Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3650 spørgsmål og givet 6243 svar de sidste 12 år
2020-11-05T17:49:31: 2

Brevkassespørgsmål

Dagdrømmeri

Indsendt af pige20 år


Hej ungzone, 

Jeg har et “problem” spørgsmål til jer. Det er sådan at jeg tit dagdrømmer når jeg er i bussen f.eks, eller når jeg skal sove..og det er typisk med mit kendis crush, eller en fyr jeg kender.  Men det er begyndt at gå mig på, fordi jeg er bange for det er unormalt, altså jeg kan sagtens snappe ud af drømmerriget men jeg er stadig bange for at det er unormalt..tør ikke at snakke med nogle om det fordi jeg er bange for at blive dømt...og føler jeg “skal” dagdrømme eller tænke på noget bestemt før jeg kan sove.. - og er i det hele taget en meget bekymret pige når det gælder mit helbred

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2020-11-06T04:35:59 1
Julie

 Hejsa

Umiddelbart tror jeg ikke, at du skal være bekymret for dine dagdrømme, medmindre du får svært ved at komme ud af dem igen eller skelne disse dagdrømme fra virkeligheden. 

Hvis jeg i perioder har brug for at kunne falde nemmere til ro og gerne vil trætte både min krop og mit sind, går jeg en lang tur, træner, læser bøger eller noget helt fjerde, der kan bidrage til, at jeg hurtigere bliver træt og ikke har så meget aktivitet i hovedet. Måske det også kunne hjælpe dig, hvis du gerne vil have, at dagdrømmene fylder lidt mindre i din hverdag?
Hvis dagdrømmene handler om noget, du ønsker skal ske i det virkelige liv og det er muligt at disse ting kan ske, kan det også være, at du skal arbejde på at få dem "opfyldt". På den måde ender de måske med at fylde mindre i dit hoved. 

Hvis dagdrømmene og omfanget af dem er noget, du er utryg ved, kan du altid kontakte en læge eller anden fagperson, der kan fortælle dig mere om, hvorfor man dagdrømmer og hvad man eventuelt kan gøre, hvis man synes, at de fylder for meget i dagligdagen. 

Jeg håber, at mit svar er til hjælp - ellers skal du ikke tøve med at skrive igen :-)

Vh Julie

2020-11-07T08:33:55 1
Lotte

Kære du

Først og fremmest tak for dit spørgsmål. 

Alle mennesker dagdrømmer, det gør jeg også selv. Det er helt normalt at have dagdrømme. Du behøver derfor ikke at se det som et problem. 

Dagdrømme hjælper mennesker med at få hverdagen lidt på afstand. Dermed gør dagdrømmene også, at man kan komme væk fra hverdagens problemer eller rutiner. Det er faktisk sundt at dagdrømme. Vores hjerne bruger dagdrømmene til at få adgang til en fantasiverden, som vi gør brug af for at afdæmpe stress, og som giver os mulighed for at tænke over nogle ting og blandt andet udvikle vores kreative side. 

Derudover kan dagdrømme også være med til bedre at kunne styre vores følelser og tage nogle bedre beslutninger. 

For enkelte mennesker kan dagdrømme godt gå hen og blive et problem, men kun hvis man ikke selv kan komme ud af dagdrømmene igen. Hos de mennesker, hvor det bliver overdrevet, så kan det ske, at mennesket næsten ikke lever i det virkelige liv, men derimod befinder sig i en konstant fantasiverden. Du skriver selv, at du godt kan komme ud af dagdrømmene igen, så derfor tror jeg, at du er ligeså normal som langt størstedelen af alle mennesker, som også dagdrømmer. 

At du dagdrømmer i bussen og inden du skal i seng kan være en måde for dig, hvor du stresser af og får din krop til at slappe af. Det synes jeg kun er en god ting.

Selvom du måske stadig er bange for at blive dømt, så tror jeg det vil være godt, hvis du tør at dele det her med nogen, du stoler på. Alle mennesker har dagdrømme, men det er måske ikke alle, der tænker så meget over det til hverdag. Jeg vil dog tro, at hvis du vælger at dele det med nogen du kender, så oplever de også at dagdrømme, ligesom du gør. 

Jeg håber, at dette var en lille hjælp.

Kærlige hilsner fra

Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

".. jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget."

- Anonym