Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2019-05-10T17:32:28: 2019-05-11T20:54:27: 2

Brevkassespørgsmål

OCD?

Indsendt af pige11 år


Så jeg har haft eller jeg har følt at jeg har haft OCD i snart 2 år og jeg ved ikke hvordan jeg skal sige det til min mor. (Jeg har ikke sagt det til nogen.) Det er ikke blevet bekræftet af en læge eller hvad man kalder det, fordi jeg ik har sagt det til nogen. Jeg har skrevet et brev til hende om det, men jeg har været for bange så det har ligget inde på mit værelse i ca. Et år.

Hjælp mig pls!
pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2019-05-11T16:59:51 2
Anne

Hej 

Det lyder som nogle ubehagelige tanker at gå med selv, men jeg kan godt forstå at det har været svært for dig at få det sagt til din mor. Men jeg tror at det vil være godt for dig at sige det til din mor, så du har en, du kan snakke med det om. Hvis du har OCD vil det formentlig også hjælpe dig, hvis du får stillet en diagnose, så du derigennem kan få hjælp til at håndtere dine OCD, så den ikke påvirker dig så meget. 

Jeg vil råde dig til at sige det til din mor og gøre det på den måde, du synes er mest overkommelig for dig. Du kan enten give hende brevet, ligge det i postkassen eller sige det til hende personligt. Uanset hvordan du siger det til hende, er jeg sikker på, at hun er bekymret for dig og meget gerne vil hjælpe dig og høre, hvad du har at sige. Hvis du gerne vil sige det til hende personligt, kan du forberede dig på, hvad du skal sige. Du kan forberede det lidt ligesom et oplæg til skolen, så er det måske lidt mindre skræmmende at sige til hende. Du kan også tage et papir med stikord med, så du kan støtte dig til det, hvis du går i stå. Du kan for eksempel sige til hende, at der er noget du gerne vil snakke med hende om og at det er vigtigt for dig, at hun lytter og at du har skrevet et par stikord ned, så du får sagt det hele. 

Uanset hvordan du fortæller det til din mor, skal du ikke være bange. Din mor vil dig det bedste og vil hjælpe dig igennem det - også selvom det viser sig ikke at være OCD. Du skal heller ikke være bange for at sige det, hvis det viser sig ikke at være OCD. For selvom det ikke er OCD lyder det til, at du har brug for at snakke med din mor og at det vil gøre, at du får det bedre

De bedste hilsner, Anne

2019-05-11T17:39:18 1
Sofie

Hej med dig,

Første skridt er, at du fortæller nogle om det, du går og gemmer på. Hvis du har OCD, er der også mulighed for at få hjælp, men det kræver, at du fortæller det til nogen.

Jeg synes, du skal fortælle det til din mor som den første, for jeg er sikker på, at hun vil forsøge at hjælpe dig. Det kan være, hun har haft samme tanker, men også har haft svært ved at snakke med dig om det.

Held og lykke med det!

Kærlige hilsner,

Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym