Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3435 spørgsmål og givet 5923 svar de sidste 12 år
2018-06-15T00:30:31: 2018-06-19T13:11:07: 1

Brevkassespørgsmål

Livet gør ondt

Indsendt af pige14 år


Hej Brevkasse, er en pige på 14 der det sidste lange stykke tid ikke har haft nogen at snakke med, ingen der har spurgt hvordan jeg egentlig har det, men har gået rundt og virket glad og smilt ud ad til, når jeg er kommet hjem har jeg grædt i flere timer og kradset voldsomt på min hud så der er kommet sår og ar. Har flere gange haft selvmords tanker, men vil aldrig gøre det overfor min familie og de personer der holder af mig (hvis der er det) da jeg syndes selvmord er egoistisk. Jeg har været stresset og haft det af helvede til det sidste lange stykke tid. Jeg ved ikke hvem jeg skal snakke med når ingen er interesserede i det. Skriver mest for at få det sagt da jeg føler jeg sidder og holder mange ting inde og kan ikke komme ud med det. Mvh pigen der er smadret indefra
pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2018-06-16T21:43:12 1
Kristiane
Hej med dig 

Først og fremmest hvor er det godt, at du åbner dig op, og fortæller nogen om hvordan du har det. Det her er det første skridt til, at du kan få det bedre - nemlig at tale med nogen om dine tanker og følelser. 

Det er aldrig nemt at være i sine teenager år, man har mange tanker om alting, og det kan være svært at få sat ord på dem. Jeg vil dog som det første sige, at med de tanker du går med, vil jeg mene, at du bør søge professionel hjælp. Det kan umiddelbart virke uoverskueligt, men det hele starter med, at du åbner op omkring, hvordan du har det, ligesom du har skrevet til os her på ungzone. 

Min bedste anbefaling til dig, selvom jeg ved det er svært, er, at fortælle dine forældre, hvilke tanker du går med. Selvom man er stresset og har nogle hårde perioder, er selvmordstanker i høj grad et tegn på, at man har det meget dårligt og virkelig har brug for hjælp fra andre. Dine forældre bekymrer sig helt sikkert om dig, og vil hjælpe dig til at komme til at snakke med nogen, der kan hjælpe dig på aller bedste vis. 

Du skal huske på at lige meget hvor hård en periode du går igennem nu, så skal alting nok løse sig. Alle har opture og nedture, og du har måske bare brug for en, der kan vise dig, hvordan du kan få det godt igen. 

Hvis du synes det er for svært at fortælle dine forældre, er der anonyme telefonlinjer, du kan ringe til. De vil også kunne hjælpe dig videre.

Jeg håber, du vil følge mit råd og få åbnet op omkring dine tanker - dem bør man ikke gå alene med. Pas godt på dig selv. 

- Kristiane 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym