Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2020-02-07T15:03:23: 2020-02-11T17:46:37: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg er intet værd

Indsendt af dreng13 år


Jeg er 13 og folk syntes sikkert bare dette er for opmærksomhed på grund af min alder men jeg har døjet med selvhad i lang tid jeg kan ikke se noget godt i mig selv fornyligt er jeg begyndt at kunne lide en pige fra klassen men jeg har allerede givet op da jeg syntes hun er så meget bedre end mig til alting og jeg er bare en lille sølle "blop" i hjørnet ingen bryder sig om jeg har også en masse følelser og problemer jeg ikke får talt om da de fleste er ret gamle eller ikke er det helt store men alligevel tilføjer en del til min byrde jeg har en veninde dog der prøver at hjælpe mig men det påvirker ikke min opfattelse af mig selv som sagt er jeg ikke den store fan af mig selv jeg taler hverken til hende eller mine forældre om mine problemer da jeg syntes det er svært og føler det bare er nemmere at skjule dem I stedet jeg ligger ofte sent oppe og tænker over hvordan livet ville være hvis jeg ikke var sådan her jeg ved ikke hvad jeg skal gøre


K.h dreng på 13

dreng
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2020-02-10T12:40:39 1
Veenuha

Hej med dig

Jeg synes du skal vide at det er meget normalt at snakke om problemer med andre mennesker og folk vil overhovedet ikke tænke at du gør det for opmærksomhed. Jeg forstår udemærket godt, at det kan være svært at åbne op og snakke med andre om de problemer man har. Dog vil jeg stadig råde dig til at snakke med din veninde om det, da det kan hjælpe dig med at få frigivet dine tanker, så du ikke skal sidde natten over og tænke over det. 

Du nævner at du ikke kan se noget godt i dig selv. Jeg mener at vi alle kommer med vores egne unikke talenter og færdigheder. Vi bliver nødt til at være stolt af disse for at tro, at vi er værdige mennesker. Vi tvivler allesammen på vores egne evner i visse områder af vores liv og det sker ofte når vi vælger at sammenligne os selv med andre. Vi føler at vi ikke er ligeså værdifulde som andre, men det er vigtigt at forstå at føle sig værdig er ikke noget som gives af andre, men noget vi er nødt til at bygge os selv. At gentage igen og igen, hvad der er galt med en gør kun situationen værre. Mit råd til dig vil derfor nok være at starte ud med at tænke om hvad er det jeg kan og hvordan er jeg anderledes? Hvordan gør dette mig til en unik person? Forsøge at være mindre kritisk over for dig selv og fokusere på det positive. Måske vil det hjælpe at skrive det ned på et papir og læse det hver dag indtil du til sidst automatisk selv tror på det. Du kan også forsøge at finde aktiviteter du har interesse i, da du kommer til at fokusere på noget du godt kan lide, hvilket også kan øge dit selvtillid. Mht. den pige du kan lide, synes jeg du skal arbejde lidt med dine tanker først, og når du så har bygget den selvtillid op som du selv ønsker, kan du uden besvær fortælle hende det. De fejl du ser hos dig selv har hun sikkert ikke bemærket. Vi er ofte vores egen fjende og gør ting til et større problem end det rent faktisk er. Forsøg gradvist at ændre dine tanker hver dag og jeg er sikker på du vil kunne mærke en forskel.


Jeg håber denne besvarelse kunne hjælpe dig ellers er du velkommen til at skrive igen :) 


Hilsen Veenuha
2020-02-10T04:45:33 1
Regitze

 Hejsa,


Jeg er ked af at høre, at du har det meget svært. Jeg kan godt forstå det kan virke uoverskueligt at skulle tale med nogle om alle de tanker og følelser du har, det kan være grænseoverskridende at fortælle andre om. Jeg tænker dog, at det ville være det bedste, hvis du fortalte en voksen om de her ting - enten dine forældre, en lærer, en pædagog, skolepsykolog eller en anden voksen, du stoler på. Det er svært at fortælle andre om de ting man oplever, især når det er ting, som gør ondt indeni, men det hjælper ofte rigtig meget at få det ud. Der er ikke noget forkert eller galt i at have det svært og have brug for hjælp fra andre, det kan alle mennesker få brug for. 

Der er hjælp at hente, det kræver bare, at du rækker ud hos nogle, som kan hjælpe dig. Du er ikke forkert, fordi du føler det du gør, men det er selvfølgelig smertefuldt for dig at være i. 

Jeg håber du får talt med en voksen omkring de her ting, så du kan få hjælp til at få det bedre. Du er altid velkommen til at skrive herind igen. 

Mange hilsner fra Regitze 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en mega fed brevkasse, den er super"

- Anonym