Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6351 svar de sidste 13 år
2019-06-10T18:16:19: 2019-06-13T20:46:14: 1

Brevkassespørgsmål

Føler mig blå - uden grund.

Indsendt af dreng16 år


Hej -

Her på det seneste har jeg følt mig blå, og generelt har haft det rigtig dårligt. Jeg har venner, skolen kører som den skal og jeg har ingen god grund til at have det på den her måde. Familien kører også perfekt, og jeg har ikke aldrig haft en svær barndom - tværtimod, har vi altid haft det godt, mentalt, fysisk og (meget) økonomisk.

Jeg går på efterskole til dagligdagen, og det er ikke lige min ting. Jeg nyder det ikke, men heldigvis er der ikke lang tid tilbage. Jeg ved ikke om det her er grunden til at jeg føler mig nede, men det tror jeg næppe på.

Jeg kan rigtig godt lide at ryge hash og skunk i fritiden, og når jeg er hjemme i weekenden ryger vi en eller to gange. Jeg ved ikke om hash har en bivirkning på mit mentale helbred, men føler at det gavner mere end det skader.

Rent socialt har jeg ikke et stort behov. Jeg har talt med en rådgiver om det her, fordi det er faktisk noget der pisser mig godt ud grundigt af. Jeg har ikke et behov for at snakke med mennesker, og dette gør mig åbenbart 'mystisk' og derfor vil folk gerne snakke med mig - i følge rådgiveren. Derfor er efterskole sygt stramt for mig, rent socialt.


Er det normalt for unge at føle sig sådan her til tider, trods et godt liv? Eller er det fordi efterskole ikke er for mig og det pirrer mig uden jeg ligger mærke til det? 

Jeg er fucking træt af det her lort.

dreng
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2019-06-11T12:28:44 2
Gustav

Hey du!

Jeg kan godt forstå, at du er træt af den her situation. Det er virkelig ærgerligt, at du skal gå rundt og have det sådan.

Det er helt normalt, at man kan have dårlige dage, hvor man bare er nede uden nogen speciel grund. Men som jeg læser dit brev, så har du haft det sådan i et stykke tid. Derfor er det godt at stoppe op og se, hvad der kan være galt.

Du åbner selv op for, at det kunne være det faktum, at du ryger hash og skunk. Hash påvirker særligt unges psyke, så det er ikke sundt at ryge det. Men jeg bider dog mere mærke til, at du selv skriver, at det føles som om, at det hjælper. Lidt ligesom alkohol kan få nogle til at "glemme" deres problemer for en stund, så gør hash og skunken måske det samme for dig? Men det er lidt ligesom at tisse i bukserne - det føles måske rart her og nu, men det løser ikke det grundlæggende problem.

Jeg bider særligt mærke til, at du skriver, at efterskole ikke lige er din ting og, at du ikke har et stort behov for at være socialt. Din nedtrykthed skyldes måske, at du er lidt for overstimuleret rent socialt. Nogle mennesker har brug for mere tid for sig selv, så de kan lade op og få mere energi, end andre. Det betyder ikke, at man ikke er et socialt væsen eller at man er forkert på den - man har bare et andet behov end andre. Så måske du ikke rigtigt kan få lov til at være for dig selv på efterskolen, og derfor kommer den her nedtrykthed?

Jeg tænker, at du måske skal prøve at snakke med rådgiveren eller en lærer. Hvis du synes, at det jeg skriver giver mening, så kan du prøve at aftale med dem om, hvordan du kan få lov til at afskærme dig lidt i løbet af hverdagen på efterskolen.
Hvis du slet ikke kan følge det, som jeg har skrevet, så vil jeg alligevel råde dig til at finde en voksen at snakke med. En som du kan tale fortroligt med, og som kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad der så kunne lægge bag din nedtrykthed. Det kunne være din lærer, det kunne være dine forældre, det kunne være din læge eller en helt fjerde - det er bare vigtigt, at du ikke står alene med det.
Derudover vil jeg ikke sidde her og give dig en løftet pegefinger, fordi du ryger. Men jeg synes, at du skal reflektere lidt over, hvorfor du ryger, og at der måske i stedet skal bruges tid og fokus på at bearbejde de dybere problematikker :-)

Jeg håber, at du kan bruge mit svar! Al held og lykke herfra! :)

VH.
Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil lige i starten pointere at jeg elsker den måde i støtter og kommer med tip til unge med problemer."

- Anonym