Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3940 spørgsmål og givet 6528 svar de sidste 13 år
2019-07-08T09:20:48: 2019-07-15T21:18:51: 2

Brevkassespørgsmål

Ensomhed og min kæreste

Indsendt af pige23 år


 Hej

Jeg føler mig tit ensom, og har konstant negative tanker, når jeg er alene. Min kæreste er den allerbedste i hele verden, men mit problem, min ensomhed kan går ud over ham. Jeg bliver besat af ham, selvom han er altid der for mig. Hver gang jeg føler mig ensom, så lukker jeg mig selv inde i wc og græder. Og tanken om ensomheden dræber mig, fx jeg har ikke lyst til at spise, turde ikke at lave noget, jeg isolerer mig. Og min kæreste har det hårdt med min ensomheden, fordi han siger altid til mig, at jeg skal kontakte mine venner, men jeg ser ikke mine venner mere, derfor føler jeg "ikke noget" for mine venner.

Mvh. Den ensomme pige

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2019-07-15T21:45:27 2
Benedicte

Hej du, 

Jeg er ked af at høre om din situation. Det kan virkelig være svært, at være ensom, fordi man netop ikke har lyst til at opsøge nogen, og dermed kun bliver mere ensom. Selvfølgelig skal din kæreste støtte dig i situationen, men han har også ret i, at du bliver nødt til at se andre mennesker. Det er ikke fair overfor ham, at han skal bære hele byrden, så måske I kan finde ud af noget sammen. Du skriver, at du ikke snakker med dine venner mere. Er der en grund til dette? Det kan være svært, at komme ud af sin komfortzone og kontakte folk, som man ikke har set i lang tid, men det kan også være nødvendigt. Måske er det på tide, at få kontakt til dine venner igen og dermed "føle noget for dem" igen, som du skriver. Det kan godt være, at det er ubehageligt i første omgang, men det kan måske betale sig over længere tid. Hvis du dog ikke har lyst til at snakke med dine gamle venner, kunne det være en mulighed at få nogle nye? Du kan overveje hvilke fritidsinteresser du har, og hvad du godt kan lide at lave, og finde venner på den måde. Det kan eksempelvis være i skolen, til fodbold eller andet, som du kan fylde din hverdag med. Det lyder som om, at det ikke kun handler om venner, men også hvordan du har det med dig selv. Du beskriver, at du har negative tanker, hvilket også er vigtigt at få arbejdet med. Er det fordi du ikke synes om dig selv? Er det fordi du tænker, at ingen vil være venner med dig? For det er jeg sikker på, er løgn. Det kan være svært at finde de rigtige venner her i livet - det har jeg selv prøvet en del, men når man finder nogle gode nogle af slagsen, er det det hele værd. Det handler nok om, at tage nogle små skridt. Du kan starte med at kigge dig selv i spejlet og fortælle dig selv, at du er god nok og påpege de gode ting ved dig selv. Det kan måske hjælpe dig til, at tænke positive tanker. Dernæst kan du finde ud af, hvad problemet egentlig er - hvorfor isolerer du dig og hvad har ført til, at du føler dig ensom? Din kæreste kan kun støtte dig så meget, men du skal også løse nogle ting i dig selv. Måske du kan snakke med ham om tingene, og I sammen kan finde en løsning. Hvis du starter med ét skridt, bliver det måske nemmere at tage det næste.

Du er meget velkommen til at kontakte os igen, hvis du har brug for mere hjælp. Ellers håber jeg, at du kunne bruge mit svar til en smule.

- Benedicte
2019-07-15T22:18:34 1
Michelle

Hej med dig og tak for dit spørgsmål. 

Puha det lyder godt nok meget hårdt, at være dig. Jeg tror at din kæreste har ret i at det kan være en god ide at begynde at se nogle af dine venner. Men jeg vil først og fremmest anbefale dig at kontakte nogle professionelle. Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en psykolog eller som minimum din læge. Den ensomhed du oplever og måden den påvirker dig på lyder meget voldsom og jeg tænker at det vil være godt for dig, at få noget professionel hjælp til at håndtere den. 
Andre råd jeg kan give dig med på vejen er at gøre noget godt for dig selv, noget du godt kan lide, måske er det at gå en tur, tage i biografen, tage en tur i sauna, massage eller hvad end du nu kan lide. Hvis det føles svært at komme afsted, kan du f.eks. spørge din kæreste efter om han måske vil gå med dig, til det du gerne vil? 

Jeg håber at du kan bruge mit råd, til slut vil jeg sige at du her på vores side finder en fane op i toppen der hedder ''find hjælp''. Sæt dig sammen med din kæreste og se den igennem om der eventuelt kunne være noget du tænker kunne hjælpe dig der inde. 
Hvis det hele virker uoverskueligt, er du altid velkommen til at skrive her ind igen og så vil vi med glæde hjælpe dig. 

De bedste hilsner 

Michelle :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Jeg tror jeg måske er ved at få depression

HejJeg er en pige på 14 år og jeg tror jeg er ved at få en depression. I de sidste 5 dage har jeg...

Det er mor der er problemet.

Hej Ungzone.Jeg er en pige på 13 år, der er godt inde i puberteten. Jeg har det her problem med, a...

Er jeg god nok

Kære brevkasseHer på det sidste er jeg blevet super usikker på mig selv. Jeg har været usik...

Kan ikke overskue det hele længere

Hej.Jeg har på det seneste haft det rigtig rigtig dårligt psykisk(igen), men jeg tør ikke åbne o...

Tør ikke at sige det

Hej jeg er en en pige på 12 Jeg tror snart i jeg for mens da jeg tit for det hvide men tør ik...

Selvmord og tanker og selvskade og har det svært

Er det normalt, at jeg ser en edderkop der går hen af gulvet og forsvinder bare sådan lige pludsel...

snus virker bedre end mine piller

prøvede snus for første gang  og jeg kunne  mærke at jeg blev mere rolig af det end min...

Jeg kan ikke gøre noget alene næsten…

Hej ungzone jeg er en pige på 15 jeg har aldrig prøvet at skrive til en brevkasse eller ligne. Men...

Hvem skal jeg snakke med

Hej jeg en pige på 13 år og har det problem at jeg hele tiden for børneorm men tør ikke sige det...

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym