Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2019-11-14T14:34:44: 2019-11-16T17:39:02: 3

Brevkassespørgsmål

Har ikke haft mit første kys endnu..

Indsendt af pige17 år


Hej

Mit problem er, at jeg aldrig har haft mit første rigtige kys, eller bare i det hele taget lavet noget med drenge. 

Jeg går i 1.g, og jeg har oplevet, at drenge er interresseret i mig, men hver gang de ville kysse afviser eller "flygter" jeg. Efterfølgende har jeg fortrudt det, fordi jeg fx gerne ville kysse med personen, men i situationen "panikker" jeg lidt.

Jeg har snakket med veninder, søskende og forældre om, at jeg har følt mig bagud på dette område med drenge. Men jeg har gentagende gange løjet for mine veninder og sagt at jeg har kysset med flere, fordi jeg simpelthen synes det er så pinligt.

Det er noget, der går mig meget på, og noget som jeg tænker meget på. Jeg frygter nogen gange, at jeg aldrig får en kæreste, eller bare at jeg ikke har fået mit første kys inden jeg bliver 18 år. Jeg synes det det rigleligt, at jeg stadig er jomfru, der føler jeg mig også mega bagud.

Jeg frygter mega meget, at jeg er den værste til at kysse, da jeg har nul erfaring. Jeg ved jo ikke engang hvordan....

Jeg elsker at feste, men er også genert.

Jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre???

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2019-11-15T04:16:00 1
Kristiane

 Hej med dig 


Jeg kan virkelig godt forstå, det er nogle svære følelser at være i, og det måske har virket som nødvendigt at lyve overfor dine veninder. Men først og fremmest vil jeg garantere dig for, at det ikke er pinligt ikke at have kysset andre før, og hvis nogen fortæller dig andet, er det dem der er noget i vejen med. Og jeg synes derfor heller ikke, at du skal springe ud i at kysse hvem som helst, bare fordi du vil nå det inden, du bliver 18 år. Umiddelbart synes jeg at din reaktion med, at du flygter siger noget om, at du ikke føler dig klar, eller at det måske bare ikke er den rigtige du har fundet endnu. 

Jeg synes det er fedt at høre, at du er glad for at feste, også selvom du måske er lidt genert, så bliv da endelig ved med det! Hvis du virkelig gerne vil kysse en dreng, som henvender sig til en fest, så synes jeg selvfølgelig, du skal gøre det. Måske kan din flygt reaktion også komme, fordi det kommer som en overraskelse for dig, at muligheden pludselig er der. Måske det kunne hjælpe inden en fest eller socialt arrangement at overveje, hvad du vil gøre, hvis du får muligheden for at kysse en? Var der nogen du bestemt ville kysse, og andre du absolut ikke ville? Hvordan ville du handle i situationen? Jeg tror måske de overvejelser kan være med til at give dig det sidste skub (og en lille smule forberedelse på), når du står i en situation hvor du gerne vil kysse en. 


Jeg håber du kan bruge mit råd

- Kristiane 

2019-11-15T17:23:11 1
Zhino

Kære du


Der er ingen grund til at panikke over det - det skal nok ske. Først og fremmest synes jeg, at du skal tage det i dit eget tempo fremfor at følge andre såsom dine veninder. Selvom det kan være svært, så synes jeg bestemt, at du skal prøve at lade være med at sammenligne dig selv med andre, fordi vi alle er så forskellige. Generelt har jeg oplevet, at når man sammenligner sig selv med andre, så medfører det ikke andet end mere pres. Så hvis det er muligt, så husk på, at vi alle er så forskellige på alle mulige punkter, hvorfor det slet ikke giver mening at sammenligne sig med andre. 


Jeg synes helt sikkert, at du skal mærke efter på dig selv, om du virkelig har lyst til at kysse en dreng, eller om du egentlig ønsker at gøre det, fordi du føler dig "bagud". Hvis du virkelig har lyst, så er jeg sikker på, at du i selve situationen føler dig klar og tilpas og bare gør det, men hvis du blot har lyst til at gøre det, fordi du føler dig bagud, så synes jeg du skal overveje, om det er det værd. Det er ikke en konkurrence, om hvem der har kysset flest drenge. Det vigtigste er, at du har lyst og får en god oplevelse ud af det. 


Jeg kan selvfølgelig godt sætte mig ind i, hvorfor du føler, som du gør, men efter min mening er der ingen grund til at føle dig pinlig berørt over det. Der er heller ingen grund til at lyve over for dine veninder - for hvis de ikke forstår det, så fortjener du bedre veninder. Du bør aldrig lade dig blive presset til at gøre noget, du ikke er klar til. Og når du er, så skal det nok ske. 


Håber det hjalp lidt :)


De bedste hilsner

Zhino

2019-11-16T02:13:45 1
Iben

Kære du, 

Først og fremmest vil jeg sige, at jeg sagtens kan sætte mig ind i, at du føler dig lidt bagud i forhold til det med drenge... jeg husker selv, hvor meget kysseri m.m. fyldte i gymnasiet. 

Jeg synes dog på ingen måde, at du skal være flov over, at du ikke har prøvet det endnu! Det skal nok komme. Og jeg tvivler på, at dine venner og veninder ville tænke så meget over det, hvis du var ærlig omkring det. Det er tydeligvis dit eget valg, at du ikke har kysset med nogen, hvilket jeg synes, du skal være stolt af! Man bliver hverken bedre, sejere eller mere interessant af at have kysset med en fyr. Og det er jo ikke fordi drengene ikke er interesseret i dig - du har måske bare ikke været lige så interesseret i dem, der har meldt sig på banen :-)

Jeg synes, du skal prøve at lade være med at se det som en dårlig ting. Jeg synes faktisk, at det er en rigtig fin ting netop ikke at have kysset med "alle og enhver". Og så synes jeg bare, at du skal stole på, at det nok skal ske inden længe, hvis du gerne vil have, at det gør det. Med alle de søde fyrer, der er omkring én, når man går på gymnasiet, og alle de fester man går til, så skal du nok få muligheden igen og igen ;-) Så er det bare at vurdere, om dem, der viser interesse, har fortjent at få lov til at kysse dig! 

Du skriver også, at du er bange for, at du ikke er god til at kysse, men det synes jeg slet ikke, at du skal bekymre dig om. Jeg oplevede selv, at det kom helt af sig selv. Jeg følte ikke, at det var noget, jeg skulle lære - det føltes meget naturligt, da jeg prøvede det de første par gange :-)

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig til at få lidt mere ro på. Du er selvfølgelig altid velkommen til at skrive igen.

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym