Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3940 spørgsmål og givet 6528 svar de sidste 13 år
2020-08-01T15:45:31: 1

Brevkassespørgsmål

Kan i hjælpe jeg trænger hjælp

Indsendt af dreng27 år


Hej

Den seneste tiden har jeg ikke haft det så godt. Jeg føler det er på tide at forsøge at få noget hjælp. Jeg er vældig bange for det som foregår inde i mig jeg har en del selvmords tanker fortiden. Jeg er begyndt at isolere mig selv mere og mere og mistrives i andre selvskab og jeg har været kendt for at være en social og udavendt fyr som spreder glæder om sig. 

Jeg bor alene i Norge hvor jeg arbejder i landbruget på en skole som underviser i økologisk landbrug. Det hjælper at gå på arbejder men jeg tror det er fordi jeg bliver distraheret. Tror måske jeg har en slags depressive træk men jeg har ikke fastlæge her så kan ikke få snakket med en praktiserende læge om mine behov. Jeg har forsøgt at snakke med min familie men de bliver meget utilpas og føler mig ignoreret og det gør meget ondt og snakke med dem når jeg har det skidt. 

Jeg ved ikke rigtig hvor jeg skal søge hen kan i anbefale mig en plads hvor jeg kan få en samtale og rådgivning? Dette er første gang jeg søger aktivt efter hjælp, har undertrykt det vældig længe nu men det slår ud at jeg isolere mig og får det værre.

dreng
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2020-08-02T09:34:41 1
Iben

Kære du, 

Jeg er virkelig ked af at høre, at du har det svært. Det er godt, at du skriver herind, for det er slet ikke rart at have det sådan, som du beskriver. Og det gør det svært at komme sig over, hvis man ikke får hjælp fra andre. Derfor er det også rigtig ærgerligt at høre, at din familie ikke helt formår at lytte og forstå dig, når du forsøger at tale med dem om det.

Derfor vil jeg anbefale dig at tale med en læge eller psykolog om dine problemer. Du skriver, at du ikke har fast læge i Norge, så måske kan du ringe eller skrive til din læge i Danmark i stedet? Så vil din læge måske kunne give dig en henvisning til en psykolog, som du så kan opsøge enten i Norge - eller alternativt i Danmark gennem online terapi. Der er nemlig flere danske psykologer, som tilbyder online terapi, hvor man så taler sammen over webcam. Dette kunne måske være en løsning for dig?

Uanset hvad synes jeg bestemt ikke, at du skal gå med de her følelser og tanker alene. Det er utroligt hårdt at have det sådan, og jeg tror, at det er nemmere at komme igennem, hvis man får hjælp fra andre - f.eks. en psykolog. Så jeg håber, at du vil tage imod dette råd og finde en at tale med. Jeg ønsker dig alt det bedste!

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Jeg tror jeg måske er ved at få depression

HejJeg er en pige på 14 år og jeg tror jeg er ved at få en depression. I de sidste 5 dage har jeg...

Det er mor der er problemet.

Hej Ungzone.Jeg er en pige på 13 år, der er godt inde i puberteten. Jeg har det her problem med, a...

Er jeg god nok

Kære brevkasseHer på det sidste er jeg blevet super usikker på mig selv. Jeg har været usik...

Kan ikke overskue det hele længere

Hej.Jeg har på det seneste haft det rigtig rigtig dårligt psykisk(igen), men jeg tør ikke åbne o...

Tør ikke at sige det

Hej jeg er en en pige på 12 Jeg tror snart i jeg for mens da jeg tit for det hvide men tør ik...

Selvmord og tanker og selvskade og har det svært

Er det normalt, at jeg ser en edderkop der går hen af gulvet og forsvinder bare sådan lige pludsel...

snus virker bedre end mine piller

prøvede snus for første gang  og jeg kunne  mærke at jeg blev mere rolig af det end min...

Jeg kan ikke gøre noget alene næsten…

Hej ungzone jeg er en pige på 15 jeg har aldrig prøvet at skrive til en brevkasse eller ligne. Men...

Hvem skal jeg snakke med

Hej jeg en pige på 13 år og har det problem at jeg hele tiden for børneorm men tør ikke sige det...

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym