Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2020-07-28T19:10:29: 1

Brevkassespørgsmål

Har brug for validation af andre

Indsendt af dreng17 år


Hej! Jeg er en 17-årlig fyr, der konstant føler at mit selvværd er baseret på andres forhold til mig. Ikke så meget omkring hvordan de reagerer på min væremåde, men mere om de overhovedet kan lide mig eller ej. Jeg er i forvejen meget usikker på min personlighed, men samtidigt meget udanvendt. Dette betyder at jeg meget hurtigt kan føle mig ensom, selv hvis jeg kun er i sommerhus med min familie en weekend eller noget. Når jeg skriver med mine venner bliver jeg altid nervøs og tænker på om de kan lide mig, om de tænker på mig, om jeg er en del af vennegruppen, eller om de bare svarer mig for at være søde. Hvad skal jeg gøre for at blive en mere selvstændig person?

dreng
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2020-07-29T09:09:50 1
Line

 Hej du

Jeg kan 100% godt forstå dig. Det er meget frustrerende at gå at føle at man på den ene side er udadvendt og har venner, men på den anden side får man en masse tvivl om hvorvidt at man kan stole på det.

Jeg er næsten sikker på, at du er en del af vennegruppe som gider dig 100%. Man skulle være et virkeligt dårligt menneske, hvis man brugte tid på at være sammen med et menneske eller svare et menneske når de skrev og de så i virkeligheden ikke gad en alligevel - jeg tror at du er en der overtænker og analyserer for meget oppe i dit hovede og måske tænker at det er for godt til at være sandt, at man er en del af en vennegruppe.

Nogle gange kan man overtænke så meget, at man kan ende med at bilde sig noget ind, som ikke er sandheden.
Overtænkning kan være svært at stoppe med, men så brug i stedet for at vend tankerne til noget positivt.
I stedet for at tænke på om nu dine venner kan lide dig, så tænk i stedet på hvor heldig du er over at være en del af en vennegruppe, da der er nogen der måske ikke engang er så heldig at have det.

Vend det til noget positivt, det hele sker oppe i hovedet og er også naturligt at tænke sådan. Men, tænk på hvad det positive ved det hele er ift. dem du omgås med - det tager dog tid, men prøv.
Jeg er 100% sikker på at der ikke er noget som helst med dig og at det bare er noget du selv tror.

Jeg håber at mit svar kan hjælpe dig - og hvis der er noget andet du har på hjerte, så er det meget velkommen til at skrive herind igen. :-)

M.v.h. Line

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for jeres hjælp så utroligt mange gange før!"

- Anonym