Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2020-12-01T12:37:00: 1

Brevkassespørgsmål

Selvmord?

Indsendt af dreng14 år


Hej UngZone,

Tak for at svare på mange af mine spørgsmål 

For cirka 3 år siden begyndte jeg at føle mig lidt fortabt og udenfor 

Alting var mærkeligt og jeg havde ikke den mindste ide om hvordan man socialiserede det var omkring der jeg begyndte at blive (ked af det) som nu har udviklet sig til noget lidt mere end bare det

Jeg har et meget bedre social liv nu end jeg havde dengang men jeg har fået mange flere problemer i livet 

Jeg har prøvet selvmord to gange på de 3 år

Lige fornylig er jeg begyndt at tænke mere og mere på at forsøge selvmord igen og det forstyrrer mig i min fritid og i skolen men jeg vil gerne blive fordi jeg har fået nogle rigtig gode venner

Men jeg kan ikke lade være med at tænke på det jeg ved ikke hvad jeg skal gøre især fordi ingen af mine venner eller familie ved at jeg har prøvet det før

Vær sød at hjælp jeg ved ikke hvordan jeg skal lade være med at tænke på det

Tak


dreng
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2020-12-02T10:52:48 2
Marissa

Hej,

Det er en ufattelig hård kamp at gå rundt og have selvmordstanker, og det kan virke helt uoverskueligt at håndtere det selv. Derfor er jeg så glad for, at du skriver ind og deler dine problemer og dine tanker, for det er det allerbedste, man kan gøre. Det er et tegn på, at du har valgt at søge hjælp, og at du allerede er et godt skridt i retning mod at få det bedre.

Det første jeg vil fortælle dig er, at du absolut ikke står alene, og at der er masser af hjælp for dig at søge. Selvom selvmord kan føles som den eneste udvej, når man har det svært, så er det absolut ikke sagen. Der er så mange muligheder for at få det godt, og du fortjener at leve et godt og rart liv, især med de venner du nu har fundet noget rigtig godt sammen med. Det er så dejligt at høre, at selvom det har været nogle hårde år for dig, så har du alligevel fundet glæde i livet. Det viser, at du har en helt uvurderligt og fantastisk styrke, og det kan du absolut være ufattelig stolt over. Det har måske været hårdt, men du har været god ved dig selv og holdt fast i det gode livet har at tilbyde.

For at fortsætte med at være god ved dig selv, så er det så vigtigt, at du får fortalt nogen om de her tanker og bekymringer, du går med. Du fortjener at få hjælp og støtte til det her, og du fortjener at have nogen i dit liv, der kender til den kamp du kæmper. At gå med det alene er ikke godt, og det er simplethen for hårdt, og du fortjener meget bedre end det.

Selvom du siger, at dine forældre ikke ved, hvordan du har gået og kæmpet i de sidste tre år, så er det bare meget vigtigt, at de i hvert fald får at vide, hvad du går og tænker og kæmper med lige nu. Det kan måske føles rigtig svært at få det sagt, men så meget som jeg tænker dine forældre holder af dig, så vil de være den allerbedste hjælp, du overhovedet kan søge. Hvis det er for svært at sige det ansigt til ansigt, kan du prøve at skrive det ned i et brev og give det til dem. Det kan måske gøre det nemmere, fordi du så har tid til at tænke over præcis, hvad du vil skrive, og hvor få eller mange detaljer, du vil give.

Nogle gange kan det dog også være nemmere at starte med at få fortalt det til nogen som man ikke kender, ligesom du gør her. I så fald kan du udover denne brevkasse prøve at tage kontakt til psykiatrifondens rådgivning på 39 25 25 25 eller Livslinien på 70 20 12 01. Her kan du være helt anonymt, og der sidder en masse søde og dygtige rådgivere, der har snakket med rigtig mange andre mennesker, der har oplevet det samme og som også rigtig gerne vil snakke med dig om dine bekymringer. Begge disse steder også en chat, hvor du kan skrive til dem, hvis det vil være rare for dig (psykiatrifronden: https://www.psykiatrifonden.dk/faa-hjaelp/chat.aspx#chat_) (Livslinien: https://www.livslinien.dk/)

Hvis du kan mærker, at dine selvmordstanker bliver for overvældende, og du har brug for nogen her og nu, så er det rigtig vigtigt, at du er god ved dig selv og tager kontakt til en psykiatrisk skadestue. Der kan de nemlig hjælpe dig, hvis det hele bliver for meget for dig. Og tøv endelig ikke med det, tag hellere fat i dem for meget end for lidt. Da jeg ikke ved, hvor i landet du befinder dig, så har jeg lavet en liste over psykiatriske skadestuer i de forskellige regioner med links, hvor du kan få information over hvem du kan kontakte. Du kan måske finde det telefon nummer, der er knyttet til en skadestue i din region og så have det på dig, i tilfælde af at du får brug for det hurtigt. 

Region Syddanmark: https://www.regionsyddanmark.dk/wm515866

Region Midtjylland: https://www.rm.dk/sundhed/akut-sygdom/psykiatrisk-modtagelse/

Region Nordjylland: https://psykiatri.rn.dk/Afsnit-og-ambulatorier/Her-findes-de-psykiatriske-sygehuse-sengeafsnit-og-ambulatorier/Aalborg-Universitetshospital-Psykiatrien/Psykiatrisk-Skadestue

RegionSjælland: https://www.regionsjaelland.dk/sundhed/geo/psykiatrien/raadgivning/akut-hjaelp/psykiatriske-akutmodtagelser/Sider/default.aspx

Region Hovedstaden: https://www.regionh.dk/Sundhed/Akut-hj%C3%A6lp/Psykiatriske-akutmodtagelser/Sider/Adresser-p%C3%A5-psykiatriske-akutmodtagelser.aspx

Husk på, at du fortjener et liv uden selvmordstanker. Du har udvist, hvor stærk du er, og hvor god du er ved dig selv ved at dele dine tanker herinde. Fra nu af fortjener du at få støtte fra andre, der også kan være der for dig, og det kan du få ved at gå et skridt mere i den rigtige retning og fortælle det til andre. Uanset om det er dine venner, din familie, en lærer, en præst eller din læge, uanset om du fortæller det skriftligt eller ansigt til ansigt, så er det at få delt dine bekymringer med andre, det bedste du overhovedet kan gøre. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe lidt. Og jeg håber, at du endelige skriver ind igen, hvis du vil dele flere tanker, eller hvis du får brug for andre råd. 

-Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

Vrede og alene

Hej brevkasse jeg er en dreng på 13 år som har vredesproblemer og en lidt for kort lunte til at mi...

Hjemmegående

Hej,Jeg blev smidt ud af min uddannelse for 2 måneder siden grundet højt fravær. Jeg har været i...

Hvad skal jeg gøre?

Hej ungzoneJeg skriver fordi jeg ikke føler jeg har det så godt, men jeg ved hvordan og hvornår j...

Hadder livet..

Hejj jeg er en pige på 12 år der har det svært både derhjemme og i skolen og ærlig talt over de...

Hvad skal jeg gøre ?

Hej ungzone. Jeg føler mig meget trist og deprimeret og det har jeg gjort i mange dage. Det ko...

Meget længe om svar

Jeg synes det tager meget lang tid før der kommer svar på spørgsmål i brevkassen. Et brev kan st...

Mentalt helbred, selvskade, diagnose?

Mor og mentalt helbred…(Undskyld det er lidt langt) Hej, jeg skriver det her fordi at jeg føler m...

Hvorfor virker mit hovet sådan her..?

Hej :)Jeg er en pige på 16, som for nyligt havde en slags overstimuleret episode? Det var det min v...

Hvordan skal jeg finde mig selv igen? (Depression og angst)

Hej UngZone,Jeg er en pige med svære mentale udfordringer, er hvertfald hvad jeg selv mener. Jeg er...

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym