Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2019-10-29T00:47:21: 2019-10-31T12:11:34: 2

Brevkassespørgsmål

Min veninde kaster op

Indsendt af pige21 år


Jeg er ude at rejse med min gode veninde på 21. Hun er en af mine tætteste veninder hjemmefra, men undervejs er det gået op for mig at hun har utroligt lavt selvværd, desværre. Hun har kort fortalt at hun før havde med vilje kastet op derhjemme.

Hun er utilfreds med sin højde og føler selv at hun er for tyk. Ofte komme hun med kommentarer omkring at hun er stor og høj, og at hun vil skippe måltider da bukserne åbenbart ikke passer som før. Desværre hjælper det heller ikke at vi ude at rejse hvor gennemsnit højde er 150 cm, for fremmede folk kommer med kommentarer til hende, og det tager hun meget personligt.

I går aftens hørte jeg hende ude på badeværelset, at hun kastede op. Da hun kom tilbage igen sagde hun intet og begyndte at snakke om alt muligt andet. 

Jeg skriver hermed til jer i håb om gode råd. Det er første gang jeg oplever lignede og har svært ved at åbne konfrontere. Jeg føler vi er lidt for “gamle” til at hive fat i forældrene. 

Mvh. K

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2019-10-29T11:04:52 1
Michelle

Hej med dig og tak for dit spørgsmål. 

Hmm, det lyder som en ret træls situation du er havnet i. Jeg kan godt forstå at du synes det er svært, at skulle konfronterer hende, men lige her tror jeg desværre ikke der er andet for. Jeg tænker at du stille og roligt kan lægge ud med at sige, at du hørte hende her den anden dag ude på toilettet. Fortæl hende hvad det gør ved dig, at høre hende kaste op og høre på hende hele tiden nedgøre sig selv. Tag udgangspunkt i dig selv og din oplevelse og følelser, sådan så du ikke bare peger fingre af hende og siger at det hun gør er forkert. Du kan fortælle hende at du gerne vil være der og støtte hende og måske foreslå hende at finde en professionel, at snakke med om hendes selvværd og krops opfattelse. For som du beskriver det lyder det til, at hun ville have godt af at snakke med nogen om det hun tumler med. Du kan sige at du gerne vil tage med hende for, at støtte hende (hvis du altså har lyst). 

Jeg håber at du kan bruge mit svar og du er selvfølgelig altid velkommen til at skrive her ind igen.    

De bedste hilsner 

Michelle :-)

2019-10-30T16:44:04 1
Regitze

Hej med dig,

Først og fremmest vil jeg sige, at det er superflot af dig at søge hjælp til hvordan du kan hjælpe din veninde. Det lyder som en meget ubehagelig situation, og jeg kan også godt forstå, du ikke umiddelbart ønsker at inddrage forældre. 

Jeg tænker det ville være en god idé at tale med hende om det. Der er selvfølgelig ikke så meget du kan gøre ved hendes selvværd som sådan, men du kan evt. spørge hende, hvad der sker inde i hende. Lad hende komme ud med sine tanker og følelser, hvis hun har behov for det. Du beskriver selv, at hun er en af dine tætteste veninder, så derfor vil jeg mene at du også bør forklare hende, at du er bekymret for hende helt generelt, men særligt da du også har hørt hende kaste op på jeres tur. 

Der er ikke så meget veninder og familie kan gøre udefra, da hendes selvværd kommer indefra - udover, som sagt, at tale med hende og være der for hende. Alternativt kan man få hjælp til selvværdsproblemer hos en psykolog - måske du kunne foreslå hende det? Det skal lige siges, at man selv skal ønske at få hjælp/få det bedre, ellers sker der ikke så meget, så det hjælper ikke at presse hende udefra, hvis hun ikke ønsker at modtage hjælp. 

Jeg håber du kunne bruge mit svar, og ellers er du altid velkommen til at skrive ind igen :-)

Med venlig hilsen Regitze  

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"Tak for en super dejlig brevkasse"

- Anonym