Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2019-12-25T12:14:16: 2019-12-28T18:03:05: 1

Brevkassespørgsmål

Hvordan kan jeg blive mere selvstændig?

Indsendt af pige16 år


Hej. Jeg er en ekstremt udadvendt person, hvilket har ledt til et problem for mig. Jeg er nemlig afhænglig af mennesker og er dårlig til at være alene. Hvis jeg er på familieferie, er syg derhjemme, eller at mine venner ikke kan hænge ud i bare to dage, så begynder jeg at føle mig ked af det. Det går ikke over hvis jeg skriver med mine venner eller facetimer dem - jeg bliver nød til at se dem i virkeligheden. Dette er selvfølgelig ikke realistisk da mine venner ikke kan være sammen hele tiden. Hvad kan jeg gøre for at blive mere selvstændig?
pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2019-12-28T02:12:15 1
Iben

Kære du, 

Jeg kan sagtens sætte mig ind i den følelse, du får, når du ikke ser dine venner i nogle dage. Jeg tror, at der er mange, der har det sådan. Jeg kender det også godt selv, og jeg synes, at det kan være svært at slippe af med den der lidt triste følelse, man får, når man er helt alene og aller helst ville have været sammen med en god veninde eller lignende. 

Jeg tror, at det kan hjælpe dig en del at lære at hygge dig alene. Her mener jeg, at du skal prøve at øve dig i at bruge din alenetid på noget, der giver mening for dig og gør dig glad. Noget, der giver dig en følelse af, at din alenetid ikke er spildt eller kunne være brugt meget bedre med en ven/veninde. Og det lyder måske lidt mærkeligt, men det kan altså godt kræve noget øvelse at lære at være alene - uden at føle sig alene. Så når du har alenetid, hvor du måske ikke har noget bestemt at give dig til, så prøv at lave noget, der gør dig glad. Det kan være at høre musik, gå en tur, se et par afsnit af din yndlingsserie, læs en god bog - eller hvad du nu synes er fedt at lave.

Min erfaring er, at hvis du bliver god til at lave sjove og meningsfulde ting, når du er alene, så kan det ligefrem være noget, du ser frem til at være :-)

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

".. jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget."

- Anonym