Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2019-07-24T20:12:57: 2019-07-26T09:40:32: 2

Brevkassespørgsmål

Hvorfor hader jeg mig selv?

Indsendt af pige14 år


Hej Brevkasse! 

Jeg troede aldrig jeg en dag skulle skrive til jer, men nu er jeg her. Jeg har haft nogle problemer med mit selvværd (som alle normale teenager) og det har stået på alt for længe nu. Flere år med had, skam og ubehag. Min krop, min personlighed og mit liv. Jeg hader det. Jeg har talt med mange pædagoger, læger og forskellig familiemedlemmer, men intet af det hjalp. Så for ca. 3 år siden var selvskade det eneste der kunne gøre mig gladere. Der kom en stor diskussion ud af det, og alle i mine familie skammede sig over mig. Nu har jeg ingen venner og prøver at finde en udvej fra mit hverdags liv. Jeg skal være mig for resten af mit liv og det kan jeg stadig ikke lide. Min krop er ikke tynd eller whatever. Jeg er buttet og har noget fedt her og der. Selv de små ting gør mig på. Jeg bliver ikke som sådan mobbede, men jeg bliver drillede med mine "uønskede" dele af mig selv. Ingen forstår mig og det eneste der holder mig fra at drukne er musik. Livet er så træls og jeg magter ikke nogen eller noget. Hvad skal jeg gøre? 

Hilsen "den normale teenager"

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2019-07-25T16:11:40 1
Kamilla

Hej med dig, 

Som du selv fremhæver er det ganske normalt at have problemer med sit selvværd i teenageårene, men jeg forstår at det fylder rigtig meget hos dig og påvirker dit humør negativt. Det hele kan være meget overvældende, og jeg tænker at selvskade er med til at lette dit ubehag. Dog er det ikke en holdbar løsning på dit problem - måske kan musikken spille den samme rolle? Jeg synes det lyder dejligt, at du har fundet noget, som du er glad for og kan hjælpe dig. 

Derudover kan det være svært at din familie synes at reagere vredt og skamfuldt over dit råb om hjælp - måske denne reaktion kunne bunde i, at din familie ikke ved hvordan de skal gribe situationen an og dybest set er bekymret for dig? Desuden skriver du, at du har det svært med dig selv samt ikke har nogle venner, og jeg tænker på, om der kunne være en forbindelse mellem denne opfattelse og dit selvværd? 

Jeg forstår at du allerede har søgt hjælp hos familie, pædagoger og læger, og forstår at det kan være frustrerende at intet hjælper. Min anbefaling vil være at søge hjælp hos en psykolog, som kan hjælpe dig med blandt andet dit selvværd og andre ting, hvis du måtte have behov for det. Måske der er en skolepsykolog, som du kan tale med, eller dine forældre kan hjælpe dig med at finde en?

Jeg håber mit svar kan hjælpe, ellers må du endelig skrive til brevkassen igen.

Venlige hilsner Kamilla

2019-07-26T00:31:50 1
Gustav

Hey du!

 

Jeg kan virkelig godt forstå, at du synes, at tingene er hårde lige nu. Derfor er det vigtigt for mig at lægge ud med at skrive, at det er virkelig godt, at du ikke vælger at gå alene med det. I stedet har du rakt hånden ud efter hjælp ved at skrive herind, og det er første skridt til at få hjælp.

 

Du skriver, at musikken er det eneste, som holder dig fra at drukne. Derfor så vil mit første råd være, at du virkelig fokusere på det og bruger det. Hvis det giver dig noget godt, så er det vigtigt, at du har det som en central del af dit liv her og nu. Måske det også kunne være en måde at komme ud med alle dine tanker og følelser på en konstruktiv måde. Jeg tror i hvert fald, at alt det, der giver dig noget godt, får lov til at fylde i dit liv.

 

Derudover så lægger jeg mærke til, at du skriver, at du har forsøgt at snakke med en del mennesker omkring din problematik, men det virker ikke til, at du er blevet mødt med en form for forståelse. Det må være virkelig hårdt, men jeg tror, at det er vigtigt, at du forsøger igen at finde nogle, som du kan åbne dig op for og som kan hjælpe dig på vejen til at få det bedre. Få vedkommende sat ned og fortæl ærligt om, hvordan du faktisk har det. Hvis det kunne være en hjælp, så kan du jo bruge dit brev her. Vis dem det og så snak ud fra det.
Måske kunne https://www.headspace.dk/ være en mulighed? Det er en forening, hvor frivillige tilbyder gratis samtaler med unge - både ansigt til ansigt, men også over chat. Det vil kunne være et sted, hvor du kan få lov til at snakke om dine tanker og følelser, og samtidig få noget støtte, mens du arbejder på at få det bedre.

 

Det hele kan virker svært og uoverskueligt, men det er vigtigt for mig at skrive, at din nuværende situation er ikke en naturlov. Det hele kan blive bedre! Du bliver bare nødt til at blive ved med at søge efter hjælp indtil du får den. Og samtidig så fyld så meget af dit liv som muligt med ting, der giver dig noget godt. Prøv så vidt muligt at fokuser på musikken og brug dine tanker og følelser konstruktivt gennem det.

Jeg håber, at du kan brug mit svar! Al held og lykke herfra!

 

VH.

Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Vrede og alene

Hej brevkasse jeg er en dreng på 13 år som har vredesproblemer og en lidt for kort lunte til at mi...

Hjemmegående

Hej,Jeg blev smidt ud af min uddannelse for 2 måneder siden grundet højt fravær. Jeg har været i...

Hvad skal jeg gøre?

Hej ungzoneJeg skriver fordi jeg ikke føler jeg har det så godt, men jeg ved hvordan og hvornår j...

Hadder livet..

Hejj jeg er en pige på 12 år der har det svært både derhjemme og i skolen og ærlig talt over de...

Hvad skal jeg gøre ?

Hej ungzone. Jeg føler mig meget trist og deprimeret og det har jeg gjort i mange dage. Det ko...

Meget længe om svar

Jeg synes det tager meget lang tid før der kommer svar på spørgsmål i brevkassen. Et brev kan st...

Mentalt helbred, selvskade, diagnose?

Mor og mentalt helbred…(Undskyld det er lidt langt) Hej, jeg skriver det her fordi at jeg føler m...

Hvorfor virker mit hovet sådan her..?

Hej :)Jeg er en pige på 16, som for nyligt havde en slags overstimuleret episode? Det var det min v...

Hvordan skal jeg finde mig selv igen? (Depression og angst)

Hej UngZone,Jeg er en pige med svære mentale udfordringer, er hvertfald hvad jeg selv mener. Jeg er...

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym