Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3737 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2020-03-24T17:40:41: 2020-03-25T18:48:32: 2

Brevkassespørgsmål

Dårlige tanker...

Indsendt af dreng13 år


Ja goddag igen nu har jeg endnu flere problemer

Jeg er begyndt at få dårlige tanker om mig selv som fx jeg ikke er god nok, jeg ikke fortjener noget og jeg er hæslig så ja det er jo alle tiders 

Jeg er også begyndt at få scenarier i hovedet om selvmord hvad der ville ske og hvordan folk ville reagere men jeg vil selvfølgelig ikke begå selvmord

Det hjælper jo slet ikke det her med karantæne nu har jeg jo ikke rigtig kontakt til verdenen udover online og det giver jo lidt kulder 

Måden jeg prøver at tænke på andet er fx humor som i nok kan se i måden jeg skriver på wooo eller bare sidde indelukket og spille men ja det virker jo ikke ellers ville jeg ikke have skrevet


Tak på forhånd 

dreng
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2020-03-25T03:44:04 1
Veenuha

Hej med dig

Jeg er rigtig ked af at høre, at du har haft selvmordstanker. Jeg forstår udemærket godt, at du føler, at du ikke er god nok, da disse tanker er noget vi allesammen af og til oplever. Alle situationer er unikke og anderledes og derfor har du ret til at føle, som du gør. Vi kan ikke altid ændre den måde vi føler på, men vi kan ændre vores attitude til problemet. Endvidere er det vigtigt, at man ikke sidder med sine tanker alene, men deler det med et familiemedlem eller en ven. Hvis det heller ikke lykkedes, synes jeg du skal tale med en professionel enten en psykolog eller ringe til livslinien.dk. 

Du er blot 13 år og har en del skønne øjeblikke du kan se frem til. Livet er en blanding af optur og nedtur og sommetider skal man hænge fast og komme igennem nedturen for at kunne opleve de fantastiske øjeblikke i livet. Det kan bestemt være hårdt, men at give slip nu for at se hvordan folk vil reagere, vil bestemt ikke have en positiv effekt men give bagslag. Det er vigtigt, at du først accepterer dig selv og dine sårbare sider samt erkender at selvtillid er noget vi selv skaber og ikke noget vi kan få fra andre. 

Karantænen gør det bestemt sværere, men jeg synes du skal se positivt på karantænen, da du har en del tid mellem hænderne, hvor du kan arbejde med dig selv. Det kan fx være at ændre små ting såsom at være mindre selvkritisk og acceptere at man ikke kan være perfekt. Du kan muligvis også forsøge at skrive ting ned på et papir hver aften over de ting du er taknemlige overfor og 3 ting du kan lide ved dig selv. Det lyder måske absurd, men jeg er sikker på at det vil hjælpe med at styrke din selvtillid. Vi har ikke udgangsforbud endnu, så jeg synes stadig du gå en tur med en ven eller et familemedlem hver dag for at få lidt luft (Hold afstand!) Sidst men ikke mindst synes jeg du skal huske, at livet er aldrig perfekt, men vi kan forsøge at gøre det perfekt med vores tanker samt ved at ændre vores syn på livet på en mere positiv måde. 

Jeg håber det kunne hjælpe dig en smule :) 

Hilsen Veenuha

2020-03-25T05:15:18 1
Regitze

 Hej med dig,

Det lyder rigtig træls, og jeg kan godt forstå du har brug for lidt vejledning. Det er normalt for de fleste at opleve sådan nogle negative tanker om sig selv - særligt i teenagealderen. Det kan være rigtig ubehageligt, skræmmende og det kan også være svært at lade være med. Jeg synes det er rigtig flot at du er opmærksom på det, og at du ønsker at få det bedre! Jeg synes det kan hjælpe at prøve at fokusere på alle de gode ting ved mig selv, hvis jeg får sådan nogle tanker. Og hvis det er svært at tænke positivt om dig selv, hvis du for eksempel lige er i en negativ tankestrøm, så kan du måske prøve at tænke lidt over, hvilke ting du godt kan lide at lave, hvad du er god til, hvad du gerne vil blive bedre til (for eksempel i form af sport/spil/hobby/andet), hvad du glæder dig til og hvilke drømme du har. Jeg synes godt det kan give en følelse af håb, som kan være med til at gøre mig i godt humør. 

Jeg kan godt forstå det er særligt svært nu, hvor menneskekontakt er mere begrænset. Det kan være en god idé alligevel at komme lidt ud, for eksempel ved at gå eller løbe en tur i det gode vejr. Motion og frisk luft får hjernen til at frigive nogle stoffer, som gør os glade. Det kan for nogle også hjælpe at skrive sine tanker ned - både gode og dårlige. Det kan give en følelse af lethed, fordi man lige kommer af med nogle af de ting, man går med. 

Jeg håber du finder en måde du kan være mere glad på, og måske fokusere mere på de gode sider ved dig selv (som du helt sikkert har mange af!) og generelt glade følelser i livet. 

Jeg håber du kunne bruge mit svar, og ellers er du altid velkommen til at skrive herind igen :-)

Mange hilsner fra Regitze 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym