Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3483 spørgsmål og givet 6003 svar de sidste 12 år
2019-07-23T18:55:39: 2019-07-25T13:22:27: 2

Brevkassespørgsmål

Hvordan skal jeg håndtere det?

Indsendt af pige14 år


Hej... jeg er en pige på 14 år (snart 15) som har følt sig nedtrykt, ked af det og dårligt tilpas i nok omkring 7 måneder nu. Jeg har også prøvet at cutte en gang før og har kradset mig selv en del gange. Jeg har skrivet lidt med min bedste ven om det men han syndes at det måske vil være en idé at tage til psykolog, men jeg ved ik. Jeg har ik sagt noget til mine forældre om det. Og når jeg snakker med min bedste ven om det skrammer jeg mig lidt over at jeg ikke selv kan håndtere mine problemer selv. Jeg ved ik hvad jeg skal gøre eller hvordan jeg skal håndtere det mere. Det heler er bare ved at blive alt for meget
pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2019-07-24T13:55:22 1
Gustav

Hey du!

 

Først og fremmest, så er jeg ked af at høre, at du har gået rundt så længe og haft det så hårdt, som du har haft det. Selvom jeg forstår, at det må være svært at snakke om, så er det vigtigt for mig at sige, at du har intet at skamme dig over. Vi kan alle have svære perioder i vores liv, og det betyder ikke, at du ikke er stærk eller noget.

 

Du har allerede taget første skridt til at få det bedre - ved at række hånden ud efter hjælp og skrive herind. Når man har det svært, som du har det, så har man brug for at snakke med nogle om det. Ellers vokser de følelser og tanker sig større i hovedet. Ved at snakke med nogle, så kan du få lov til at få tankerne ud, og du kan få nogle gode råd og hjælp til, hvordan du skal håndtere dem.

Derfor synes jeg, at en psykolog kunne være en god ide. Hvis det  virker uoverskueligt eller skræmmende, så start med at snakke med en voksen, som du stoler på og har tillid til. Det kunne være dine forældre, en lærer, din læge, en vens forældre eller lignende. Det vigtigste her og nu er, at du får lov til at snakke med nogle om, hvordan du går rundt og har det. Derefter kan i sammen finde ud af, hvad der skal gøres, så du får det bedre.

 

Hvis det her virker uoverskueligt lige nu, så synes jeg, at du kan tjekke https://www.headspace.dk/. Headspace er en organisation, hvor frivillige tilbyder gratis samtaler - over chat eller ansigt til ansigt. De vil kunne hjælpe dig og støtte dig i din vej til at få det bedre.

 

Håber mit svar kunne hjælpe dig! Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav


2019-07-24T16:44:30 1
Zhino

Hej med dig,


Du skal på ingen måde skamme dig over, at du ikke kan håndtere dine "problemer" selv. Det er de færreste af os, der kan det. Derfor synes jeg, at det er mega sejt, at du skriver ind og deler det. Det er ikke noget, du bør gå alene med. Jeg tænker bestemt, at det vil være en god idé at starte med at fortælle dine forældre om din nedtrykthed og de udfordringer, du har. Derefter kan dine forældre tage kontakt til en psykolog, så du ikke selv behøver at gøre dette. En psykolog vil uden tvivl kunne hjælpe dig med at forstå og håndtere nogle af de udfordringer og vanskeligheder, du oplever. Det kan måske være svært og grænseoverskridende at dele så personlige informationer om sig selv til en fremmede, men husk på, at de har enormt meget erfaring og kan give nogle helt konkrete redskaber, som du muligvis kan få meget gavn af.


Håber du får det bedre meget snart.


Venligste hilsner

Zhino

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Tror jeg har autisme

Jeg ved ikke om i overhoved kan hjælpe, men jeg aner ikke hvor jeg skal søge hjælp eller hvad jeg...

Kan i hjælpe jeg trænger hjælp

HejDen seneste tiden har jeg ikke haft det så godt. Jeg føler det er på tide at forsøge at få n...

Har brug for validation af andre

Hej! Jeg er en 17-årlig fyr, der konstant føler at mit selvværd er baseret på andres forhold til...

Økonomiske bekymringer i forhold til efterskole

Hej Jeg skal starte på efterskole efter sommerferien. Altså LIGE om lidt. Herhjemme har tinge...

Dagdrømme

Ja goddag ungzoneJeg er begyndt at dagdrømme om at være far jeg vil så utrolig gerne være far je...

Ikke god nok

Hej.Jeg har skrevet til jer før og det er jeg glad for fordi i giver så gode råd.Men jeg føler i...

Dårlige tanker...

Ja goddag igen nu har jeg endnu flere problemerJeg er begyndt at få dårlige tanker om mig selv som...

Ingen lyst til at opleve fremtiden

HejJeg ved ikke hvad jeg skal gøre mere. Jeg har så længe tilbage jeg kan huske, haft angst, og i...

Opførsel og spiseforstyrelse

hej, jeg har i lang tid hadet migselv, og sidste år var jeg sikker på at jeg havde en form for spi...

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym