Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2020-08-08T05:48:40: 3

Brevkassespørgsmål

Tror jeg har autisme

Indsendt af pige19 år


Jeg ved ikke om i overhoved kan hjælpe, men jeg aner ikke hvor jeg skal søge hjælp eller hvad jeg skal gøre, så nu prøver jeg her. 

Mit “problem” er at jeg tror jeg har autisme. Har ikke tænkt over det før da jeg ikke rigtig viste hvad det ville sige at have autisme, men efter jeg fik en kæreste der også har autisme kan jeg har en del af de samme symptomer. Hun har også sagt at jeg muligvis har autisme. 


Jeg er også lige startet på en ny skole hvor en pige fra min klasse (som også har autisme) er helt sikker på at jeg har autisme, også selvom vi ikke engang har snakket særlig meget sammen. 

Har også undersøgt det på nettet, og synes at mange af kendetegnene for autisme passer på mig, og har taget nogle test (selvom jeg godt ved man ikke kan regne med det), som også siger at jeg højst sandsynligt har autisme. 


Mit problem er så at jeg ikke ved hvad jeg skal gøre nu. Jeg vil gerne udredes for at se om jeg har det, så jeg forhåbentlig kunne få den hjælp jeg har brug for. Men hvordan kan man blive udredt? Hvem skal jeg snakke med, og hvem kan jeg søge hjælp hos?

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2020-08-08T09:01:48 1
Markus

 Hej.

Jeg ville foreslå dig at henvende dig til din praktiserende læge. Prøv at fortælle din praktiserende læge om det du her beskriver. Hvis din læge vurderer at der kan være noget i din bekymring, kan det være at din læge henviser dig videre til et sted hvor de tager et nærmere kig på det. 

Det kan selvfølgeligt virke voldsomt overhovedet at skulle tage til lægen og tale om de her ting. En ting er at skrive om det i en anonym brevkasse, en ande ting er at skulle tale om det. Du skal ikke være alarmeret; hvis det viser sig at der kan være noget om det, så er der også grader af autisme, og man kan sagtens have et helt normalt liv med venner job og familie, selvom man har nogle autistiske træk. Det hele kommer an på hvad din læge, og de specialister du muligvis bag efter bliver henvist til, vurderer. Det kan virke voldsomt at skulle gå til lægen, men ligesom med så mange andre sundhedsmæssige ting, så er det desværre den eneste måde at være sikker på. 

Håber det hjalp. Ellers skriver du bare igen.

mvh Markus

2020-08-09T12:06:51 1
Rebecca

 Kære du. 

Stor respekt for at du vil gerne vil til bunds i det her. Jeg tænker umiddelbart at det er noget du taler med din læge om? Han/hun må vide hvem eller hvor du skal henvises til for at få undersøgt om du har autisme eller ej. I hvertfald hvis jeg var i tvivl ville jeg henvende mig til min læge. Håber du kan bruge mit svar og hvis ikke er du velkommen til at skrive igen. 

Vh Rebecca 

2020-08-09T09:06:41 1
Line

 Hej du

Det kunne selvfølgelig godt tyde på at du har det, når du har fået det fortalt af andre, som selv mener at du har autisme.
Hvis du gerne vil være helt sikker på at du rent faktisk har det, så vil jeg råde dig til at snakke med folk fra psykiatrien, evt. en psykolog der er indenfor det område. De vil i hvert fald kunne snakke med det om det og konkludere om du skulle have autisme eller ej.

Da det er dem du kan få det konkluderet af, så er jeg helt sikker på at det også er dem du kan snakke med, lave aftaler med og få den hjælp der passer til dig ift. autisme.
Mit råd ville derfor være, at du eller evt. en forælder kan ringe ind til psykiatrien/en psykolog og så få en tid hos dem, da de ved hvordan det skal testes og håndteres.
Det ville jeg starte med at gøre i hvert fald - ellers snak med din kæreste og spørg hende ad, om hun kender et sted hvor man kan få hjælp eller bare få en snak om det.

Håber mit råd er til hjælp - ellers er du meget velkommen til at skrive herind igen. :-)

M.v.h. Line

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Vrede og alene

Hej brevkasse jeg er en dreng på 13 år som har vredesproblemer og en lidt for kort lunte til at mi...

Hjemmegående

Hej,Jeg blev smidt ud af min uddannelse for 2 måneder siden grundet højt fravær. Jeg har været i...

Hvad skal jeg gøre?

Hej ungzoneJeg skriver fordi jeg ikke føler jeg har det så godt, men jeg ved hvordan og hvornår j...

Hadder livet..

Hejj jeg er en pige på 12 år der har det svært både derhjemme og i skolen og ærlig talt over de...

Hvad skal jeg gøre ?

Hej ungzone. Jeg føler mig meget trist og deprimeret og det har jeg gjort i mange dage. Det ko...

Meget længe om svar

Jeg synes det tager meget lang tid før der kommer svar på spørgsmål i brevkassen. Et brev kan st...

Mentalt helbred, selvskade, diagnose?

Mor og mentalt helbred…(Undskyld det er lidt langt) Hej, jeg skriver det her fordi at jeg føler m...

Hvorfor virker mit hovet sådan her..?

Hej :)Jeg er en pige på 16, som for nyligt havde en slags overstimuleret episode? Det var det min v...

Hvordan skal jeg finde mig selv igen? (Depression og angst)

Hej UngZone,Jeg er en pige med svære mentale udfordringer, er hvertfald hvad jeg selv mener. Jeg er...

"Tak for jeres hjælp så utroligt mange gange før!"

- Anonym