af grundene til, at der sidder studievejledere på deres kontor :) Du kan snakke med din studievejleder om dine tanker og følelser, såvel som dine bekymringer for ikke, at komme ind på den anden skole, hvilket også er noget din studievejleder kan hjælpe mig det - hvad synes du mon om det?

Jeg synes det er en skam at det påvirker dig i sådan en grad at det går ud over dit skolearbejde og, at du ikke har lyst til, at tage i skole, og tænker derfor at det er rigtig vigtigt at du får snakket med en om det, så du ikke går med det selv.

Jeg vil ønske dig alt det bedste og jeg håber du kommer ind på den anden skole - men håber også at du vil overveje at snakke med en underviser eller studievejleder, de er der for at hjælpe dig :)

De bedste hilsner fra Anja.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Jeg tror jeg måske er ved at få depression

HejJeg er en pige på 14 år og jeg tror jeg er ved at få en depression. I de sidste 5 dage har jeg...

Det er mor der er problemet.

Hej Ungzone.Jeg er en pige på 13 år, der er godt inde i puberteten. Jeg har det her problem med, a...

Er jeg god nok

Kære brevkasseHer på det sidste er jeg blevet super usikker på mig selv. Jeg har været usik...

Kan ikke overskue det hele længere

Hej.Jeg har på det seneste haft det rigtig rigtig dårligt psykisk(igen), men jeg tør ikke åbne o...

Tør ikke at sige det

Hej jeg er en en pige på 12 Jeg tror snart i jeg for mens da jeg tit for det hvide men tør ik...

Selvmord og tanker og selvskade og har det svært

Er det normalt, at jeg ser en edderkop der går hen af gulvet og forsvinder bare sådan lige pludsel...

snus virker bedre end mine piller

prøvede snus for første gang  og jeg kunne  mærke at jeg blev mere rolig af det end min...

Jeg kan ikke gøre noget alene næsten…

Hej ungzone jeg er en pige på 15 jeg har aldrig prøvet at skrive til en brevkasse eller ligne. Men...

Hvem skal jeg snakke med

Hej jeg en pige på 13 år og har det problem at jeg hele tiden for børneorm men tør ikke sige det...

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym