Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2019-09-29T14:32:20: 2019-10-01T16:50:51: 2

Brevkassespørgsmål

kæreste?

Indsendt af pige4 år


Hej brevkassen

Jeg skriver fordi jeg i et godt stykke tid nu har følt at jeg mangler noget. Jeg går på gymnasiet og trives rigtig godt, med en stor omgangskreds og sport i fritiden. Så ja, alt i alt, har jeg det godt. 

I lang tid nu, har jeg dog følt et kæmpe behov for en kæreste, og jeg kan mærke at det første jeg møder en person med modsat køn med, er et håb om at det kunne udvikle sig til noget mere.  Det er simpelthen den første automatiske tanke jeg får. Jeg har gennem tiden, "haft lidt" med nogle drenge, og egentlig altid håbet på at det kunne blive til noget i næsten alle af tilfældene - også selvom jeg måske ikke har været helt forelsket i dem. 

Jeg søger konstant en kærlighedsrelation, ubevidst, og det går mig egentlig på, eftersom jeg jo har det godt og bare burde nyde det, lige nu og her. Jeg har tidligere haft en kæreste i nogle år, og jeg kan mærke at det er den tryghed fra det forhold jeg søger - egentlig ikke min ekskæreste. 

Så som det ser ud nu, har jeg virkelig forsøgt at forstå det her behov, men uden held. Jeg har også forsøgt at undetrykke det, dog også uden held, eftersom jeg gør det meget ubevidst. 

Hvordan kan jeg få et mere afslappet forhold til dét at møde mennesker uden et konstant håb om "noget mere"?

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2019-10-01T13:15:34 1
Tia

Hej Du,


Du har ikke angivet din alder, men du nævner, at du går i gymnasiet, så jeg antager, at du må være i den tidlige teenage-alder. Derfor er det helt normalt med de tanker og følelser, du går rundt med. Du er i puberteten, og det gør en masse ved vores krop, og der er en masse hormoner i spil. Det er normalt, at man begynder at blive mere og mere opmærksom og interesseret i det modsatte køn. Med det sagt så nævner du, at du tidligere har haft en kæreste, og at det nok er trygheden i et forhold, som du savner. Og jeg tror, at du har helt ret! Hvis du har været "vant til" altid at være i et forhold eller har noget kørende med en dreng, så er det dét eneste rigtige, du kender til - og derfor vil du automatisk savne den tryghed og nærvær, når du bliver single. 

Jeg tror, at du tænker for meget over det. Prøv at start med at bruge mere tid på din familie og venner. Lav nogle flere hygge aftaler med veninderne (gerne dine single-veninder, så du ikke bliver ramt, når du ser dine veninders forhold). Brug din sport og fritidsinteresser til at komme væk fra de her tanker. Når du har travlt, vil du glemme de her ting. 

Nyd at du er single! Du kan gøre lige, hvad du har lyst til uden at skulle tænke over en anden person. Nyd at du kan gå til fester og smile og danse med hvem end du har lyst til. Nyd al den tid, du har for dig selv. At du kan få ordnet dine negle, læse bøger eller hvad du har lyst til. Hvis du synes, det er svært at være alene, så brug din store omgangskreds. Tilbring tiden med dine venner, og dem du holder af. Og pludselig en dag møder du en sød dreng, der nok skal give dig den tryghed, du føler, du mangler. Du er ung, og du har masser af ting, som du skal nå at opleve.


Kærligst Tia

2019-10-01T16:13:31 1
Maja

Kære anonyme

Tusind tak for du skriver til os!


Jeg synes at det er utroligt, at du selv har opdaget behovet og forsøgt at forstå det. Jeg tænker, at dette behov for en kæreste kommer naturligt i forhold til din alder og din omgangskreds. Du kan prøve at være undersøgende på, hvorfor du gerne vil have en kæreste (Er det dine veninder der har en? Hvad forbinder du med en kæreste? Kan det skyldes ensomhed, trods mange venner?). 

For det første tænker jeg at behovet for en kæreste, netop i gymnasiet, kan skyldes at man ikke hviler tilpas i sig selv - derfor kunne du være undersøgende på om du gør dette. I denne alder er man eksperimenterende for at lære sig selv at kende som menneske - dette kan kun gøres ud fra egne erfaringer, men det er lige så vigtigt at hvile i sig selv for ikke at gå over sine egne grænser. Jeg tror derfor, at det er vigtigt at du gør op med dig selv, hvorfor du søger en kæreste og hvilke årsager der er til det, så du kan arbejde med det.

For det andet kan skyldes en form for seperationsangst, altså at du tilknytter dig og får et håb. Dermed kan man blive ked af det, når det ikke bliver til mere, selvom man egentlig ikke var forelsket. Hvis du kan se dig selv i denne forklaring, så kan du prøve at arbejde med at ikke sætte fyrens behov foran dit eget - det er vigtigt at du gør op med dig selv, hvad du forventer af fyren og hvor dine grænser går samt huske på at du er en stærk ung pige, som nok skal klare det hele uanset om der er en kæreste eller ej. 

Mit største råd til dig er: Lær at hvil i dig selv, sæt aldrig andres behov foran dit og gør op med dig selv hvad du søger i en fyr - på den måde kan du sortere i hvilke fyre, som der egentlig kunne være "kærestemateriale". 


Håber du kan bruge svaret. Du ønskes en fantastisk dag. 

De kærligste hilsner 

Maja 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Vrede og alene

Hej brevkasse jeg er en dreng på 13 år som har vredesproblemer og en lidt for kort lunte til at mi...

Hjemmegående

Hej,Jeg blev smidt ud af min uddannelse for 2 måneder siden grundet højt fravær. Jeg har været i...

Hvad skal jeg gøre?

Hej ungzoneJeg skriver fordi jeg ikke føler jeg har det så godt, men jeg ved hvordan og hvornår j...

Hadder livet..

Hejj jeg er en pige på 12 år der har det svært både derhjemme og i skolen og ærlig talt over de...

Hvad skal jeg gøre ?

Hej ungzone. Jeg føler mig meget trist og deprimeret og det har jeg gjort i mange dage. Det ko...

Meget længe om svar

Jeg synes det tager meget lang tid før der kommer svar på spørgsmål i brevkassen. Et brev kan st...

Mentalt helbred, selvskade, diagnose?

Mor og mentalt helbred…(Undskyld det er lidt langt) Hej, jeg skriver det her fordi at jeg føler m...

Hvorfor virker mit hovet sådan her..?

Hej :)Jeg er en pige på 16, som for nyligt havde en slags overstimuleret episode? Det var det min v...

Hvordan skal jeg finde mig selv igen? (Depression og angst)

Hej UngZone,Jeg er en pige med svære mentale udfordringer, er hvertfald hvad jeg selv mener. Jeg er...

"tak for jeres store hjælp de andre gange jeg har indsendt et dilema til jer"

- Anonym